Çomakdağ’ın değerleri gelecek kuşaklara aktarılacak

Milas Belediyesi ve TMMOB Mimarlar Odası Milas Temsilciliği’nin işbirliğiyle Çomakdağ’da başlatılan restorasyon projesinde hazırlık çalışmaları tamamlandı. 

Çomakdağ’ın değerleri gelecek kuşaklara aktarılacak
  • 25 December 2019, Wednesday 9:32

Milas Belediyesi ve TMMOB Mimarlar Odası Milas Temsilciliği işbirliğiyle, Çomakdağ Mahallesi’nin kültürel varlıklarının korunması için hazırlanan proje hayata geçiriliyor. Proje kapsamında ilk olarak, mülkiyeti Milas Belediyesi’ne ait taş bina restore edilerek ziyaretçilerin hizmetine sunulacak. Yapılan çalışmalar sonucunda Çomakdağ Mahallesi’nin, Şirince gibi, ekonomik anlamda turizmden hak ettiği payı alması hedefleniyor.
Çomakdağ Mahallesi’nin sahip olduğu kültürel değerleri, mimari yapısını, giyim tarzını, geleneksel düğünlerini gelecek kuşaklara aktarmak adına geçtiğimiz yıl aralık ayında başlatılan projedeki hazırlık çalışmaları tamamlandı. Taş evde Milas Belediyesi’nin çalışma yapması bekleniyor.
Geçtiğimiz hafta gerçekleşen 6 adayın yarıştığı olağan genel kurulda çoğunluğun oyunu alarak güven tazeleyen Ayşegül Keskin ve yönetim kurulu üyeleri, Çomakdağ’da başlatılan proje hakkında bilgi verdi. 
Çomakdağ’daki restitüsyon ve restorasyon projelerinin onaylandığını belirten Milas Temsilcisi Ayşegül Keskin, “Çok küçük bir değişiklik var, onunla ilgileniyoruz. Bundan sonraki iş belediyede. Buradaki yaptığımız yer belediyemize ait bir mülk. Bunu örnek, başlangıç olsun diye düşündük. Çomakdağ, kendi kendine bir turizm yeri oluşturmayı başarmış bir yer. Burada bir komisyon kurduk. Projelerimizi oluşturduk, kurula sunduk. Kuruldan geçti, son bir adım kaldı. Bundan sonraki süreçte de uygulamaya geçilecek.” dedi. 
Bu yapının daha önce bir han olarak kullanıldığını belirten Keskin, “Ön kısmı önceki kullanımına özgü şekilde restore ediliyor. Bahçeyi sosyal alan biçiminde kullanılabilecek şekle; arka tarafı ise mutfak haline getirdik.” ifadelerini kullandı. 
Projenin diğer tarihi ev sahiplerine örnek olmasını istediklerini belirten Ali Gökten ise, “Diğer evler şahıslara ait olduğu için kendi talepleri ile ilerleyecek süreç. Bu proje, Çomakdağ’da yaşayan ve yapıları tescillenmiş şahıslara örnek olsun diye yapıldı” şeklinde konuştu.
Milas Temsilcisi Ayşegül Keskin, açıklamalarının sonunda, “Temsilcilik olarak, kent ve toplum adına Milas’ımıza da faydalı olacağına inandığımız projeler içerisinde bulunmaya çalışıyoruz. Meslek ve meslektaşlarımızın sorunlarını, görüş ve önerileriyle çözümü hedeflediğimiz yeni dönemde de birlik içinde yeni projeler üretmeyi hedefliyoruz.” dedi.
TMMOB Mimarlar Odası Milas Temsilciliği yönetim kurulunda Başkan Ayşegül Keskin’in yanı sıra Mustafa Sinemce,  Ali Gökten, Merve Avcı, Ege Durgun görev alıyor.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık