Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Covid-19 önlemleri hakkında bilgi veren Kaymakam Arslan:

“ÖZELLİKLE EŞ-DOST ZİYARETİNE LÜTFEN SON VERELİM”

Covid-19 önlemleri hakkında bilgi veren Kaymakam Arslan:
  • 09 December 2020, Wednesday 9:44

Dün makamında Milas’ta görev yapan gazetecilerle buluşan Milas Kaymakamı Eren Arslan, alınan tedbirlerle ilgili bilgi paylaşımında bulundu ve Covid-19 nedeniyle Milas’ın, gerçekten sıkıntılı bir dönem geçirdiğini belirterek, alınan tedbirlere mutlaka uyulması gerektiğinin altını çizerken, özellikle sokaklarda ya da iş hayatından çıktıktan sonra gelinen ev alanında da bu önlemlerin sıkı bir şekilde ve artık bunun bilincine vararak önlemlerin devam ettirilmesi gereğine özellikle dikkat çekti. Bu kapsamda, herkesin taşıyıcı olabileceği şüphesiyle hareket ederek, evde eşine, çocuklarına bulaş riskinin devam ettiğini, öte yandan mutlaka ve mutlaka, bir dönem için eş-dost ziyaretine kesinlikle son verilmesi gerektiğini, misafir de Kabul edilmemesi gerektiğini belirtti. En büyük zafiyetin bu noktada yaşandığının tesbit edildiğini belirten Kaymakam Arslan, “alınan önlemlere büyük ölçüde uyum var. Bunun kuşkusuz virüsün yayılmasını önlemede etkileri de olacaktır. Ama bu sonucu biliyorsunuz birkaç gün içinde alamayız. En azından bir kuluçka süresi kadar, yani 14-15 gün sonra alabileceğiz bu sonuçları. Ancak vaka sayısında çok bariz bir azalma yok. Bulaş devam ediyor ve bunun en büyük nedeni de sosyal mesafeye yeteri kadar riayet edilmemesi. Kesinlikle kalabalık ortamlardan, bu anlamda, sokaktan eve gittikten sonraki süreçte olabilecek arkadaş, eş, dost ziyaretlerinden, buralarda biraraya gelmekten kaçınılması gerektiğini görüyoruz. Bunu görerek ve buna göre davranmazsak, inanınız sağlık birimlerimiz tıkanacak. Şu anda zaten hastanemiz dolmuş durumda. Pek çok poliklinik hizmetini azalttık. Neredeyse bütün doktorlarımız, sağlık çalışanlarımız gerçekten hakları ödenemez bir performansla çalışıyorlar. Ve bu personelimize çok iyi bakmak zorundayız, çünkü sağlık personelini ikame etme şansımız yok. Bir yerde şoför gerekliyse, ben de araba kullanıyorum, gider o işi yaparım, ama doktorlarımız eksilir ya da yetmezse, onların yerine kimse geçemez. Lütfen azami dikkat gösterelim.” Dedi.

Cuma akşamından Pazartesi sabahına kadar devam eden sokağa çıkma kısıtlamaları sürecinde durumun ne olduğunu sorduğumuzda, şu bilgilelri verdi:

5 Aralık Cumartesi günü Emniyet Bölgesi’nde 3 kişi sokağa çıkma yasağını ihlal etmiş, 1 işyeri çalışma saatleri şartına uymamış, Jandarma böliesinde ise 32 kişi hakkında kısıtlamaları ihlalden işlem yapılmış. 6 Aralık Pazar günü ise Emniyet bölgesinde 22 kişi sokağa çıkma yasağını ihlal etmiş, 1 işyeri çalışma saatlerine uymamaktan cezai işlem yapılmış. Jandarma bölgesinde ise 36 kişiye sokağa çıkma yasağını ihlalden işlem yapılmış.

Kaymakam Arslan, Jandarma bölgesindeki üretici çiftçiler yasaklardan muaf olduğundan, işlem yapılan yerlerin, Güllük, Boğaziçi Mahallesi gibi ikinci konutlar bölgesinden olduğunun da altını çizdi.

Kaymakam Arslan’ın verdiği bilgiye göre ise, son bir hafta içinde, Jandarma ekipleri, 7277 denetim yapmışlar, 411 ihlal eden kişiye ise toplamda 162.450 TL’lik idari ceza uygulamışlar. Emniyet bölgesinde ise 2067 denetim yapılırken, kısıtlamaları ihlal eden 78 kişiye toplamda 164.700 TL’lik idari ceza uygulamışlar.

Kaymakam Eren Arslan, Milas’ta 23 filyasyon ekibinin, gece 12’lere, 1’lere kadar ev ev dolaşarak görevlerini yaptıklarını belirterek, “gerçekten zok zorlu bir görevi büyük gayretlerle yerine getiriyorlar. Ve aralıksız 9 aydır aynı tempoda çalışıyorlar. Kendimizi onların yerine koyarak, işin ne kadar önemli olduğunu anlayabiliriz. Eğer sağlık ekiplerimizin bu fedekarca çalışmaları olmasa, salgının önlenmesinin mümkün olamayacağını dile getiren Kaymakam Arslan, “işte asıl belki de bu nedenle, sadece işyerimizde ve evimizin dışındaki ortamlarda değil, maske, mesafe ve hijyen tedbirlerine, yetkililer öyle söylüyor diye değil, öyle olması gerektiğini bilince çıkararak uymamız gerekiyor. Bütün vatandaşlarımdan bunu özellikle rica ediyorum” dedi.

“Destek Çalışmaları Sürüyor”

Koronavirüsle mücadele sürecinde, Kaymakamlık bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Gruplarının, 5511 talebi yerine getirdiğini belirten Kaymakam Arslan, bunların maaş çekme, fatura ödeme, alışveriş yapma gibi talepler olduğunu belirtirken, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla da, gelen talepler üzerine 12.999 kişiye maddi destek sağlandı.  Vakfın ayrıca rutin olarak yaptığı desteklerin de (3661 kişiye) devam ettiğini belirten Kaymakam Arslan, kış aylarına girerken de ilçemize tahsis edilmiş olan 600 ton kömürün, 325 tonu ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını, dağıtımlara uzak bölgelerden başladıklarını, şimdi de merkezdeki ihtiyaç sahiplerine dağıtımın devam ettiğini belirtti.

Alınan tedbirlerin kimi ilk sonuçlarının da görülebildiğini kaydeden Kaymakam Arslan, “frene bastık, ama araba hemen durmuyor, bir sure sonra duracak. Yani sonuçları görmeye henüz zaman var. Bu nedenle süreci aksatmamak adına, bahsettiğimiz önlemlere vatandaşlarımız mutlaka uymak zorundalar. Aksi takdirde sonuç alınamaz” dedi.

Kullanılmış maskeleri lütfen çöpe atalım..

Kaymakam Arslan, toplantının son bölümünde, “tüm vatandaşlarımızdan ricamız, kendimizi korumak için kullandığımız maskeleri, işimiz bittiktan sonra, artık bir tıbbi atık haline geldiği için, lütfen usulüne uygun olarak cope atalım, yollara vb. kullanılmış maskelerimizi atmayalım” dedi ve son olarak, vatandaşlara seslenerek, virüsün sadece kalabalık işyerleri, toplantılar, cadde ve sokaklarda bulaşmadığını, buralardan çıktıktan sonra gittiğimiz evlerimizde de aynı riskin devam ettiğini, bu nedenle ev ziyaretleri, misafir Kabul etme vb. gibi mesafenin kaybolacağı ortamlardan titizlikle kaçınmaya davet etti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis