Cumhur İttifakı Başkan Tokat’a yüklendi

Cumhur İttifakı’nın AKP ve MHP’li ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri ve yönetim kurulu üyeleri; düzenledikleri ortak basın toplantısında gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen yoğun gündemli Milas Belediye Meclisi ekseninde yapılan basın toplantısında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na Milas Belediyesi’nin destek vermemesi, Evsel Katı Atık Bedeli’nin Muğla birincisi olması, işgaliyeler ve Boğaziçi’nde yaşanan imar sorunları masaya yatırıldı.

Cumhur İttifakı Başkan Tokat’a yüklendi

Cumhur İttifakı üyeleri, AKP İlçe Binası’nda bir araya gelerek basın toplantısı düzenledi. Toplantıya AKP İlçe Başkanı Fahri Acar ve MHP İlçe Başkanı Emin Nazmi Ünlüsoy’un yanı sıra belediye meclis üyeleri ve partilerin yönetim kurulu üyeleri katıldı. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Milas Belediye Meclisi’nin gündemindeki konulara ilişkin düzenlenen toplantıda AKP İlçe Başkanı Fahri Acar, 11. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı dolayısıyla Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. AKP’li meclis üyesi Hürol Önder Evsel Katı Atık Bedeli, MHP’li meclis üyesi Mevlüt Kiriş işgaliye bedelleri, AKP’li meclis üyesi Nevzat Solmaz ise Boğaziçi’nde yaşanan imar sorunları hakkında sunum yaptı.
“O KOLTUĞUN HİZMET MAKAMI OLDUĞUNU HATIRLATIRIM”
Basın toplantısında ilk açıklamayı AKP İlçe Başkanı Fahri Acar yaptı. Acar, bugünlerde Milas’ın gündeminin Başkan Tokat’ın yaptığı fuar açıklaması olduğunu belirterek, “Yapılan organizasyonun tarafgir olduğunu ima eden ve fuar işletmecisinin önümüzdeki süreçte olmayacağını açıkça zikreden sayın Tokat’a geçmiş yıllardaki organizasyonları hatırlatmak isterim. Fuar tarihinin ilk sekiz senesinde alanın her köşesine bayrakları asılan, zaman zaman fuar mantığının dışına çıkılarak CHP’nin siyasi şov alanına dönüştürülen organizasyonları kastediyorum. Son birkaç yılda bu şov yapılamadığı için mi bu yakarış?  Amaç, fuar esnafının ve fuardan faydalanacak Milas halkının yüzünü güldürmek değil de güç gösterisi yapmaksa bulunduğu koltuğun hizmet makamı olduğunu hatırlatmak isterim.” dedi.
Acar, “Belediye adına fuardan bütün desteğin geri çekilmesi, zabıtaların görevlendirilmemesi, belirli bir süreye kadar suyunun kesilmesi, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak bir tuvaletin dahi gönderilmemesi hizmet anlayışına sığmadığı gibi vatandaşlarımızın mağduriyetine yol açmıştır.” Diyerek, içerisinde Yatağan Belediyesi’nin de olduğu çeşitli kurumlardan destekler alındığını ifade etti.
“TARİŞ belediyenin bir kurumu olmadığı gibi belediyenin hükmü altında yönlendirilecek bir kurum değildir” diye konuşan Acar, “TARİŞ yönetiminin de siyasi oluşumlardan yönlendirilmemesi gerekir. Milas’ın geleceğini düşünmesi gereken bir takım kuruluşların Milaslı vatandaşlarımız ve esnafımızın yanında durması gerekirken siyasi organizasyon içinde yer almasını kınıyor, en kısa sürede kendilerini içinde bulundukları kurumun amacına uygun davranmaya davet ediyorum.” dedi.
MHP’Lİ ÜNLÜSOY: “ÖNCELİĞİMİZ MİLAS’IN EKONOMİK KALKINMASI"
Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Emin Nazmi Ünlüsoy ise, “Fuar alanının Milas’a yakışır bir şekilde ve Milas’a daha yakın daha büyük bir alana yapılması daha uygun olacaktır. Önceliğimiz Milasımızın ekonomik alanda kalkınması ve tanıtılmasıdır.” dedi. Kişisel görüşünün kent merkezine yakın bir bölgede fuar alanı yapılması olduğunu ifade eden Ünlüsoy, Milas Belediyesi’nin Kırcağız Mahallesi yakınlarında arazilerinin bulunduğunu, bu arazilere yapılmasının daha uygun olacağını kaydetti.
Ünlüsoy, ayrıca, “Katı atık bedeli 13 ilçe içinde en yüksek fiyat Milas’ta uygulanmaktadır. Halkçı bir belediyenin halkın yanında olmaması acı bir tablodur.” şeklinde konuştu.
ÖNDER SAYILARLA KONUŞTU
İlk kez kasım ayında tahsil edilmeye başlanan ve mart ayı meclisinde revize edilen Evsel Katı Atık Bedeli hakkında sunum yapan AKP’li meclis üyesi Hürol Önder, “Milas Belediye Meclisi Mart ayı olağan meclis toplantısında tarifelerde indirim beklerken konut tarifesine zam yapılmış, 169,92 olan konut tarifesi yüzde 25 zamla 212,40 TL ye çıkarılmıştır. Şu anda Muğla’daki en pahalı tarife Milas’tadır. Konut başına katı atık toplama tarifesi KDV dahil Yıllık olarak Marmaris’te 84,96, Fethiye’de 120,00, Ortaca’da 31,56, Kavaklıdere’de 60,00, Seydikemer’de 117,60 iken Milas’ta bu bedel 212,40 TL’dir.
4 yıldız üzeri otellerde yatak başına katı atık toplama bedeli Ortaca’da 19,32, Fethiye 105,84, Marmaris’te 42,48 iken Milas Belediyesi’nin ücret tarifesinde bu rakam 354,00 TL’dir. Milas’ta bundan böyle hastanelerden yatak başına 424,80 Katı atık toplama bedeli alınacaktır. Bu rakam Marmaris’te 141,60, Fethiye’de 150,48, Ortaca’da 25,32, Kavaklıdere’de 48,00, Seydikemer’de 144,00 TL’dir. Okullarda öğrenci başına Ortaca’da 1,20, Marmaris’te 4,20, Fethiye’de 5,28 TL katı atık toplama bedeli alınacakken Milas’ta bu rakam 21,24 TL olarak uygulanacaktır. Bu tarife Muğla’da uygulanacak olan en yüksek tarifedir.
Bundan böyle 50 metrekarelik bir  restoran yılda 885 TL, haftada bir torba bile çöpü olmayan 20 metrekarelik bir terzi, büro ve butik mağazası ve benzeri yerler yıllık 135,94 TL katı atık toplama bedeli ödeyecektir.” dedi.
Önder sözlerini şöyle sonlandırdı: “Sonuç olarak Seydikemer Belediyesi 62.246 kişinin çöpünü 4.334.949,03 TL’ye toplarken, Milas Belediyesi 139.446 kişinin çöpünü 21.697.303,19 TL’ye toplamaktadır. Yani yaklaşık 5,5 kat daha fazla. Yani bir kişinin çöpü yıllık olarak Seydikemer’de 69,64 TL’ye toplanırken; Milas’ta yıllık olarak bir kişinin çöpü 155,60 TL’ye toplanıyor. Asıl ilginç olan bu hesaplamalar gerçekleşmiş 2018 yılı bütçe harcamaları dikkate alınarak hesaplanması gerekirken; denetimden geçmemiş ve meclise sunulmamış kesinleşmemiş 2019 yılı harcamaları kullanılarak yapılmıştır. Milas Belediyesi’nin 2018 yılı temizlik işleri harcamalar toplamı 16.862.475,11 TL’dir. Tarifeler hesaplanırken bu rakamlar dikkate alınmalıydı. Oysa burada vatandaştan toplanacak olan para ise 21.697.303,19 TL’dir. Yani gerçekleşmiş kesin bütçeden 4.834.828,08 TL daha fazladır.  Halkçılık, sosyal adalet bunun neresinde? Bu zihniyet tüccar zihniyetidir. Belediyeler halkın oylarıyla seçilmiş yöneticilerce yönetilen; halkın refahı ve yaşam standartlarını yükseltmek için projeler üreten; halkın menfaatlerini gözeten kamusal bir kurumdur. Belediyeler kar amacıyla kurulmuş bir anonim şirket değildir.”

KİRİŞ: “ASLINDA BİZ İSTEMİYORUZ DEMİŞLER”
Milliyetçi Hareket Partili Belediye Meclis Üyesi Mevlüt Kiriş ise, “Kaldırım işgallerinin izni konusunda meclis olarak ortak karar almıştık. Ancak alınan kararın sadece Cumhur İttifakı işlemişçesine karar metinlerini esnaflara gösterip “Biz aslında bunu istemiyoruz demeleri gerçekle alakası yoktur. Bizim bu konuda aldığımız karar da, fiyat tarifesi ile ilgili bir karar değildir.  Kaldırım işgaline izni verilmesi yönünde aldığımız karar çarptırılmaktadır. Ancak ortada dolaşan tarife de 2013 yılında alınmış meclis kararına istinaden alınmış bir karardır. O kararda da fiyat 50 kuruş ile 2,5 TL arasında bir fiyat verilebilecek iken bu karar mecliste 2,5 TL olarak onaylanmıştır. Bütün Milas halkımızın bu konuları hassasiyet ile incelenmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

SOLMAZ BOĞAZİÇİ SORUNUNU ANLATTI
Toplantıda son konuşmayı AKP’li meclis üyesi Nevzat Solmaz yaptı. Solmaz, “Boğaziçi Mahallesi, 2000 yılında tespiti yapılan Köy Yerleşik Alanı sınırı, 2003 yılında imar planı olan “Köy Gelişme Planı” ile Planlı gelişme süreci içine girmişken yaklaşık 8 yıl sonra plandaki tespit edilen mevzuatlara uymayan durumu nedeniyle ikilem içine girilmiş olması, yıllardır köyde yaşayan halkı mağdur durumda bırakmıştır. Plan ile kamu alanlarına ayrılmış ihtiyaçları olan cami, okul vb. yerlere bugüne kadar hiçbir şey yapılmamıştır. El değiştiren imar parsellerini satın alanlar da arsa vasfı ile satın aldığı yerde planla ilgili haklarını kullanamadığından mağdur durumdadır.
Tüm bu hususlar ve bölgede gelişen plan kullanım kararları sulak alan sınırları-1.derece doğal sit sınırı-bakanlık görüşleri-Milas Belediyesinin tereddütleri ve açılmış davalar kapsamında mahalle halkının yaşadığı mağduriyetin bir an önce çözülmesi gerekmektedir.
Milas Belediye Meclisi tüm bu hususları dikkate alarak çok güçlü bir koordinasyon ile imar revizyonunu bir an önce hayata geçmesini sağlamalıdır. Seçenekler arasında imar planı iptali kesinlikle olmamalıdır.” dedi.
 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık