Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seçim için '14 Mayıs' mesajı

“Seçim tarihi öne alınacak mı” tartışmalar sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. ''Rahmetli Menderes 14 Mayıs 1950'de 'Yeter söz milletin' demiş ve sandıktan büyük bir zaferle çıkmıştı'' diyen Erdoğan, seçim tarihi için '14 Mayıs'ı işaret etti. Daha önce ise MHP Genel Başkanı Bahçeli "Seçim tarihi tartışması son bulmalı. Mayıs ayı içerisinde bu işi bitirelim" çağrısında bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seçim için '14 Mayıs' mesajı
  • 18 January 2023, Wednesday 13:25

Partisinin grup toplantısında konuşan Recep Tayyip Erdoğan, seçimin 14 Mayıs’ta yapılacağını açıkladı. 
Erdoğan şunları söyledi: 
“Sözü de kararı da geleceğini de tayin hakkını da milletimize bırakmak istemeyen vesayet heveslilerine rağmen Türkiye Yüzyılı’nı başlatacağız. Rahmetli Menderes 14 Mayıs 1950’de “Yeter söz milletin” demiş ve sandıktan büyük bir zaferle çıkmıştı. Milletimiz 73 yıl sonra bir kez daha aynı gün 6’lı Masa diyerek karşımıza çıkan darbe şakşakçılarına “Yeter” diyecektir.”
14 MAYIS 1950: YETER SÖZ MİLLETİN
“Gizli oy, açık sayım” yönteminin ilk kez uygulandığı 1950 seçimleri 14 Mayıs günü gerçekleştirildi.
“Yeter Söz Milletin” sloganını kullanan, Celal Bayar’ın genel başkanlığını yaptığı Demokrat Parti, oyların yaklaşık yüzde 55’ini alarak 416 milletvekilli çıkardı. Başında İsmet İnönü’nün bulunduğu ve 69 milletvekili çıkararak, muhalefete düşen CHP’nin 27 yıllık iktidarı da sona ermiş oldu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık