Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

“Cumhurbaşkanlığı için bizim adayımız var. O da Kemal Kılıçdaroğlu”

Bazı temaslarda bulunmak üzere Milas’a gelen CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olacağı sinyallerini verdi. Torun, “Neden aday arıyoruz arkadaşlar? Bizim adayımız var.  O da Kemal Kılıçdaroğlu!” dedi.

“Cumhurbaşkanlığı için bizim adayımız var. O da Kemal Kılıçdaroğlu”
  • 16 June 2022, Thursday 17:02

Yunus Erman Doğruyol/ ÖNDER Haber

Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Antalya Milletvekili Cavit Arı ve Adana Milletvekili Burhanettin Bulut’tan oluşan yerel yönetimler heyeti, Muğla’daki temaslarının ardından Milas’a geldi. İlk olarak Milas Şehir Parkı’nda düzenlenen açılış törenine katılan heyet, daha sonra CHP İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. Ziyarete Muğla İl Başkanı Adem Zeybekoğlu ile Muğla milletvekilleri ile Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da katıldı.

 

Ziyaret töreninde ilk konuşmayı yapan İlçe Başkanı Tüze Çetinkaya, misafirlere hoşgeldiniz dedikten sonra İl Başkanı Adem Zeybekoğlu söz aldı. Zeybekoğlu, “Önümüzde bir seçim var. Ülkemiz bir yol ayrımında. Artık ülkemizi yönetemiyorlar. Hiçbir soruna çözüm üretemiyorlar. Ekonomiyi hepimiz yaşıyoruz. Laik, demoratik eğitim tamamen rafa kaldırılmıştır. Çiftçilerimiz, şoförlerimiz zor durumda. Türkiye’nin hiçbir sorununu çözemiyorlar. Zaten bu sorunu kendileri yarattılar. Sorunu yaratanlar asla çözüm üretemezler. Elbette ki, sorunları çözecek bir parti vardır.” diye konuştu.

 

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise, yerel yönetimler ekibi olarak CHP’li belediyelerin olduğu ilçeleri ziyaret ettiklerini belirterek, “Burada hem yerel örgüt ilişkilerimizi gözden geçiriyoruz, yapılması gereken konular varsa katkı sağlamaya çalışıyoruz, birlikte mücadelemizi büyütüyoruz.” diyerek sözlerine başladı.

Torun, “Amacımız, bu süreci en iyi şekilde yönetmek ve yapılacak ilk seçimde iktidar olmak. Başka çaremiz yok. Şu anda Türkiye kötü yönetiliyor demiyorum. Yönetilmiyor diyorum. Her sabah uyandığımızda yeni sorunlar yumağıyla karşı karşıya kalıyoruz. Artık öyle bir hale geldik ki, ekonomik buhran derinlemesine ilerliyor. Alacakları bir tedbir de yok. Çünkü enstrümanları yok ettiler. Merkez Bankası’nı sıfırladılar. Bu ülkenin rezervlerini bitirdiler. Liyakatı bitirdiler. Adaleti bitirdiler. Demokrasiyi bitirdiler. Böyle bir ortamda bu sorunları da çözmelerini bekleyemeyiz, ki çözemiyorlar.” ifadelerini kullandı.

6’LI MASANIN ADAYI KILIÇDAROĞLU MU?

6 siyasi partinin bir araya gelerek kurduğu ittifakın cumhurbaşkanlığı seçimleri adayını açıklamaması hakkındaki eleştirileri yanıtlayan CHP’li Seyit Torun, “Biz Erdoğan dedi diye mi adayımızı açıklayacağız? Biz zamanı gelince adayımızı açıklarız hiç merak etmeyin. Bizim kendi irademiz var.” dedi.

Torun açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü: “Adalet yürüyüşünü yapmış, 450 kilometre yürümüş, bugünkü parlementoya demokrasiyi bir şekilde getirmeye çalışmış, 6’lı masayı kurmuş, sağı solu herkesi kucaklamış biri varken niye aday arıyoruz arkadaşlar? Bizim adayımız var! Herkesi kucaklayan. Toplumu ayrıştırmayan, güçlendirilmiş demokratik parlementer sisteme bu ülkeyi geçirecek, emanet edeceğimiz tek bir kişi var. O da Kemal Kılıçdaroğlu! İnşallah hep birlikte başaracağız.”

Seyit Torun ve beraberindekiler, daha sonra Milas Belediyesi’ni ziyaret için partiden ayrıldılar.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis