Cumhuriyet’te muhteşem final!..

İlçe merkezindeki mahallelerde seçim çalışmalarını Cumhuriyet Mahallesi’nde noktalayan Milas Belediye Başkanı ve Millet İttifakı’nın belediye başkan adayı Muhammet Tokat, mahalle sakinlerinin toplantıyı görsel şova çevirmesi karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Havai fişek, konfeti, alkış ve sloganlarla alana giren Tokat, toplantının sonunda A’dan Z’ye toplumun tüm katmanlarına teşekkür etti.

Cumhuriyet’te muhteşem final!..

Yaklaşık iki aydır ilçe merkezi ve bağlı mahallelerde siyasi çalışmalarını sürdüren, halkla bütünleşerek, geride kalan iki ayrı başkanlık dönemini tüm ayrıntılarıyla Milas halkı ile paylaşan Milas Belediye Başkanı ve Millet İttifakı’nın belediye başkan adayı Muhammet Tokat ve ekibi,  yarın ki seçim öncesinde son mahalle toplantısını Cumhuriyet Mahallesi’nde gerçekleştirdi.

Alanda toplanan kalabalık önce birbirinden güzel türkülerle eski dönem CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar’ın türkülerini dinledi. Saatler 20.30’u gösterdiğinde beraberindekilerle toplantı alanına giren Milas Belediye Başkanı ve Millet İttifakı’nın başkan Adayı Muhammet Tokat’ı, çok kalabalık bir vatandaş topluluğu, alkış ve sloganlarla karşıladı. Havai fişeklerin ve konfetilerin de atılmasıyla görsel bir şölene dönüşen toplantıya; CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, eski dönem Muğla Milletvekili Av. Zeki Çakıroğlu ve Fevzi Topuz, eski dönem Milas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Tireli, CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe, İYİ Parti ilçe Başkanı Ahmet Yanıkoğlu, her iki partinin yöneticileri, kadın ve gençlik kolları başkan ve üyelerinin yanı sıra, yarın yapılacak olan seçimlerde meclis üyeliğine aday olan isimler, Milas Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Mehmet Çoban ve çok sayıda mahalle muhtarı, Milas Belediyespor Voleybol Takımı ve mahalle sakinleri katıldı.

Millet İttifakı ortak listesinden meclise aday olan isimler anons edilerek mahalle sakinleriyle tanıştırıldıktan sonra sahneye, Millet İttifakı ortaklarından CHP İlçe Başkanı İlgin Göktepe ve İYİ Parti İlçe Başkanı Ahmet Yanıkoğlu, mevcut ve eski dönem CHP Muğla Milletvekilleri davet edilerek objektiflere birlikte poz verildi.

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Talat Erol, mahallesine yapılan hizmetler nedeniyle Başkan Tokat’a çiçek takdim ederek teşekkür etmesinin ardından, Milas Belediyesi Voleybol Takımı ve bazı mahalle sakinleri de Başkan Tokat’a çiçekle teşekkür ettiler.

Cumhuriyet Mahallesi’nde gerçekleşen ve kampanyanın son mahalle toplantısında ilk konuşma, İYİ Parti Milas İlçe Kurucu Gençlik Kolları Başkanı ve Millet İttifakı listesinden Belediye Meclis Üyesi Adayı olan Av. Gürsel İnce’den geldi. İnce, 2 yıl önce başlayan ‘Başkanlık’ sitemini eleştirerek; “Bundan iki yıl önce ‘bürokrasi yürümüyor, hızlı kararlar alamıyoruz, parlamenter sistem ülkenin gelişmesinin önünde engel’ diyerek ne olduğu belli olmayan ve dünyada da başka bir örneği bulunmayan bir başkanlık sistemini milletimizin önüne getirdiler. Ve 2 yıldır ülke, tek bir adamın iki dudağının arasından çıkan sözlerle yönetiliyor. Hak-hukuk-adalet-anayasal düzen, ekonomi, iç ve dış siyaset, komşu ülkelerle ilişkilerimiz deyim yerinde yerlerde sürünüyor. Görüntüde bir bakanlar kurulu var ama ülkeyi, kayınpeder ve damat yönetiyor.

2 yıl önce denilmişti ki, ‘Türkiye her alanda uçacak!’ Geldiğimiz noktada uçan; döviz, akaryakıt fiyatları, domates, biber, patlıcan hatta kuru soğan fiyatları oldu. Bölgenin küresel gücü olmaya aday ülkemizin 2 yılda geldiği nokta, manavlık yapan bir ülke konumundadır. Üretmeden bu ülkenin kalkınacağını sananlar bugün büyük bir hayal kırıklığı içindeler ancak bu maceraya ne yazık ki milletimizi de sürüklediler. Neredeyse her şeyi ithal eden bir ülke haline geldik. Bu nedenle Millet İttifakı’nı oluşturan partiler olarak diyoruz ki; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten, İsmet İnönü’den, Adnan Menderes’ten, Turgut Özal’dan, Süleyman Demirel’den ne kaldıysa hepsini satıp savdınız. 17 yılda yaptığınız bir tek fabrika yok. Milleti açlığa, yoksulluğa mahkûm ettiniz. Yaratmaya çalıştığınız korku imparatorluğu artık kabul görmüyor. 31 Mart, milletimizin size tüm bunlar için vereceği bir mesaj günüdür.

İYİ parti tabanı olarak kurduğumuz ittifak doğrultusunda ilçemizde Sayın Başkan Muhammet Tokat, Büyükşehir’de de Sayın Dr. Osman Gürün’e, bir oyumuzu bile yabana götürmeden destek olacağız. Oynamak istedikleri, kurmak istedikleri tuzağa düşmeyeceğiz” dedi.

“Yarın Milas’tan Ankara’ya bir mesaj gönderelim”

Av. Gürsel İnce’nin ardından mahalle sakinlerine seslenen CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan ise, yarın gideceğimiz sandık başına, 17 yılda yapılanları ve özellikle son iki yılda ülkenin nereden nereye geldiğini düşünerek gidilmesi gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

“Yarın sandık başına gittiğinizde; çiftçinin, köylünün düştüğü durumu, emeklinin, çalışanın, esnafın, sanayicinin halini düşünerek oy verin. Okula giden çocuğuna pantolon alamadığı için intihar eden babaları düşünerek oy verin. Ekonomik olarak ülkenin içine düştüğü durumu gözeterek oy verin. Mutfaktaki yangını en fazla hisseden kadınlarımızı düşünerek oy verin. Bu ülkede tacize uğrayan, tecavüz edilen, öldürülen kadınları düşünerek oy verin.

Verdiğiniz oylar sandıktan öyle yüksek çıkmalı ki, Milas ve Muğla’dan başlayan ateş, iktidardakileri sarsın. Vereceğiniz oylar onlara bir mesaj niteliği taşısın. Yeşili koruyan, insan odaklı belediyecilik anlayışındaki Cumhuriyet Halk Partili belediyeler bu ülkenin geleceği açısından bir güvencedir. Sizlerde yeniden hem Milas’ta, hem de Muğla’da bu anlayıştaki belediyeleri işbaşına getirmenizi istiyorum.”

“Bunlar hangi yüzle oy istiyorlar?”

Milletvekili Özcan’ın ardından kürsüye gelen eski dönem CHP Muğla Milletvekili Av. Zeki Çakıroğlu ise, bölgemizde yüksek oranda tüketilen ve genellikle kırsaldaki mahallelerde yaşayan vatandaşların toplayarak pazara getirip sattığı ‘Çıntar’ı, bundan sonra toplamak isteyenlerin yeterlilik belgesi alması gerektiğini söyledi.

Çakıroğlu; “Bunları durduk yere söylemiyorum. Bakın elimde yayınlanan resmi belge var. Okuma yazma bilmeyen veya yarım yamalak bilen benim Ayşe Teyzem, Mehmet Amcam bu yeterlilik sınavına 600 liradan fazla harç yatıracak ve girecek. Kazanırsa bir o kadar daha para yatırarak belge alacak. Çam fıstığı ya da kozalak toplamak isteyenler de 800 lira ödeyerek sınava girebilecekler. Şimdi AKP’liler hangi yüzle vatandaşın karşısına geçip de oy istiyor” diye sordu. 

Toplantıda son olarak kürsüye çıkan Milas Belediye Başkanı ve Millet İttifakı’nın Başkan Adayı Muhammet Tokat ise 10 yıllık belediye başkanlığı yaptığı iki farklı dönemi kısaca anlatarak; “Gittiğim her yerde söylüyorum. Kaynakları azalan bir belediye olarak bu dönem, ilçe merkezine ve bağlı mahallelere en fazla hizmetin götürüldüğü bir dönem olmuştur. Mutlaka eksiklerimiz, yapamadıklarımız vardır. Yaptıklarımız ve yapamadıklarımızla toplumun önündeyiz. Bana iki dönem belediye başkanı yapma onur ve gururunu yaşattınız. Bu 10 yılda neyi yaptık, neyi başardık ise birlikte yaptık, birlikte başardık.

Siz bakmayın birilerinin ‘Milas Belediyesi iyi yönelmiyor’ demesine… Onların derdi Milas halkına hizmet etmek falan değil; onların derdi, kapıldıkları makam ve koltuk hırsı hayalini gerçekleştirmek.

Hep söylüyorum. Belediyecilik ciddi iştir. O aday arkadaş gibi korkakların işi değildir. Belediyecilik cesaret ister. Bilgi-birikim ister. Belediye başkanlığı yapacak adam omurgalı olacak. Dürüst olacak. Birlikte yola çıktığı arkadaşlarını yarı yolda bırakmayacak, satmayacak. Bilgisayar başında 10 dakikada çizilecek projelerle halkı kandırmaya çalışıyor. Eminim ki o arkadaş Milas’a uzay istasyonu kuracağım dese yine bu halk ona oy vermez. 31 Mart akşamı Milas halkı sana öyle bir tokat atacak ki, değil sen ben dahil hiç kimse bundan sonra senin yaptığını yapmaya cesaret edemeyecek” dedi.

Mahallelerimize yeni sistemde hizmet verecek sadece iki kurumun olduğunu belirten Başkan Tokat konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bunlardan biri ilçe, diğeri de büyükşehir belediyesidir. Bu nedenle ilçe ve büyükşehir belediyelerin birlikte ve uyum içinde çalışması, hem etkin hizmet, hem de kalite bakımından çok önemlidir. Dolayısıyla sizlerden hem Muhammet kardeşinize, hem meclis üyesi adaylarımıza ve hem de büyükşehir belediye başkan adayımız Sayın Dr. Osman Gürün’e oy istiyorum.

Milas Belediyesi gerek birinci döneminde ve gerekse ikinci döneminde Türkiye’de, mahalle sayısı en fazla olan ilçelerden biri olmasına rağmen verdiği hizmetlerle gayet iyi yönetilmiştir. Gelirlerinin en az olduğu ama hizmetlerinin en zirvede olduğu bir dönemi yaşamıştır. İlçe merkezi ve tüm mahallelerimizin tarihinde en fazla hizmet aldığı dönem, Muhammet Tokat ve Osman Gürün ile 2014-2019 döneminde olmuştur.

2014-2019 döneminde Muğla merkez ve tüm ilçelerde büyükşehirin kuruluşu tamamlandı. Her şey hazır... Önümüzdeki dönemde; somut, gerçekçi, halkımızın istediği ve bu toprakların gelişmesine katkıda bulunacak projelerle ilçemizi ve ilimizi geliştirmeye çalışacağız. Bu noktada Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti bizlere güvenerek, bizi aday yaptı. Onlara müteşekkirim ve bu güveni boşa çıkarmamak için elimden gelen gayreti en sonuna kadar kullanacağımdan kimsenin kuşkusu olmasın. Vereceğiniz her türlü karar başımın üstündedir. Memleketim için hayırlı olan ne ise, kim ise o olsun.

Konuşmamın sonunda, son 5 yılda birlikte çalıştığımız tüm meclis üyesi arkadaşlarım başta olmak üzere; tüm belediye personelime, ortak akıl çerçevesinde birlikte hareket ettiğimiz ilçemizdeki tüm kurum ve kuruluşlara, sivil toplum kuruluşları, oda ve derneklere, yerel basınımıza, tüm mahalle muhtarlarımıza ve elbette bizlere bu görevi layık gören Milas halkına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.”

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık