Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Başkan Tokat’tan ‘Saylak’a belgeli yanıt…

Yerel seçimlere 24 saat kala ilçe merkezindeki mahalle toplantılarına İsmetpaşa Mahallesi’nde devam eden Milas Belediye Başkanı Millet İttifakı Belediye Başkan Adayı Muhammet Tokat, AKP adayı Saylak’ın ‘Yakın akrabalarına ihale verdi” suçlamasına belge ile yanıt verdi. Başkan Tokat; “Kimse öküz altında buzağı aramasın. O öküz kalkarsa altından buzağı değil, zürafa çıkar. Belden aşağı siyaset yapanlar önce kendi pisliklerini temizlesin, Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararı yerine getirsinler” dedi.

Başkan Tokat’tan ‘Saylak’a belgeli yanıt…

Muğla Milletvekili Suat Özcan, CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe, İYİ Parti Milas İlçe Başkanı Ahmet Yanıkoğlu, her iki partinin ilçe yöneticileri, kadın ve kolları başkan ve üyeleriyle 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan seçimlerde meclis üyeliğine aday olan isimlerin katıldığı mahalle toplantısı bu kez İsmetpaşa Mahallesi’nde gerçekleşti.

Belediye meclis üyesi adayların teker teker platforma çıkarılarak tanıtılmasının ardından İsmetpaşa Mahalle Muhtarı Mevlüt Korkmaz, mahallesine verilen hizmetler nedeniyle Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a çiçek takdim ederek teşekkür ederken, Yeni Milasspor Futbol Takımı’nın Teknik Direktörü Cenk Atasoy ve takım kaptanı da kulübe verdiği desteklerden dolayı çiçek takdim ederek teşekkür ettiler.

“Adiler sözüne Özcan’dan yanıt”

Toplantının açılış konuşmasını yapan İYİ Parti eski Milas İlçe Başkanı ve Millet İttifakı’nın belediye meclis üyesi adayı Mehmet Çayırlı, kendisinin de İsmetpaşa Mahallesi’nde doğup büyüdüğünü söyleyerek, kendi evlatlarına sahip çıkmalarını istedi.

Eski İlçe Başkanı Çayırlı’nın ardından söz alan Muğla Milletvekili Suat Özcan ise, içinde bulunduğumuz Mart ayının başında 10’ncu kez açılan Uluslararası Milas Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na bir gün gecikmeli gelen ve resmi açılışı gecikmeli yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin ‘Adiler’ sözüne sert bir dille yanıt verdi.

“Sayın Bakanın ilçemize gelmesi ne kadar güzel ve hepimiz için de son derece önemli, ancak Sayın Bakan geldiği zaman o kürsüden tarlaları sular altında kalan çiftçilerimize bir geçmiş olsun veya yitirdiğimiz iki genç evladımız için başsağlığı dileyemez miydi? Açılışın ardından sel baskınına uğramış bir aileyi ziyaret edebilirdi ancak yapmadı. Bütün bunlar yanlış olmasına rağmen sineye çekebilirdik, ancak Sayın Bakanın Millet İttifakı için karşısındaki kalabalığa ’31 Mart’ta bu adilere haddini bildirin’ demesi kesinlikle kabul edilebilir bir şey değildir.

Bu nedenle 31 Mart’ta sandık başına gittiğimizde birçok şeyi düşünerek oy kullanacağız. 31 Mart’ta; hayat pahalılığını, emeklinin durumunu, emeklilikte yaşa takılanları, hak-hukuk-adaleti, demokrasiyi ortadan kaldırma çabalarını da oylayacağız. İnanıyorum ki sizler de bütün bunları ve daha başka şeyleri düşünerek oy kullanacaksınız.

Örneğin betona karşılık yeşil alanları çoğaltan bir belediyecilik anlayışını, dürüst ve çalışkan bir belediye başkanımız olan Sayın Muhammet Tokat’ı yeniden işbaşına getirmeyi düşünerek oy kullanacaksınız.

31 Mart’ta başta Milas olmak üzere bütün Muğla’dan Millet İttifakı’na verdiğimiz oylarla Ankara’ya, saray yönetimine bir mesaj vermeliyiz. Bu mesaj öyle güçlü olmalı ki bu mesajdan bir ders çıkarmalılar, kendilerine çeki-düzen vermeliler” diyen CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, 17 yılda AKP iktidarının Türkiye’yi getirdiği noktayı birkaç örnekle anlattı.

“Başkasına çamur atanlar önce kendi pisliklerini temizlesin!”

İsmetpaşa Mahalle sakinlerine seslenen Milas Belediye Başkanı ve aynı zamanda Millet İttifakı’nın belediye başkan adayı Muhammet Tokat ise, AKP Belediye Başkan Adayı Barış Saylak’ın, ‘Belediyenin bir ihalesine en yakın akrabasına verdi’ iddiasını belgelerle yalanladı.

Başkan Tokat; “Sözü edilen ihale açık arttırma usulü ile yapıldı ve 7.300 lira muamman bedelle ihale başladı. Bu ihaleye 5 kişi girdi ve sonunda ihale 40 bin lira verende kaldı. Şimdi bu ihalede nasıl bir yolsuzluk veya usulsüzlük var? Bir belediye başkanının şeffaf olması bekleniyorsa ihaleleri açık arttırma usulü ile yapması istenir. Ben de bu ihaleyi öyle yapmışım. Birileri belden aşağı vurarak siyaset yapmaya çalışıyor. Daha doğrusu öküz altında buzağı arıyor. Bu tür iddialarla öküz altında buzağı aramak isteyenler önce kendi pisliklerini temizlesinler. İlk önce Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararın gereğini yapsınlar. O öküz kalkarsa altından buzağı değil, zürafa çıkar! Şunun şurasında seçimlere iki gün kaldı ve beni halka bazı şeyleri açıklamaya mecbur etmesinler.

Biz bugüne kadar saygılı ve düzeyli bir kampanya yürüttük. Kalan iki günü de böyle tamamlayacağız. Seçimi kaybettiklerini anlayınca ‘çamur at izi kalsın’ diyerek böyle asılsız iddialarla, yalan ve iftira ile beni halkın gözünde kötülemeye çalışanlar, cevabı 31 Mart’ta halktan alacaklar” dedi.

“Ben soruyorum… Yüreğin yetiyorsa sen de sor”

AKP Adayı Barış Saylak’ın kendisini, belediyeyi iyi yönetemediği, halkın ortak malları olan zeytinlik arazileri satmakla suçladığını belirten Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; “Elinden gelirlerin büyük bir bölümü alınan bir belediye başkanı olarak ne yapsaydım? Elim-kolum bağlı oturup vergi muafiyetinin kalkmasını mı bekleseydim? Biz bu geçiş döneminde borçlanarak ya da zeytinlik arazileri yine bu yörenin insanına satarak, elde edilen kaynakla halka hizmet götürmeyi tercih ettik.

Gittiğim her yerden çağrı yapıyorum; bizim sattığımız zeytinliklerin hesabını soruyorsun ya, Milas Mal Müdürlüğü aracılığıyla satılan 3080 adet yerin, hatta bugün ulusal bir gazetede yayınlanan habere göre Vakıflara ait binlerce arazi satışa çıkmış. İsteyen Milli Emlak Müdürlüğü’nden soruşturabilir. Bunların arasında Güllük’teki çok değerli araziler de bulunuyor. Sen kendini Güllük’ün başkanı olarak ilan ediyorsun ya yüreğin yetiyorsa Güllük halkı adına bunu sorgula… Şunu da yanındaki milletvekiline sor; sen Güllük halkının suyunu 35 yıllığına özel sektöre nasıl sattın de?

Varlık Fonu’ndaki ülkenin çok önemli bankaları veya şirketleri resmi gazetede yayınlanarak satışa çıkarıldı. Sayın Cumhurbaşkanı akıllı bir siyasetçidir. Ülkede her şey yolunda gitseydi, seçimlere 10 gün kala böyle bir satış kararı alınmazdı. Demek ki Türkiye’de artık deniz bitti! Ülke ekonomik olarak uçurumun dibine indi. İşte ben buradan soruyorum; Sayın Cumhurbaşkanım neden varlık fonundaki milletin ve devletin ortak değerlerini satıyorsun? Haydi cesaretin varsa sen sor bakalım meydanlarda… Ama soramazsın. Çünkü sende o cesaret yok. İşte bu nedenle Milas halkı sana bu görevi vermeyecek” dedi.

“Uzay istasyonu kuracağım desen de bu halk sana oy vermez”

AKP Adayı Barış Saylak’ın, hayali projelerle halkın gözünü boyayarak oy avcılığı yaptığını ileri süren Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; “Bilgisayar başında 10-15 dakikada çizilebilecek bu görsellerle ve Ankara’daki ağabeylerine güvenerek oy alacağını düşünüyorsun ama ben de diyorum ki ‘Birileri kendini darı ambarında görüyor.’

Bırak sen bu projeleri, Milas’a uzay istasyonu kuracağım desen de bu halk sana oy vermeyecek. Çünkü sen aylardır bu halka, 52 yaşına kadar ateşli bir CHP’li iken, birden bire ne oldu da ‘Büyüksün, büyük reisim… Elini öpmeye geleceğim’ noktasına geldiğini anlatamadın. Gerçeği de söylemiyorsun çünkü ‘ben makam sevdasına, koltuk sevdasına AKP’li oldum’ diyemezsin. Bunu söyleyemediğin için de ‘Benim önümü kestiler! Beni mağdur ettiler veya korktukları için adaylığıma engel oldular’ diyorsun. Ben de buradan soruyorum; kaçan mı korkaktır, olduğu yerde duran mı? Biz o sandığı koyduk. Gelip girseydin” dedi.

Yaptıkları ve yapamadıklarıyla toplumun önünde olduğunu söyleyen Başkan Tokat sözlerini şöyle tamamladı:

“Önümüzdeki dönemde; somut, gerçekçi, halkımızın istediği ve bu toprakların gelişmesine katkıda bulunacak projelerle ilçemizi ve ilimizi geliştirmeye çalışacağız. Bu noktada Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti bizlere güvenerek, bizi aday yaptı. Onlara müteşekkirim ve bu güveni boşa çıkarmamak için elimden gelen gayreti en sonuna kadar kullanacağımdan kimsenin kuşkusu olmasın. Şartlar ne olursa olsun, şu üç temel şeyden asla vazgeçmeyeceğim; doğruluk ve dürüstlükten, halkıma ve memleketime olan hizmet aşkımdan, Cumhuriyet değerlerine ve Atatürk’e bağlılıktan asla ödün vermeyeceğim.

Vereceğiniz her türlü karar başımın üstündedir. Memleketim için hayırlı olan ne ise, kim ise o olsun. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis