Kütüphanede ‘Drama’ Eğitimi…

25-31 Mart 2019 tarihleri arasında 55’ncisi kutlanan ‘Kütüphane Haftası’ etkinlikleri kapsamında İlçe Halk Kütüphanesi’nde bir grup ilkokul öğrencisiyle ‘okuma-anlama ve anlatma’ öğelerini içeren drama etkinliği gerçekleştirildi.

Kütüphanede ‘Drama’ Eğitimi…

Her yıl Mart ayının son haftasında tüm ülke genelinde kutlanan ve bu sene de 25-31 Mart tarihleri arasında kutlama etkinlikleri sürdürülen 55’nci Kütüphane Haftası kutlama etkinlikleri devam ediyor.

Milas İlçe Halk Kütüphanesi’ne ait hizmet binasının tadilatta olması nedeniyle geçici olarak Milas Belediyesi Çocuk Kütüphanesi’nde hizmet vermeye devam eden Milas Halk Kütüphanesi Müdürlüğü’nce, hafta kapsamında Dr. Mete Ersoy İlkokulu 3’ncü sınıfta okuyan bir grup öğrenciye, Felsefe Öğretmeni Seçil Gül tarafından ‘okuma-anlama ve anlatma’ öğeli drama eğitimi verildi.

Kısa bir süre öğrencilere, eğitimin amacını ve yaklaşık bir saat sürecek olan drama eğitiminin içeriğini anlatan Seçil Öğretmen, öğrencilerle birlikte etkinlik boyunca birlikte oynadı.

Milas Süt Üreticileri Birliği tarafından çocuklara hediye edilen şapkaların dağıtılmasının ardından başlayan drama eğitiminde; çocuklar ikişerli gruplara ayrılarak, gözleri kapalı olan birine, diğerinin çevresinde gördüklerini anlatması, daha sonra gözlerini açan öğrencinin kendisine anlatılanları anlatması istendi.

İkişerli gruba ayrılan ve sırasıyla gözlerini kapatan öğrenciler, birbirlerine kütüphane içinde gördüklerini anlattı ve gözleri kapalı olan öğrenci, daha sonra kendisine anlatılanları öğretmenine ve öğrenci arkadaşlarına aktardı.

Bu eğlenceli ve eğitici oyunun ardından dikkat ölçme ile ilgili bir başka etkinlikte ise bina içinde müzik eşliğinde ve serbestçe dolaşan öğrenciler, müzik kesildiği anda öğretmenden gelecek komutla hareket ettiler.

Kütüphane Müdiresi Şerife Öztürk, oldukça eğlenceli geçen etkinliğin sonunda, başta Felsefe Öğretmeni Seçil Gül ve öğrencilere teşekkür ederken; “Bu sene 55’ncisini kutladığımız Kütüphane Haftası etkinliklerini gerçekleştirmemizde bizlere katkı sunan; Milas Kaymakamlığı, Milas Belediye Başkanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Milas Orman İşletme Müdürlüğü, Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi, Milas Ticaret ve Sanayi Odası, Milas Süt Üreticileri Birliği, Ahmetçavuş-Hayıtlı Mahalle Muhtarlığı, T. İş Bankası Milas Şubesi ve Muammer Kaynak’a gerçekten yürekten teşekkür ediyoruz.

Hafta kapsamında yaptığımız tüm etkinliklerde bizleri yalnız bırakmadılar ve bizlere önemli katkılarda bulundular. Elbette kütüphanede birlikte çalıştığımız mesai arkadaşlarım da geçmiş yıllarda olduğu gibi bu sene de ellerinden gelen tüm gayreti göstererek, etkinliklerimizin hatasız bir şekilde gerçekleşmesini sağladılar. Onlara da gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 2 Haha 0 İnanılmaz 1 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık