Dana etli hamburgerden ‘kanatlı’ eti çıktı

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın geçtiğimiz hafta açıkladığı,  taklit veya tağşişli ürün yaptığı tespit edilen 618 firmaya ait 1211 üründen birinin Milas-Bodrum Havalimanı’nda hizmet veren bir restoran olduğu ortaya çıktı. Dana eti olarak satılan hamburger köftesinin içinde kanatlı eti tespit edilirken, bakanlık hileli ürün satan firmayı ifşa etti.

Dana etli hamburgerden ‘kanatlı’ eti çıktı

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit veya tağşişli ürünler listesini açıkladı. Geçtiğimiz hafta yayınlanan raporda 618 firmaya ait 1211 parti ürünün hileli ürün olduğu tespit edildi. Hileli gıda satışı yapan şirketler arasında Milas-Bodrum Havalimanı’nda hizmet veren bir restoran da yer aldı.

Bakanlık tarafından paylaşılan listeye göre; Biztur Yiyecek İçecek Danışmanlık İthalat İhracat ve Turizm Ticaret A.Ş'ye ait olduğu öğrenilen ve "FlyCafe" markasıyla işletilen restorandan alınan numune üzerinde yapılan testler sonrasında "dana eti" olarak satılan hamburger köftesinin içerisinde kanatlı eti tespit edildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, önceki gün yayımladığı yazıda, Türkiye genelinde bu yıl gerçekleştirilen 860 bin gıda denetiminde olumsuzluk tespit edilen 10 bin 675 işletmeye toplamda 76 milyon 582 bin 794 lira idari para cezası uygulandığını, 108 işletme için ise suç duyurusunda bulunulduğunu açıklamıştı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık