Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Delege seçimleri sona erdi

CHP’de 8 Kasım’da başlayan muhtarlık bölgesi delege seçimleri, geçtiğimiz cumartesi günü Ahmetçavuş-Hayıtlı Mahallesi’ndeki seçimlerin ardından sona erdi. Süreç hakkında açıklama yapan CHP İlçe Başkanı İlgin Göktepe, “Çıkan sonuç neyse onu yansıttık. Kimseye bir taraf olmadık.” dedi.

Delege seçimleri sona erdi

Cumhuriyet Halk Partisi Milas İlçe Başkanlığı, 8 Kasım’dan bu yana yürüttüğü 37. Olağan Kurultayı muhtarlık bölgesi delege seçimlerini geçtiğimiz cumartesi günü tamamladı.
400 delegenin belirlendiği seçimler, 8 Kasım Cuma günü 4 farklı delege seçim komisyonu ile 20 mahallede başlatıldı. Seçimler, geçtiğimiz cumartesi günü Ahmetçavuş-Hayıtlı Mahallesi’ndeki delege seçiminin ardından sona erdi.
Delege seçimlerinin sona ermesi dolayısıyla açıklamalarda bulunan CHP İlçe Başkanı İlgin Göktepe, 22 gündür devam eden süreçte delege belirlemek için sandık koyduklarını söyledi. Göktepe, “Delege seçimlerine hiçbir şekilde müdahil olmadık. Partinin ileri gelenleri, söz sahibi olanlar bir liste hazırlayıp bize getirdiler. Biz her zaman sorduk; ‘bu listenin haricinde aday olmak isteyen var mı?’ diye. Adayın çıktığı sadece bir bölgemiz vardı, o da Güllük’te. Orada da sandığımızı koyduk. Sandıktan çıkan sonuç neyse onu yansıttık. Kimseye bir taraf olmadık.” dedi.

Tüm CHP mensuplarının delege olabilecek düzeyde insanlar olduğunu belirten Göktepe, “Önceden bin 200 civarında delegemiz varken şimdi 400 delegemiz var. Önseçim delegesi sistemi kalktı. Bu tabanı sıkıntıya soktu ister istemez. Bazı gönül kırgınlıkları olabiliyor. Ama yeni yüzler partiye kazandırmak istiyoruz. Yeni insanlarla partimizi tanıştıralım, onları işin içine sokalım. Görev alsınlar, elini taşın altına koysunlar.” şeklinde konuştu.

“TEK ADAYLI SEÇİM, SEÇİM DEĞİL”    
İlçe kongresi süreci hakkındaki soruyu yanıtlayan Göktepe, “Aday çıkarsa sandığa gitmemiz gerekecek. Çıkmazsa tek adaylı seçim olur, seçim de değil aslında. Demokrasinin işlemesi için illa ki bir, iki, üç aday olsun istiyoruz. Ben görev aldığım süreçte bir yerel seçimden çıktım. Ben atamayla gelen bir ilçe başkanıyım. Şimdi seçimle kazanıp bir dönem daha yapmak istiyorum. Talebim ve isteğim bu yönde. Partililerimize dilim döndüğünce bunu anlatıyorum. Bir dönem yapıp, bizden sonraki arkadaşlara devredeceğiz bu olayı.” dedi.  CHP’deki ilçe kongre takviminin 14 Aralık’ta başlayacağını belirten Göktepe, kongre tarihinin henüz belirlenmediğini ve uygun bir tarih yaratmak istediklerini söyledi. 

94 DELEGE BELİRLENECEK
Öte yandan CHP Muğla İl Başkanlığı’ndaki kongre süreci hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Göktepe, “Önce mahalle delegeleri seçimlerini tamamlamamız gerekiyor. Sonra ilçe kongreleri yapılacak. Bu kongrelerde de 94 tane il delegesi belirlenecek. Delegeler de bizimle birlikte seçime girecekler. Seçilecek olan il delegeleri ile birlikte İl Başkanlığı seçimine gideceğiz.” şeklinde konuştu. Göktepe aldığı bilgilere göre, şu anda Adem Zeybekoğlu da dahil olmak üzere bir adayın çıkmadığını belirterek, “Önümüzdeki süreçte illa ki bir aday çıkacaktır.” dedi. 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis