Dolandırıcılar yeniden sokaklara indi

2017 yılında vatandaşları kurban olarak seçen bir dolandırıcılık şebekesi, başta Milas olmak üzere Söke, Muğla, Aydın ve İzmir gibi birçok il ve ilçede ‘geri ödemesi olmayan, yüksek miktarda kredi imkânı’ vaadiyle emeklileri yüklü miktarda dolandırmıştı. Çok sayıda emekliyi dolandıran şüphelilerin, bugünlerde yine emeklileri hedef alarak Milas’ta kıraathaneleri gezdiği öğrenildi.

Dolandırıcılar yeniden sokaklara indi

2017 yılında Milas’ta yaşayan emekli vatandaşları hedef alarak binlerce lira dolandıran şüphelilerin, 2 yıl sonra yeniden Milas’ta yaşlı vatandaşları hedef aldığı öğrenildi. Her seferinde aynı taktikle vatandaşlara yaklaşan ve sonra arkadaşlık kuran dolandırıcılık şüphelileri, kıt kanaat geçinen emeklileri tuzağa çekiyor. Dolandırıcılık şebekesi, kullandığı yöntemler ve bu yöntemlerle emeklilere büyük mağduriyet yaşatıyor ve borç batağına sürüklüyor. Şebeke, vatandaşları her seferinde benzer hikâyelerle dolandırıyor.
Dolandırıcılık şüphelileri ilk önce emeklilerle tanışıp, sohbet kuruyor. Daha sonra ise emeklilere bankalardan yüksek miktarda kredi çekebilme vaadi sunuyor ve kıt kanaat geçinen birçok emekli vatandaşı tuzağa çekiyor. Şebeke üyelerinin bazıları, 2017 yılında birçok vatandaşın şikâyeti üzerine, İzmir merkezli düzenlenen operasyonda tutuklandı. Mahkeme sürecinin tamamlanmasının ardından ise bazıları serbest kaldı. 
2017 yılında Aydın’ın Söke ilçesinde yaşayan E.İ., A.G. ve İzmir’de yaşayan M.A. isimli dolandırıcılık şüphelileri, öncelikle il ve ilçeleri gezerek kahvehanelerde, lokantalarda ve çeşitli ortamlarda gözüne kestirdikleri emeklilerle sohbet kuruyor. Özellikle emekli kurban arayan dolandırıcılık şüphelileri, daha sonra emekli olduklarını öğrendikleri kurbanları emekliler derneğine üye yapma vaadi sunuyor. Bu dernek sayesinde daha rahat kredi çekebileceklerini ve olumlu bir sürü fırsat sağladığından bahsediyor. Dolandırıcılık hikâyesindeki şahıslar vatandaşlara kredi işlemleri için gerekli olduğunu söylediği bir kısım evraklar imzalatıyor. Emekli vatandaşlar da şahıslara inanarak evrakları imzalıyor. Sonrasında ise vatandaşlar, emekli maaşlarında ciddi oranlarda kesinti olduğunu görüyor ve durumu SGK’dan sorduklarında bu şahıslardan kömür aldıklarını ve bu kömür alımı nedeniyle şahıslara olan borcun da maaşlarından kesilmesi için muvafakat imzalandığını öğreniyor. Yani vatandaşlara sunulan kredi için gerekli evraklar esasen kömür alımı ve muvafakatname evrakları olarak görünüyor. Vatandaşlar da kömür vb. bir şey almadığı halde imzaladıkları belgelerde kömür almış gibi gözüküyor ve emekli maaşlarında ciddi kesintiler yaşayarak mağdur duruma düşüyor. Bu aşamadan sonra vatandaşlar dolandırıldıklarını anlıyor. Şüpheliler, vatandaşların maaşından kesilen rakamlar toplandığında çok ciddi boyutlara ulaşan paralar elde ediyor.
Milas’ta şimdiye kadar en az 20 kişinin bu yöntemle dolandırıldığı tahmin ediliyor. Benzer yöntemlerle gerçekleştirilen dolandırıcılık nedeniyle İzmir Emniyeti tarafından geçtiğimiz mayıs ayında düzenlenen operasyonda, 10 kişi gözaltına alınmış; şahısların 151 emekliyi toplam 4 milyon 398 bin 590 lira dolandırdığı ortaya çıkmıştı.
 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık