Demirtaş: “Sizlerden vicdanınızla doğru bir karar vermenizi istiyorum”

​​​​​​​Yaklaşık 3 yıllık ilçe başkanlığının ardından 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimlerine aday adayı olarak katılan Süleyman Demirtaş, parti binası önünde düzenlediği tanıtım toplantısıyla kamuoyuna adaylığını resmen duyurdu. Aday adayı Demirtaş yaptığı konuşmada, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerin neden cumhuriyet tarihinin en önemli seçimi olduğuna vurgu yaptı.

Demirtaş: “Sizlerden vicdanınızla doğru bir karar vermenizi istiyorum”
  • 22 March 2023, Wednesday 10:50

DEVA Partisi Muğla İl Başkanı Emrah Çay, bazı il yöneticileri, Milas İlçe Başkanlığı’na atanması beklenen Nazmi Yükselen, partinin Muğla genelindeki ilçelerin başkan ve yönetim kurulu üyeleri, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlere Muğla Milletvekili Aday Adayı olarak katılan; Mehmet Billorer, Muhammet Çiçek, Fatma Özalp Ak, Mehmet Ali Atabay, Çetin Tatlı, Mehmet Billorer, Serkan Özçelik, Nazım Çelik, Bilal Baykan, Nesrin Çoban, Emel Tepecik, Gelecek Partisi Milas İlçe Başkanı Murat Sodra, Demokrat Parti Milas İlçe Başkanı Azmi Peker, S.S. 153 Nolu Milas Tariş Zeytinyağı Satış Kooperatifi Başkanı Kamil Gül, bazı mahalle muhtarları ile parti üyeleriyle aday adayı Demirtaş’ın yakınları katıldığı tanıtım programı, İl Başkanı Emrah Çay ve partinin il ve ilçe yöneticileriyle milletvekili aday adayları, Milas Şehir Parkı’nın bulunduğu kavşaktan parti binasına kadar Milaslıları selamlayarak geldiler.

DEMİRTAŞ, ŞİMDİ YENİ BİR YOLA ÇIKIYOR

Aday tanıtım programının açılış konuşmasını yapan Nazmi Yükselen, Süleyman Demirtaş ile 3 yıl önce yola birlikte çıktıklarını, bu süreçte partiyi Milas’ta ve il genelinde tüm il ve ilçe yönetimleriyle birlikte layıkıyla temsil ettiklerini belirterek; “Birlikte yola çıktığımız kurucu ilçe başkanımız Süleyman. Elbette hem Süleyman arkadaşımızın, hem de partimizin diğer aday adaylarının, listeler kesinleştikten sonra adaylarımızın sonuna kadar yanında olacağız ve elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Çünkü biz bu davaya birlikte inandık ve birlikte yola çıktık. Başta Süleyman arkadaşımız olmak üzere tüm aday adaylarımıza başarılar diliyoruz. Onlardan aldığımız bayrağı daha yukarılara taşımak için her türlü çabayı göstereceğiz” diyerek tüm katılımcılara teşekkür ederek hoş geldiniz” dedi.

BUNDAN BÜYÜK BİR MUTLULUK DUYUYORUZ

Yükselen’in ardından kürsüye gelen DEVA Partisi Muğla İl Başkanı Emrah Çay; “Milas İlçe Başkanlığı görevinden istifasını sunmuş olan değerli dostum Süleyman kardeşim, 28. Dönem milletvekilliği için de başvurusunu yaptı. Partimiz 3’ncü yılını yeni doldurdu. Bu süreçte Muğla’da ve Türkiye’de büyük bir ivme kazandı. Bundan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Önceliğimiz memleket ve millet diyerek insan odaklı çıktığımız bu kutsal yolda damla damla büyüyor, emin adımlarla iktidara yürüyoruz.” diyerek, Demirtaş’a ve tüm aday adaylarına başarılar diledi.

14 MAYIS'TA ÖNÜMÜZE BİR FIRSAT GELECEK

Düzenlenen tanıtım programında son konuşmayı, DEVA Partisi Muğla Milletvekili Aday Adayı Süleyman Demirtaş yaptı.

Demirtaş; “Yüzüncü yılını büyük bir gurur ve coşkuyla kutladığımız, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘bağımsızlık benim karakterimdir’ sözünü yaşantısıyla demokrasiye ve cumhuriyete sevdalı çok değerli Milaslı ve Muğlalı hemşehrilerim. Öncelikle hepinizi en içten saygılarımla ve kalbi duygularımla selamlıyorum.  Bugün burada olmanızla şahsıma ve partime gösterdiğiniz teveccüh için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Konuşmamın başında da söylediğim gibi cumhuriyetimizin 100 yılındayız. Ve bu dönemde cumhuriyetimizi ve ülkemizi ikinci yüzyıla en iyi şekilde taşımak, milletimizi hak ettiği muasır medeniyet seviyesine ulaştırmak için 14 Mayıs'ta önümüze bir fırsat gelecek. Bundan önceki seçimlerde de hepiniz hatırlayacaksınız; ‘en önemli seçim’ denilirdi. İşte o söz bugün tam da bu seçimde vücut bulacak. Çok klasik gibi görünse de gerçekten Cumhuriyet tarihimizin en önemli seçimini yaşayacağız” dedi.

‘OYUNUZA TALİBİZ’ DER

“Peki nedir bu 14 Mayıs'taki seçimi diğer seçimlerden ayıran özellik?” diyerek açıklamasını sürdüren Demirtaş, “14 Mayıs’ta her şeyden önce bu ülkenin seçmenleri olarak bir şeye karar vereceğiz. Ya 5 yıldır yönetildiğimiz gibi tek adamlık rejiminin devamı için oy kullanacağız ya da Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin duvarında yazıldığı gibi ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ sözünün yeniden bu ülkede vücut bulmasını sağlayacağız. Elbette her siyasi parti seçimlere katılmak ve iktidar olmak için çalışmalarını sürdürür. Teşkilatlarını kurar, yönetim kademelerini oluşturur, adaylarını seçmenin huzuruna çıkarır. Partisinin programını, karşı karşıya kaldığımız sorunlara çözüm önerilerini seçmene aktarır ve ‘oyunuza talibiz’ der. Buraya kadar olan demokraside olması gereken siyasi üslup ve nezakettir. Her siyasi parti veya aday yapacaklarını, planını-programını anlatır. Seçmen de sandığa giderek oyunu kullanır. Kimine ülkeyi yönetme görevini verir, kimine de seni yetersiz buldum biraz daha çalış mesajını verir. Bu ülkede yaşayan yaklaşık 85 milyon her Türk vatandaşının siyasi partilerde görev alma, aday olma hakkı vardır ve bu hak kutsaldır. Bu şehirde doğmuş büyümüş, ekmeğini bu topraklarda kazanmış bir kardeşiniz olarak ben de bugün karşınıza milletvekili aday adayı olarak çıktım.

BU DESTEĞİ SİZLERDEN GÖRDÜM

Yüksek Seçim Kurulu’na kesin listelerin verilmesinin ardından ülkemizin ve milletimizin geleceğine dönük projelerini daha detaylı bir şekilde paylaşacağını da sözlerine ekleyen Demirtaş, “Muğla özelinde ise elbette genel politikaların yanı sıra düşüncelerimiz, hazırladığımız projelerimiz mevcut. Zamanı geldiğinde onları detaylı bir şekilde paylaşacağız. Bizler, bu davaya inanarak yola çıktık. Elbette yürüdüğümüz bu yolda sizlerin desteği bizler için çok önemli. Yaklaşık 3 yıllık ilçe başkanlığımda bu desteği sizlerden gördüm. Umuyorum ki daha fazlasını önümüzdeki süreçte de sizlerden göreceğim. Bu anlamda şimdiden tüm Milaslı ve Muğlalı hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Rabbim hepimiz yar ve yardımcısı olsun. Bir kez daha buraya kadar gelme nezaketini gösteren, telefonla arayan veya SMS göndererek kutlayan, destek sözü veren tüm Milaslı ve Muğlalı dostlarıma teşekkür ediyorum. Rabbim hepinizden razı olsun” diyerek Milaslılar başta olmak üzere tüm Muğlalılardan destek istedi.

Programın sonunda partinin tüm yöneticileri ve aday adayları toplu fotoğraf çektirdiler.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık