‘Demokrasi Şöleni’ Pazar günü…

İlçemizde, bir siyasi parti tarafından ilk kez bir yerel seçim öncesi eğilim yoklaması yapılarak, belediye meclis üyeleri belirlenecek. 20 Ocak 2019 Pazar günü, Belediye Evlendirme Memurluğu Salonu’nda (Migros üstü) yapılacak eğilim yoklamasını, CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe “demokrasi şöleni” olarak adlandırırken, katılımın en yüksek seviyede gerçekleşeceğini söyledi.

‘Demokrasi Şöleni’ Pazar günü…

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından belirlenen takvim doğrultusunda adaylık başvurusuna; Muhammet Tokat, Enver Tuna ve Ahmet Çevikkol, belediye başkanı aday adayı olarak müracaat ederken, 40 isim de meclis üyeliği için başvuruda bulunmuştu. Genel merkez tarafından Muhammet Tokat başkan adayı olarak atanırken, mevcut meclis üyesi ve aynı zamanda başkan yardımcısı olan Zeynep Çınar, emeklilik nedeniyle adaylıktan çekildi. Önceki gün Başkan Adayı Tokat tarafından Hüseyin Çöllüoğlu ve Cemil Zeybek’in de kontenjan adayı olarak açıklanmasının ardından sıralama için sandığa girecek meclis üyesi aday adayı sayısı 37 olarak açıklandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe, Milas merkez ile Güllük, Ören, Selimiye ve Bafa’da konulacak sandıklarda 5.500 üyenin oy kullanacağını belirterek; “Tüm üyelerimizin mutlaka sandığa giderek, demokratik hakkını kullanmasını istiyorum. Katılımın yüksek olması demek hem üyemizin istediği meclisin şekillenmesi ve böylece yönetimde söz sahibi olması demek, hem de ilçemizin tarihinde, bir seçim öncesinde ilk kez yapılacak olan eğilim yoklamasının demokrasi şölenine dönüşmesi demektir. Bu nedenle tüm üyelerimizden kendilerine tanınan bu hakkı kullanmalarını istiyorum.

Sandıktan çıkan listeye ilçe örgütümüz ve başkan adayımız harfiyen uyacaktır. Bu nedenle yapılacak eğilim yoklamasını önemsiyoruz. İlçe başkanı olarak sandığa gidecek tüm üyelerimize şimdiden teşekkür ederken, meclis üyesi aday adaylarımıza da başarılar diliyorum” dedi.

Soyadına göre alfabetik olarak sıralanan adaylar, şöyle sıralandı:

Hasan Alanya, Mehmet Ateş, Hakkı Ayakdaş, Hüseyin Bilge, Mehmet Bozan, Şeref Çağırkan, Harun Reşit Çavuşoğlu, Canan Çelenk, Kemal Dönmez, Gülşen Gökçe, Ece Gülen, Cüneyt İlter, Ömür Ömer Kandak, Faik Karagöz, Aysun Karatoprak, Türkan Kaya, Ahmet Kılbey, Turgay Kınacı, Talip Kızılateş, Halil Kocabaşoğlu, Özgür Mil, Halil Mutlu, Ali Rıza Öner, Veysel Özalp, Şakir Özdemir, Kenan Özdemir, Mustafa Özgülergil, Seyfi Sağlıcak, Çağdaş Savaş, Metin Şahin, Cenk Şimşek, Mehmet Tiryaki, Şenay Uysal, Çağrı Uzun, Mehmet Murat Yazar, Mehmet Yılmaz, Aysun Yılmaz.

 

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık