Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Milaslı genç yetenekten resim atölyesi…

9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü mezunu genç resim öğretmeni Mine Coşguner, her yaş grubundan insana birçok alanda eğitim vereceği resim atölyesini, önceki gün geniş bir davetli grubunun katılımıyla açtı. 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü’nden hocaların da katıldığı açılış, soğuk havaya rağmen sıcak görüntülerle gerçekleşti.

Milaslı genç yetenekten resim atölyesi…

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, eski dönem Milas Belediye Başkanı ve Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, eski dönem Milas Belediye Başkanı Ünal Çetin, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, Milas Gıda Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Mustafa Sezgin, CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe, Yeni Milasspor Kulüp Başkanı Ahmet Karabıyık, Milas Yörük Obaları Derneği Başkanı Erkan Turgut, AKP Milas Belediye Başkan Aday Adayı Barış Saylak ve bazı belediye meclis üyesi aday adayları, resim atölyesi sahibi Mine Coşguner’in 9 Eylül Üniversitesi’ndeki hocaları ve kalabalık bir davetli topluluğunun katıldığı, Cumhuriyet Mahallesi Güneş Sokak’taki ‘MYLASART’ Resim Atölyesi açılışı, soğuk havaya rağmen oldukça sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşti.

Açılışı yapılan resim atölyesinde; Çocuk ve Genç Resim Atölyesi, Güzel Sanatlar Liselerine ve Özel Yetenek Sınavlarına Hazırlık, Yetişkin Sanat Atölyesi, Workshop Atölyesi, Yağlıboya ve Karakalem Resim Kursu, Anne-Çocuk Resim Kursu, Tattoo ve Geçici Dövme gibi farklı hizmetlerin sunulacağını belirten Milaslı Genç Yetenek Mine Coşguner, konuklarına ‘hoş geldiniz’ derken, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise açılışta şunları söyledi:

“Gerçekten imrendiğimiz ve özlediğimiz bir işletme tablosu ile karşı karşıyayız. Burası sanatla, resimle ve bu konularda çalışmak ve uğraşmak isteyen, yeteneklerini geliştirmek isteyen insanlar için çok güzel bir ortam yaratmış.

Ben bu güzel düşünceyi işletmeye dönüştüren genç kardeşimize şahsım ve Milaslı hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum. Buraya kadar gelerek, bu güzel işletmenin açılışını onurlandıran siz değerli dostlara da teşekkür ediyorum. Biliyorum ki burası güzel bir işletme olacak ve Milaslılar da bu işletmeye gereken önemi ve desteği verecekler. Çünkü ileri tarihlerde ilçemizde çok güzel sergilerin açılacağı eserler, işte buralardan çıkacak. Şimdiden işletmenin hayırlı-uğurlu olmasını, bol kazançlar kazanarak uzun yıllar sanatsal faaliyetlerini sürdürmesini ve kendisi gibi birçok yetenekli gençleri yetiştirmesini temenni ediyorum.”

Başkan Tokat’ın konuşmasının ardından açılışa katılan davetliler, açılış kurdelasını birlikte keserek, atölyeyi gezdiler ve sergilenen resimler hakkında Mine Coşguner’den bilgi aldılar.

Mine Coşguner kimdir?

Mine Coşguner 1991 yılında Milas’ta doğdu. İlk ve orta öğretimini Milas’ta tamamladıktan sonra Muğla Anadolu Güzel Sanatlar Lisesinde okudu. 2009-2013 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Resim-İş bölümü anabilim dalın da eğitim gördü. 2014 yılında başladığı Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Resim Eğitimi Anabilim dalı Yüksek Lisans Eğitimini “1980 Sonrası Post-Modern Sanatsal Yaklaşımda İz Kavramı” başlığı altında tezini tamamlayarak, 2017 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca birçok karma sergi ve yarışmaya katıldı. Almanya ve Polonya’da çeşitli projelerde görev aldı. Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’na 2013 “Engelsiz Hayaller” adı altında proje yazarak, Yasal temsilci olarak yapmış olduğu engelli çocuklara 3 ay boyunca resim eğitimi vererek projeler gerçekleştirmiştir. Aynı zamanda Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliğinde2015-2017 yılları arasında Öğretim Görevlisi olarak görev almıştır. Çalışmalarına Gaziemir Belediyesinde Resim Öğretmeni olarak devam ettirmektedir. Her yaş öğrenci grubu ile çalışmış ve tecrübe edinmiştir.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık