Saylak sektör temsilcileri ile buluştu

AKP Milas Belediye Başkan Aday Adayı Barış Saylak; toprak havuz balıkçıları, inşaat mühendisleri ve mimarlarla bir araya gelerek sektör temsilcilerinin sorunlarını dinledi.

Saylak sektör temsilcileri ile buluştu

AKP Milas Belediye Başkan Aday Adayı Barış Saylak, Milas'ta faaliyet gösteren toprak havuz balıkçıları, inşaat mühendisleri ve mimarlarla bir araya geldi. Meslek odalarına yapılan ziyaretlerde temsilciler, Saylak'la görüşerek önerilerini dile getirdi.

AKP Milas İlçe Başkanı Fahri Acar ve belediye meclis üyesi aday adaylarının da eşlik ettiği ziyaretlerde Saylak, ilk görüşmesini Milas İç Su Ürünleri Yetiştirici Üreticileri Birliği Başkanı Muhammet Toğuç ve birlik üyeleriyle yaptı. Burada toprak havuz balıkçıları ile bir araya gelen Saylak, üreticilerin talep ve önerilerini dinledi. Saylak ayrıca, Milas Belediye Başkanı seçilmesi halinde tarım ve hayvancılık alanında gerçekleştireceği icraatları anlattı.

Toprak havuz balıkçılığında Türkiye'de tek bölge özelliği taşıyan bölgede faaliyet gösteren firma sahipleri ile görüşen Saylak, üreticilerin daha güçlü bir hale gelebilmesi için başkan olması halinde kooperatifleşmeyi destekleyeceğini söyledi.

AKP Belediye Başkan Aday Adayı Barış Saylak, ikinci ziyaretini ise TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Muğla Şubesi Milas Temsilciliğine yaptı. İMO Milas Temsilcisi Murathan Karadeniz ve oda üyeleri tarafından karşılanan Saylak, inşaat mühendislerinin faaliyetlerini ve sorunlarını dinledi.

Oda Temsilcisi Karadeniz; “Milas'ta ciddi bir trafik sorunu var. Bu konuyla ilgili Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin bir trafik projeksiyon çalışması var. Şu andaki bayram günlerindeki trafik, 2030 yılında sıradan bir trafik haline gelecek. Büyükşehir’in öngörüsü, en yoğun trafikli kentler Bodrum ve Milas olacak” derken, Barış Saylak ise; “Bu kenti birlikte yöneteceğiz. Ortak akla sözle değil, yürekten inanıyoruz. Bu kenti mühendislerimizle, mimarlarımızla, bütün meslek grupları ve halkımızla birlikte yöneteceğiz. Biz Milas'ta yaşayan çocuklarımıza aş ve iş peşindeyiz. Milas'ın ciddi sorunları var, radikal dönüşüme ihtiyacı var. Çok ciddi kararlar alacağız. Sivil toplum örgütlerinin, belediye bileşenlerinin, halkın desteğini almadan ne kadar proje olursa olsun yapamayız” şeklinde konuştu.

Saylak, son ziyaretini ise Mimarlar Odası Milas Temsilciliği’ne yaptı. Saylak'ı ve AKP heyetini kapıda karşılayan Mimarlar Odası Milas Temsilcisi Ayşegül Keskin, misafirlerine 'hoş geldiniz’ diyerek; “Yerel yönetim ve yerel yönetim adaylarının meslek odaları ile birlikte çalışmasını oldukça verimli buluyoruz. Umuyoruz ki yerel yönetim seçimleri sonrasında da birlikte çalışma devam eder” ifadelerini kullandı.

AKP Belediye Başkan Aday Adayı Barış Saylak ise, Milas’ın tarih, kültür ve turizm açısından çok zengin bir kent olduğunu ve Milas’ı bu anlamda öne çıkarabilmek için mimarlar odası gibi estetik açıdan donanımlı, bilgili meslek odalarının yardımına ihtiyacı olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Sizler kent kültürünü, estetiği ön plana çıkaran entelektüel, aydın insanlarsınız. Yaşadığımız kent muhteşem bir potansiyele sahip. Tarih ve kültür turizminin başkenti olabilecek bir kent burası. Ortaya bir şey koyamadığımız için, Milas ve Milaslı bunun getirebileceği nimetlerden faydalanamıyor. Biz Milas’ın içinde barındırdığı potansiyelle Milas’ı bir yerlere getirebilir miyiz diye bir yol arayışına çıktık. Ben projeleri birlikte oluşturalım istiyorum, ortak akıl sloganlarda kullanılacak bir şey değil. Bu ancak pratikte hayata geçerse bir anlam ifade eder. Odalar, sivil toplum kuruluşları, dernekler; bir tane belediye meclis üyesi atayacak, belediye meclisinin fahri üyeleri olacaklar. Her şey, herkesin önünde şeffaf olacak. Milas’la ilgili yapılacak her şeyde sizlerin düşünceleri önemli. Milas’ta radikal bir dönüşüme ihtiyaç var.”

Bu açıklamanın üzerine Mimarlar Odası Başkanı Ayşegül Keskin ise; “Sizin de bizim düşüncemizde olmanız, bizlerle fikir alış verişi yaparak projelerde ilerleme düşünceniz, birlikte çalışmalar yapabilme düşüncemiz için çok etkili olacak ve uygulamaları kolaylaştıracaktır. Belediyenin çalışmalarına yardımcı olması açısından meslek odalarının dâhil edilmesi gerekiyor. Biz bu çalışmalar için çalışma zeminlerini hazırlamış durumdayız. Milas mimarisi için kamu yapıları ile ilgili çalışmalar kesinlikle odalarla birlikte çalışılmalı. Genelde bu kamu çalışmaları ihale usulü oluyor. Milas’ı tanımayan görevlilerin yaptığı işler kentle çok uyumsuz şekilde yapılabiliyor. Bu da hoş olmuyor. Yarışma projeleriyle bu çalışmalar yapılırsa daha faydalı olacaktır. Yarışma proje jürilerinde mutlaka yerel yönetimlerin ve yerel mesleki odaların bulunması gerekiyor. Çünkü Milas’ı tanıyan ve onları bir Milaslı gözüyle değerlendirenlerin olması faydalı olacaktır” dedi.

Ziyaretler, günün anısına çekilen fotoğraflarla son buldu. 

 

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık