Deniz Gümüşel serbest bırakıldı

7.Milas Zeytin Hasat Şenliği’nin sponsorlarından Yeniköy A.Ş.’nin kömür için zeytinleri kesen bir kurum olduğu halde Zeytin Hasat Şenliği’ne sponsor olmasını teşhir eden bir konuşma yapmak isterken, İkizköy Çevre Komitesi gönüllüsü Deniz Gümüşel, "halkı kin ve nefrete teşvik etme" suçu öne sürülerek gözaltına alınmıştı. Gümüşel gözaltında tutulduğu 18 saatin ardından, dün sabah MİLAS TEM'de alınan ifadesi sonrası serbest bırakıldı. 

Deniz Gümüşel serbest bırakıldı

Gümüşel, İkizköylüler ve İkizköy'ün Dostları tarafından karşılandı. Milas Atapark'ta bir açıklama yapan grup daha sonra Akbelen Nöbet Alanına geçti.
İkizköy Avukatlarından Arif Ali Cangı, konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında şunları belirtti:

“Deniz Gümüşel bir yurttaş olarak, demokratik tepkisini gösterdi, Anayasanın 56. maddesindeki ödevini yerine getirdi, bir yaşam savunucusu olarak yapılması gerekeni yaptı,  YK Enerji ve onun yandaşları, bu kirli düzeni devam ettirmek isteyenler, Akbelen direnişinden, direnişçilerinden acayip rahatsız oldular, direnişi kırmak için kriminalize etmeyi önlerine koymuşlardı. Dünden bu yana yaşananın anlamı bu. Deniz hiç bir suç işlemedi, halkı kin ve düşmanlığa tahrikmiş , hadi canım sende, bu iddiaya hukuk fakültesi 2.sınıf öğrencileri bile güler. Hele hele terörle mücadele şubesinde gözaltına alınması tam bir kumpas hali. Bütün bunların tek amacı var, direnişi kırmak, korku yaratmak, moral bozmak. Avukat arkadaşlar ve Akbelen direnişlerçileri Deniz'i bu sabah bir günlük esaretten çıkardılar, Deniz de, yaşam savunucuları da bu ucuz oyunlardan yılmazlar. Zeytinlikleri mahveden termikçi şirketin sporsorluğu ile zeytin festivali kandırmacası düzenleyenler utansınlar. Birey olarak, siyasi olarak, kimin nerede durduğunun turnusolu oldu bu olay. Bir yaşam savunucusunun  bir günlük hürriyeti elinden alındı, bunun elbet hesabını soracağız”.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 1

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık