Denizler silahsızlandırılsın!

Geçtiğimiz günlerde Türkevleri sahilinde karaya vuran bir Akdeniz fokunun silahla öldürülmesi üzerine denizlerin silahsızlandırılması amacıyla kampanya başlatıldı. 

Denizler silahsızlandırılsın!
  • 06 April 2022, Wednesday 13:35

Milas’ın Türkevleri sahilinde 18 Mart 2022 günü saat 15:30 sıralarında sahile vurmuş ve ağır yaralanmış şekilde bir Akdeniz foku tespit edildi. Sahil Güvenlik timleri, konuyla ilgili Akdeniz Koruma Derneği’ni de bilgilendirdi. Fok üzerinde yapılan ilk incelemede durumunun ağır olduğu ve kasıtlı şekilde yaralandığı belirlendi. Olay yerine gelen Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü yetkilileri tarafından tedavi altına alınan yaralı Akdeniz foku, 28 Mart’ta yaşamını yitirdi. Uzmanlar tarafından yapılan detaylı incelemede; genç erkek birey olduğu tespit edilen Akdeniz fokunun ateşli silahla yaralandığı belirlendi.

Akdeniz fokunun ateşli silahla öldürülmesinin ardından harekete geçen çevre dernekleri, denizlerin silahsızlandırılması için yetkililere çağrıda bulundu. 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Türk Deniz Araştırmaları Vakfı, “Doğu Akdeniz'de ve Ege'de sadece 200 civarında ergin bireyi yaşayan, nesli tehlike altındaki bir canlının ateşli silahla kasti olarak öldürülmesi kabul edilemez. Fail/faillerin bulunması için, görgü şahitlerinin veya konu hakkında bilgisi olanların yetkililere ihbarda bulunmasını insaniyet namına rica ediyoruz. Sahil Güvenlik'ten ve Bakanlık yetkililerinden bu işin peşini bırakmamalarını, fail/failleri bulmalarını ve gerekli cezanın verilmesini talep ediyoruz. Bir kere daha hatırlatalım; balıkçı teknelerinde kara avcılığı silahlarının yeri yoktur, bulundurulmaları yasaklanmalıdır.” dedi.

Türk Deniz Araştırmaları Vakfı’nın başlattığı, çok sayıda çevre örgütünün desteklediği "Silahsız Balıkçılık" kampanyasına şimdiye kadar 7 bin 500 imza aldı.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık