Dernek başkanı Hazer’den “can acıtan” araştırma sonucu…

Milas Güreş İhtisas Kulübü Derneği tarafından düzenlenen Türk Halk Müziği Konseri, salondaki Milaslılara keyifli bir akşam yaşattı. Dernek Başkanı İlhan Hazer, konser öncesinde yaptığı konuşmada, derneğin amacının; “Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan koruma, kötü alışkanlıklarla mücadele etme, başta güreş sporu olmak üzere her dalda sporcu yetiştirmek ve spora yönlendirmek olarak özetleyebiliriz” dedi. Başkan Hazer, konuşmasında ilginç bir araştırmanın sonuçlarını da yayınladı.

Dernek başkanı Hazer’den “can acıtan” araştırma sonucu…
  • 20 December 2018, Thursday 15:45

Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda dün akşam gerçekleşen Türk Halk Müziği Konserine; İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ergun Kırova, Milas Yörük-Türkmen Derneği Başkanı ve aynı zamanda MHP Milas Belediye Meclis Üyesi Mevlüt Kiriş, Milas Yörük Obaları Derneği Başkanı Erkan Turgut, Milas Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Hayrettin Gönül, Türk Eğitim Milas Şube Başkanı Muzaffer Kafalı ve yaklaşık 200 kişilik bir izleyici topluluğu katıldı.

Etkinliği düzenleyen Milas Güreş İhtisas Kulübü Derneği Başkanı İlhan Hazer, tüm katılımcılara ‘hoş geldiniz’ diyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti:

“Derneğimiz, 1972 yılında kurulmuş ve Milasımız’da güreş sporuna büyük katkıları olmuş bir dernektir. Söylenecek çok sözümüz vardır. Konuşmaya başlarsak bitmeyecek! Öncelikle derneğimizin amacından söz etmek istiyorum. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan koruma, kötü alışkanlıklarla mücadele etme, başta güreş sporu olmak üzere her dalda sporcu yetiştirmek ve spora yönlendirmek, sokak çocuklarını, yaşlı ve kimsesiz insanları koruma, tedavi ve bakımlarını karşılama, Türk örf ve adetlerini yaşatma, koruma, tanıtma olarak özetleyebiliriz. Yani derneğimiz, ilk yıllarda sadece güreş sporu olarak başlasa da, ihtiyaç hasıl oldukça amacına ilaveler yaparak bir hayır kurumuna dönüşmüştür.

Derneğimiz 2015 yılında İçişleri Bakanlığı Dernek Daire Başkanlığı’ndan “Haydi Gençler Ata Sporunda Türkiye ve Dünya Şampiyonluğuna” adlı proje karşılığında 97,600 TL yardım alarak faydalı bir sonuç almıştır. İkinci olarak bu yılın Nisan ayında “Güçlü Yarınlara Sağlıklı Nesiller İçin El Ele” adlı bir proje hazırlayıp ilçemizdeki tüm kurumlarla iş birliği yaparak dernekler daire başkanlığına sunulmuş, destek alınamamış, ancak derneğimiz kendi imkânları ile projeyi hayata geçirerek çalışmaya başlamıştır. Önümüze çıkan sonuçları lütfen dikkatlice dinleyiniz.

Okulunu devamsızlıktan terk etmiş, evlerine gitmeyip sokaklarda yaşayan yaklaşık 15 çocuk üzerinde çalışılmış, okullardaki devamsızlık, kötü alışkanlıkların sebebi, aile dağınıklığı, aile yaşamı, yani müşterek yaşamdan bihaber yaşayan aileler çıkmıştır. 14 yaşındaki erkek çocuğun annesine şiddet uyguladığı, ilkokul 5’nci sınıfa giden bir çocuğun sigara içtiği, artık sigara ile yetinmeyip çakmak gazı çektiği, öğrencinin okula gitmeyip internet kafelerde zaman geçirip okul çıkış saatinde eve gittiği, ailesinin durumdan haberlerinin bile olmadığı, ilkokul 3’üncü sınıfta sigara içen çocuğa yapmaması gerektiğini söylediğimizde “Amca bu ne ki ben babamla içki bile içiyorum” diyen, bali çeken ve çekerken uyardığımızda bana karışamazsınız diyerek tehdit eden çocuklar çıktı karşımıza.

Kısacası bu çocukları bu hale getiren sorumsuz anne-babaların çocukluğudur. Kötü alışkanlıklar büyük bir hızla artmakta, sigara hatta uyuşturucu kullanım yaşı çok küçük yaşlara inmiş olup bu uyuşturucu tüccarları da aile yapıları dağınık, sorunlu olan çocukları hedef aldığı görülmektedir. Bu nedenle tüm kurumlar, spor kulüpleri, okul müdürleri, rehber öğretmenler, özellikle anne-babalar çocuklarla daha fazla ilgilenmelidir. Diğer önemli konu, kötü alışkanlıkların başlangıcı, ulaşılabilirliği çok kolay, maliyeti düşük olan sigaradır. Okullara yakın birçok bakkallar tek sigara satmakta yine birçok bakkal ‘tek tek’ adı verilen şekilde alkol satmaktadır. Kimilerinden duyuyoruz “Efendim polisin, zabıtanın işi ne sattırmasınlar” diye, emniyet güçleri bu konuda gereğini fazlasıyla yapmaktadır. Ancak bu tür toplumsal çalışmalar halkın katılımı, halkın desteklenmesi ile başarıya ulaşır. Alkol, sigara ve uyuşturucu ile mücadeleye topyekün başlamazsak sonuçlar daha kötü durumlara ulaşacaktır.

Değerli misafirlerimiz, derneğimizde bu konularda gönüllülük esasına dayalı ciddi çalışmalar yapılmaktadır. Bu nedenle derneğimiz 24 Kasım’da yaptığı genel kurulda tüzük ilavesi yapmış ve yönetim oluşturmuştur. Yıllardan beri birçok sokak çocuğunu aileleri ile görüşerek sokaktan kurtarmayı başarmıştır.”

Başkan Hazer, konuşmasının son bölümünde, dernek yönetim kurulu üyeleri; Abdullah İnpınar, Ahmet Sait Güşlü, İlhan Şimşek, Fikret Alkaya, Hakan İnpınar, Mehmet Özdemir, Mahmut Kiriş, Abdulkadir İbil, Kaan Bilge Gücel, Musa İnce’yi sahneye davet ederek, Milaslılara tanıttı.

Dernek Başkanı Hazer konuşmasını tamamlarken; “Değerli misafirlerimiz sözlerime son vermeden sizlere Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Güçlü yarınlar sağlıklı nesillerle olur’ sözünü hatırlatırken, Yüce Kitabımız Kuran-ı Kerim’de İsra Suresi’nin 23’üncü ayetinde ‘Anne- babanıza iyi davranın, onlara öf bile demeyiniz’ buyurmakta, çocukların anne-babaya saygılı olmasını emretmektedir.

Eğer çocukları yetiştirirken ruhunu terbiye edecek unsurları yüklemeseniz, anne- babasını da döver, kötü alışkanlıkları da edinir ve vatanına, milletine anasına-babasına hayırsız bir birey meydana getirirsiniz. En iyi anne-baba çocuklarına pahalı hediyeler alıp varlık içinde büyüten değil, onlara sevgisini verip, arkadaşlık kurup, ahlaklı, faziletli ve maneviyatı yüksek bir birey yetiştirendir” dedi ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

Milas Güreş İhtisas Kulübü Derneği Başkanı İlhan Hazer’in konuşmasının ardından, Aysu Akyol’un sunduğu Türk Halk Müziği konseri başladı.

Şaban Türkoğlu, Celil Şenyüz, Mazlum Coşkun ve Halil İbrahim Çetin’den oluşan saz ekibi anons edilerek sahneye davet edilirken; Aydilek Olcay Kır, İlhan Hazer, Halil İbrahim Çetin, Ayşe Sandal ve Şaban Türkoğlu, solo olarak seslendirdikleri türkülerle salondakileri coşturdular.

Etkinliğin sonunda, 2018 yılı içerisinde Milas Halk Kütüphanesi’nden en fazla kitap alarak okuyan ‘Kitap Kurtları’na, geceye katılan protokol tarafından çeşitli hediyeler verilirken, saz sanatçılarıyla solistlere de gecenin sonunda birer teşekkür belgesi takdim edildi.

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık