Milaslı şoförler İngilizce öğreniyor

Dünyanın önemli turizm kentlerinden biri olan Muğla merkez ve ilçelerinde faaliyetlerini sürdüren toplu taşıma, taksi ve servis araç şoförlerine Muğla Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında, ilçemizdeki şoför esnafına da İngilizce kursu verilmeye başlandı.

Milaslı şoförler İngilizce öğreniyor
  • 20 December 2018, Thursday 15:59

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından imzalanan protokol çerçevesinde; Milas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Milas Şoförler ve Otomobilciler Odası işbirliği yaparak, ilçemiz genelindeki özellikle turizm bölgelerinde taşıma işi yapan 40 kişilik bir şoför grubuna İngilizce eğitimi verilmeye başlandı.

Milas Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Nurol Paskal, 13 hafta sürecek olan eğitim sürecinde, şoförlerin toplamda 120 saat temel İngilizce eğitimi alacağını belirtti.

Oda Başkanı Paskal, düzenlenen İngilizce kursu ile ilgili şunları söyledi:

“İlçemiz genelinde ulaşım hizmetini, insan odaklı ve çevreye duyarlı olarak yerine getirmeye çalışan üyelerimiz; kaliteli, örnek ve güvenilir hizmet sunmayı temel amaç olarak benimsemiştir. Yaptığımız çalışmalarımızı temel amaca uygun ve en iyi şekilde ve taviz vermeden yerine getirmeye gayret ediyoruz. Başta ilimiz Muğla olmak üzere tüm ilçelerimize, yaz sezonunda dünyanın dört bir tarafından milyonlarca insan tatil amaçlı geliyor. Bu doğrultuda, ilçemize gelen yabancı turistlerimize hak ettiği kaliteli hizmeti vermek için toplu taşıma, servis ve taksi şoför esnafımıza meslek içi eğitimlerimizin yanı sıra doğru iletişim kurması amacıyla İngilizce eğitim kursu düzenlendi. Muğla Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında açılan bu kurslar, il merkezi dışında 12 ilçede de şoför esnafına verilecek. Üyelerimiz, 13 hafta boyunca, (haftada iki gün ve iki saat olmak üzere) toplamda 120 saatlik temel İngilizce eğitimi alacaklar.

Bu eğitimlerin sonunda şoförlerimizle yolcularımız arasındaki iletişimi güçlendirmeyi, daha hoşgörülü ve daha güler yüzlü şoförlerimizle yolculuk hizmeti sunmayı hedefliyoruz. İlk bölümde 40 kişilik bir grup kurs almaya başladı ve ardından diğer üyelerimiz de kurslara katılacaklar ve sonunda birer sertifika alacaklar.

İmzalanan protokol kapsamında, kursları düzenleyen Büyükşehir Belediyemiz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz başta olmak üzere; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüze katkılarından dolayı teşekkür ediyor, kursa katılan üyelerimize de başarılar diliyoruz. İlçe Milli eğitim müdürlüğü, Muğla Büyük şehir belediyesi Ulaşım dairesi başkanlığı ve Odamız işbirliğiyle şoför esnafımıza düzenlenen İngilizce kursu odamız toplantı salonunda dün akşam başladı.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık