DEVA Partisi Milas İlçe Başkanı Demirtaş: “KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK!”

DEVA Partisi Milas İlçe Başkanı Süleyman Demirtaş ve ilçe kadın politikaları başkanı Neşe Çoban, Ovakışlacık ve Güllük Mahalle pazarlarında esnaf ve alışveriş için gelen vatandaşlarla görüştü. İlçe Başkanı Demirtaş; “Sandıkta siz vatandaş olarak gereğini yapın, bu ülkeyi yönetmeye aday olan DEVA kadroları da 6 ay ile bir yıl arasında ülkeyi yeniden refaha kavuşturur” diyerek, vatandaştan destek istedi.

DEVA Partisi Milas İlçe Başkanı Demirtaş: “KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK!”
  • 09 January 2022, Sunday 12:14

DEVA Partisi Milas İlçe Başkanı Süleyman Demirtaş ve partinin İlçe Politikaları Başkanı Neşe Çoban, bir yandan Pazar esnafı ile görüşerek, döviz hareketliliğinden sonra piyasaların nasıl şekillendiğini sordu. Diğer yandan alım gücü her geçen gün düşen vatandaşa ise geçim sıkıntısı çekiyor musunuz?, emekli olduğunu söyleyenlere ise maaşlara yapılan zamları yeterli buldunuz mu? diye sordu.

Ovakışlacık Mahalle Muhtarı Erdal Gökhan’ı, muhtarlık binasında ziyaret eden parti yöneticileri, mahallenin çözüm bekleyen sorunları hakkında bilgi alırken, birlikte gezilen Pazar yerinde ise vatandaşlar İlçe Başkanı Demirtaş’tan ülke siyaseti ve erken seçim ile ilgili sorular yönelttiler.

Cumhurbaşkanı Hükümet Sisteminin yarattığı sorunların bazılarını vatandaşa anlatan İlçe Başkanı Demirtaş; “Ne yazık ki ülkenin ve milletin kaderini bir kişinin iki dudağı arasından çıkacak bir tek kelimeye bağladık. Aslında bu sistemin bu kadar sıkıntı yaratacağını geçmişte bizler sizlere anlatmaya çalıştık ancak milletimizin verdiği karar doğrultusunda bu ‘ucube’ sisteme geçildi. Şimdi yurdun her köşesinden bu sisteme tepki yağarken, iktidar partisine oy verenler bile bugün, bu sistemden rahatsızlıklarını dile getiriyorlar. Merak etmeyin erken ya da 2023’te sandık vatandaşın önüne gelecek. AKP ve MHP’nin dışındakitüm partiler bu sistemin ortadan kaldırılacağını, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçileceğini dile getiriyor.

Merak etmeyin! Milletçe kurtuluşumuza az kaldı. Halkı, kuru ekmeğe muhtaç eden, buna üzüleceklerine bir de dalga geçer gibi vatandaşa akıl vermeye çalışan, bir anlamda hepimizin aklı ile dalga geçen bu zihniyetten kurtulacağımıza güne az kaldı. Kendileri sarayda, yandaşlarının da bir eli yağda, diğer eli balda, lüks bir hayat sürdürürken 84 milyon insanın ne yaşadığı umurlarında bile değil. Dün bu iktidarı savunan, oylarıyla iktidara taşıyan kendi parti tabanındaki insanımız bile ülkenin gidişatından memnun değil. Ekonomik sıkıntılardan kaynaklı geçim derdine düşmüş, dövizdeki dalgalanmalar nedeniyle yarınını, geleceğini göremez olduğunu söylüyor.

Sayın Genel Başkanımız Ali Babacan, bildiğiniz gibi yıllarca ülkemizin hazine ve maliye bakanıydı. Bugün şehir şehir gezerek veya katıldığı televizyon programlarında, kendi dönemindeki rakamlarla ülkenin hangi noktada, bugün hangi noktaya geldiğini anlatıyor. Anlatmakla kalmıyor, ‘Geçmişte yaptık, yine yaparız’ diyerek vatandaşa, umudunu yitirmemesini söylüyor. Biz de onun yol arkadaşları olarak kendi bölgemizdeki vatandaşlarımıza, umutsuz olmayın. Bu ülkeyi 6 ay ila bir yıl arasında düzlüğe çıkaracak, vatandaşı yeniden özlediği günlere döndürecek kadroların ülkeyi yönetmeye hazır olduğunu söylüyoruz” diyerek, başta ekonomi olmak üzere partinin birçok konudaki programını, sorunlara çözüm yollarını anlattı.

Kahvehanedeki bir vatandaş; “Sayın başkan. Burada her siyasi görüşten insan var. Söylediklerinize hepimiz katılıyoruz. Evet ülkemiz ve insanlarımız zor bir süreçten geçiyor. Şahsen birçok insan, artık bir değişimin gerekli olduğunu düşünüyor. Şunu tüm siyasetçiler iyi bilsin ki artık seçmenin oyu, kimsenin hiçbir partinin cebinde değil.

Bugün gelip bizlerin derdini dinlemeyen, seçim zamanı gelip bizden oy isteyecek olan siyasilere en azından bu köyde kimse itibar etmeyecek” deyince, DEVA Partisi Milas İlçe Başkanı Demirtaş ise bir yıllık ilçe başkanlığı sürecinde bazı köylere ikişer-üçer kez bazılarına ise en az iki kez gittiğini ve vatandaşla buluştuğunu, onlarla dertleştiğini söyledi.

GÜLLÜK SAKİNLERİNİN DERDİ DAHA BÜYÜK…

Ovakışlacık Mahallesi’nin ardından bu kez, ilçeye bağlı Güllük Mahallesi’nde kurulan halk pazarını ziyaret eden, oradaki Pazar esnafı ve vatandaşlarla görüşen DEVA Partisi Milas İlçe Teşkilatı yöneticileri, hayat pahalılığının yanı sıra; yılbaşı gecesi gelen yüksek zamlarla yaşam koşullarının daha da ağırlaştığını, bununla birlikte yıllardır ödedikleri yüksek su faturalarının da en önemli sorunları olduğunu belirttiler.

Mahallenin, pazaryerinin eksiklerini bir tarafa bıraktıklarını dile getiren esnaf ve mahalle sakinleri, iğneden ipliğe her gün yapılan zamlar yüzünden hiç kimsenin tadı-tuzu kalmadı dedi.

Milas’a bağlı Kızılcayıkık Mahallesi’nde ikamet eden, 36 yaşındaki bir Pazar esnafı ise; “Mazot, gübre, ilaç, tohum gibi tarımsal girdilerin sürekli arttığını, bu nedenle ekip-biçmekten korkmaya başladıklarını dile getirerek; “Bu saatten sonra çiftçilik veya hayvancılık yapmak köylü için hayal. Şahsen ben ya balık firmasına gideceğim, ya da yaz aylarında bir otele girip sezonluk da olsa çalışacak, evime ekmek götüreceğim. Son birkaç yılda çiftçinin köylünün ne hale geldiğini görmeyen iktidar, bakalım seçim zamanı gelip bizden nasıl isteyecekler” diye sordu.

Bir kadın Güllük sakini ise; Geçmişte bir tanıdıkla karşılaştığımızda nasılsın diye sorar, karşılığında iyiyiz, idare ediyoruz denilirdi. Şimdilerde kimse bu iki kelimeyi kullanmıyor. Benim evime her ay yaklaşık 12-13 bin lira para giriyor. Buna rağmen sabahtan beri bu pazarı üç defa tur attım. Acaba ucuz bir şey bulabilir miyim diye. Allah emekliye, asgari ücret ile geçinmeye çalışanlara yardım etsin” dedi.

DEVA Partisi Milas İlçe Başkanı Süleyman Demirtaş ise kendisinin de Güllük’te ikamet ettiğini, ailesinin ise İçme Mahallesi’nde yaşadığını, dolayısıyla yıllardır tarım ve hayvancılıkla uğraştıklarını belirterek; “Bugün ne yazık ki ne hayvancılık, ne de çiftçilik yapacak gün değil. Daha doğrusu hiç kimse yaptığı işten memnun değil. Herkeste bir mutsuzluk, bıkkınlık var. Elbette tüm bunların sebebi ekonomik sıkıntılardır. Öte yandan çalışan bunu yaşarken, işsizler ordusu da her geçen gün sayıca artıyor. Artık sadece gençler değil, doktorlar, mühendisler, öğretmenler bile başka ülkelere girmek için uğraşıyor. Yazık! Bu güzelim ülkeyi son birkaç yılda yaşanmaz bir hale getirdiler” diyerek, Güllük sakinlerine de sandıkta bu iktidara gereken cevabın halk tarafından verileceğini söyledi.

Editör: Tülay SÜKÜN
Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık