Gazetecilerle buluşan MİTSO Başkanı Reşit Özer: “MİLAS’IN GELECEĞİ ÇOK AYDINLIK”

Dün, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü öncesinde, MİTSO’da Milaslı gazetecilerle bir araya gelen MİTSO Başkanı Reşit Özer, hem gazetecilerin gününü kutladı, hem de yaptıkları ve yapmayı düşündükleri konularla ilgili bilgi verdi, soruları yanıtladı.

Gazetecilerle buluşan MİTSO Başkanı Reşit Özer: “MİLAS’IN GELECEĞİ ÇOK AYDINLIK”
  • 09 January 2022, Sunday 12:12

Zeytin Hasat Şenliği ile güzel bir hasat yılını daha geride bıraktıklarını belirten Özer, Milas’ın her alanda daha çok tanıtıma ihtiyacı olduğunu belirterek, pek çok fuarda yer alarak Milas’ı ve ürünlerini tanıtmaya devam edeceklerini belirtti. Gittikleri fuarlarda, ‘Milas’ta deniz var mı?’, ya da ‘Milas’ta zeytin üretimi mi var?’ türünden sorulara muhatap olduklarını belirten Özer, her uçağa bindiğinde de, artık cebinde taşıdığı dilekçe örneğiyle, kaptan pilotlardan anonslarda sadece Bodrum değil, ‘Milas-Bodrum havalimanı’ anonsu yapmalarını istediğini belirtti.

Uzun uğraşlardan sonra, Milas halısı, Tepsi Böreği, Zeytinyağı, yağlı zeytin gibi ürünlere coğrafi işaret aldıklarını belirten Reşit Özer, Türkiye’nin tek AB Coğrafi işaretini Milas Memecik zeytinlerinden elde edilen zeytinyağları için almayı başardıklarını, şimdi yağlı zeytin için de AB Coğrafi işareti almak için uğraştıklarını, bunun dışında Çaykama, Kabak Çiçeği Dolması, Vekilharç, Kanlı Kavurma, Milas balı gibi 10 civarında ürün de coğrafi işaret alma çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Zeytinyağının artık para etmeye başladığını, kısa sürede 85 civarında markalı zeytinyağı olduğunu, 17 tane de AB coğrafi işaretli zeytinyağına ulaşıldığını, önümüzdeki yıllarda çok daha iyi noktalara gelineceğini belirterek, sorumuz üzerine, coğrafi işaretli zeytinyağlarına coğrafi işaret alma talebi olduğunda uygulanan prosedürü anlatarak, bunun takibinin çok iyi yapıldığını, coğrafi işaret bandrolü olan yağların gözü kapalı alınabileceğini belirtti ve şişelenmemiş, özellikle tağşişli (başka yağlar karıştırılmış) zeytinyağ satışlarına karşı daha sert önlemler gerektiğini belirterek, “bu şekilde zeytinyağımızın itibarını koruyabilir ve yükseltebilir, gelirlerimizi de artırabiliriz” dedi.

“OSB İYİ GİDİYOR”

Organize Sanayi Bölgemizde 58 parselde fabrikaları kurmak için projelendirme çalışmalarının başladığını belirten Özer, daha da çok talepler olduğunu, OSB’nin genişletilmesi için, ilk bölümde yüzde 70 gerçekleşmiş olma şartı bulunduğunu, bunu beklediklerini, ancak yasadaki bu şartın kaldırılması çalışmaları olduğunu, kaldırılırsa hemen genişletmek için müracatlarını yapacaklarını, şimdiden 1000 dönümün üzerinde ye daha büyük yatırımlar için talep olduğunu belirtti.

Özer, bir soru üzerine, Milas OSB’nin Maden, Tekstil, Balık, Zeytinyağı, Geri dönüşüm, Gıda türünde, önemli kirlilik yaratmayan yatırımlardan oluştuğunu da belirtti. OSB’nin 58 parselde kurulacak fabrikalar sonrasında, müşterisi hazır yeni bölümü de gerçekleştiğinde, Milas’ta işsizlik sorununun da ortadan kalkacağını vurguladı.

ÖZER, YENİ GİRİŞİMLERİNİ MÜJDESİNİ VERDİ

Reşit Özer, konuşması sırasında, Muğla’dan verilen Dijital Ehliyet’in, girişimleri sonrasında Milas’ta MİTSO bünyesinde kurulacak birimden verilmesi iznini aldıklarını ve yakında bu hizmeti başlatacaklarını açıklarken, ayrıca MİTSO bünyesinde, mahkeme aşamasına gelmeden çeşitli uyuşmazlıkların çözümlenebileceği “Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi” oluşturma hazırlıklarının da bitmek üzere olduğunu belirtti.

Özer, ayrıca, TOBB Genel Merkezi tarafından bir sure once sözü verilen bir okulun, bu yıl içinide Milas’ta yapımına başlanacağının da müjdesini verdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık