DEVA Partisi Milas İlçe Başkanı Süleyman Demirtaş: “LA FONTAİNE’DEN MASALLARA KARNIMIZ TOK!..”

DEVA Partisi Milas İlçe Başkanı Süleyman Demirtaş, her kesimden bütün vatandaşların büyük tepkisine neden olan son elektrik zamları ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaparak, iktidarın “La Fontaine’den Masallarına karnımız tok” dedi.

DEVA Partisi Milas İlçe Başkanı Süleyman Demirtaş:  “LA FONTAİNE’DEN MASALLARA KARNIMIZ TOK!..”

Demirtaş’ın açıklamması şöyle:

“Bugünlerde insanlar kendi sosyal medya hesaplarından mutlu anlarını değil, ya yüksek gelen faturaları, ya da akaryakıt pompalarının fotoğrafını paylaşıyor. Paylaşımların altına yapılan yorumlar ise yenilir yutulur cinsten değil. Bunlar, o beğenmedikleri başka bir Avrupa ülkesinde olsa, sorumlular şimdiye kadar bin kere istifa etmişlerdi. Oysa bizim ülkemizde bakan ayrı telden, milletvekili ayrı telden, AKP’li yetkililer ayrı telden çalıyorlar. Birinin söylediği diğerininkini tutmuyor. Hatta kendi söylediklerini birkaç sonra inkar edip bambaşka şeyler söylüyorlar. 
Küçük esnaf, geçim sıkıntısı yaşayan dar gelirli aileler 1 Ocak tarihinden itibaren elektrik düğmesine basmaya korkar oldu. İhracat rekoru kıracağız diyenler, organize sanayi bölgelerine üç gündür elektrik ve doğalgaz veremiyor. O zaman bahsettiğiniz rekoru nasıl kıracaksınız? 
Bir hafta önce enflasyonun, faizlerin ve hatta dövizin düşeceğini öngören, tarih olarak da Şubat ayını gösteren yetkililer şimdi bu tarihi bahar aylarına, yani Nisan-Mayıs’a ötelediler. Beklentileri belli! Turizm sezonu başlayacak, ülkeye turist gelecek ve döviz rezervimiz artacak. Diyelim ki öyle olsa bile yandaş 5’li müteahhide; geçmediğimiz köprü, otoyol, kullanmadığımız havalimanı için bu milletin cebinden ödeyeceğiniz dolar cinsi ödemelere yetmez. 
Milletin derdi ekmek, milletin derdi barınma, ısınma gibi temel yaşam koşullarının iyileşmesi ancak yönetenlerin hiç böyle bir dertleri yok. Onların tek derdi, bu kötü gidişatın sorumlusu olarak gördükleri muhalefet partiler ve onların genel başkanları… Suni gündemlerle, uydurma siyasi söylemlerle ülkenin ve milletin gündemini değiştirmek. Yandaş medya kuruluşları da asli görevlerini unutmuş olmalı ki milletin gerçeği ile ilgilenmek yerine bu tür safsatalarla uğraşıyor.
Aklımızla alay edenlere çanak tutan yandaş medya, iktidarın paralı trolleri bu gerçekleri görmek yerine iktidarın şakşakçılığını yapmaya, muhalefete çamur atmaya devam ediyor. El insaf diyoruz! Bu kadar körlük, bu millete bu kadar nankörlük ancak demokrasiden yoksun, başka rejimlerde görülür. 
Buradan onlara sesleniyoruz; ne yaparsanız yapın. Gerçekleri ne kadar kapatmaya çalışırsanız çalışın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu bu cumhuriyet, O’nun ilkeleri sonsuza kadar yaşayacak. Yaşatacak olan da bu büyük milletin ta kendisidir.
Yeter artık! Ülkeyi yönetenlerin bir an önce vatandaşın gerçeğini görmesini, bozduklarını tamir etmelerini istiyoruz. Her gün değişen ekonomik yöntem, günübirlik değişen vaatlere artık karnımız tok. Büyük Türk milleti olarak La Fontaine’den Masalları değil, gerçekleri duymak ve insanca yaşamak istiyoruz. Kendi milletini avutanlar unutmasın ki 20 yıldır kendilerini iktidara taşıyan vatandaş, aynı demokratik yoldan göndermesini de bilir.”

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık