Dikmen, “Yatağan Termik Santrali bir halk sağlığı sorunudur”

​​​​​​​CHP Muğla Milletvekili Aday Adayı Uzm. Dr. Mehmet Dikmen, uzun yıllar bölgenin en önemli sorunlarından biri olan ve özelleştirilmesi son derece yanlış bulunan Yatağan Termik Santrali ile ilgili çarpıcı bir tespitte bulunarak, “Yatağan Termik Santrali bir halk sağlığı sorunudur” dedi. 

Dikmen, “Yatağan Termik Santrali bir halk sağlığı sorunudur”

CHP Muğla Milletvekili Aday Adayı Uzm. Dr. Mehmet Dikmen yıllardır halk sağlığı konusunda yarattığı sorun nedeniyle bölgenin gündeminden düşmeyen Yatağan Termik Santrali ile ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı. Dikmen; “Özelleştirilen yatağan Termik Santrali filtre sorunu derhal masaya yatırılmalı, gerekirse yeniden kanun düzenlemesi ile halk sağlığı göz önünde bulundurulmalıdır” dedi.

“Bir sağlık uzmanı olarak görev verildiği takdirde Ege’nin incisi Muğla’mızın güzel ilçesi Yatağan’da faaliyet gösteren ancak halk sağlığını ciddi manada tehdit eden Termik Santralinin kapanması için elimizden geleni ardımıza koymayacağız” diyen Uzm. Dr. Mehmet Dikmen, 28. Dönem Milletvekilliği için aday adaylığına başvuru yaptıktan sonra bölgenin kronik sorunlarına değinerek, çözüm önerilerini sıraladı ve genel merkezin takdiri ve Muğlalıların teveccühleriyle seçilmesi halinde TBMM’nde bu sorunların takipçisi olacağına vurgu yaptı.

CHP Muğla Milletvekili Aday Adayı Uzm. Dr. Mehmet Dikmen Yatağan Termik Santrali ile ilgili açıklamasına şöyle devam etti:

“Önce insan diyorsak CHP iktidarında Yatağan Termik Santrali kapanacak, artık insanlar kanserden ölmeyecekler.

Yıllarca sağlık uzmanı olarak bölge halkına hizmet ettim. Yatağan Termik Santrali kaynaklı hastalığa yakalanan Muğlalı, özellikle de Yatağanlı hemşehrilerimizin sağlığına kavuşması için uğraş verdim. Ancak her yaştan hemşehrimiz, her yıl hava kirliliğine bağlı nedenlerden hastalanarak sağlık kuruluşlarına geliyor. Oysa her insanımız sağlıklı bir yaşamı fazlasıyla hak ediyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık