Doktor Mete Ersoy Okulu’nun yıkım çalışmaları başladı

Doktor Mete Ersoy tarafından yaptırılan, içerisinde anaokulu, ilkokul ve lise binalarını barındıran kompleksin ilkokul kısmının yıkımına başlandı. Yıkılan okulun yeniden eğitim-öğretime başlaması içi çalışmalara başlanacağı bildirildi.

Doktor Mete Ersoy Okulu’nun yıkım çalışmaları başladı
  • 18 November 2022, Friday 17:41

1994 yılında Merhum Doktor Mete Ersoy tarafından yaptırılan Doktor Mete Ersoy İlkokulu’nun Denizli Üniversitesi tarafından 2021 Mayıs ayında alınan numuneler sonucunda deprem riski taşıyan okul olarak tespit edildiği, deprem tahkik raporları kapsamında öğrencilerin eğitim öğretim yapmalarına imkân vermediği ve tehlikeli olacağı sebebiyle yıkımına karar verildiği açıklanmıştı. Alınan kararın ardından 6 Aralık 2021 Pazartesi günü Dr. Mete Ersoy İlkokulu, Merkez İlkokulu binasına öğlenci okul olarak taşınarak ikili eğitim başlanmıştı.

Daha önce 3 katlı ve 23 derslik olan okulun yerine yapılacak yeni ilkokul binasının 16 veya 24 derslik olarak planlandığı ve bir buçuk yıl içerinde tamamlanması bekleniyor. Okul inşaatı tamamlanıncaya kadar yine Dr. Mete Ersoy İlkokulu öğrencilerinin Milas Merkez İlkokulu’nda ikili eğitime devam edeceği ifade edildi.

 

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık