Düğünlere katılmama kararı..

Milas’ta muhtarları bilgilendirme toplantısının Ağustos ayı ikinci oturumu dün, Kaymakam Eren Arslan koordinasyonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas İlçe Emniyet Müdürü Erman Akkaya, İlçe Jandarma Komutanı Yrb. Hayrettin Fidan, İlçe Sağlık Müdürü ve Milas ilçesine bağlı mahalle muhtarları katıldı.

Düğünlere katılmama kararı..

Aylık olarak gerçekleştirilen Muhtarlar Toplantısı’nın Ağustos ayı ikinci oturumu dün, Milas Belediyesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda, uygulanan pandemi kuralları ve son dönemlerde Milas İlçesi’nde yoğun olarak görülen orman yangınları gündemde önemli bir yer tuttu. Pandemi döneminde ortaya çıkan durumun güzel bir koordinasyonla yürütüldüğüne dikkat çeken Milas Kaymakamı Eren Arslan, yeni dönemde daha da dikkatli olunması gerektiğini aksi takdirde önlemlerin arttırılacağını belirtti. Pandemi süreci ile ilgili konuşan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, şu zamana kadar sürecin iyi yürütüldüğünü aktarırken, “Geçtiğimiz toplantıda da konuştuk, rehavete kapılamamamız ve bu doğrultuda önlemlerimize dikkat etmemiz gerekiyor.” dedi.

“Düğünlere Katılmama Kararı Aldık”

Pandeminin hala devam ettiğini ve düğün gibi toplu olarak gerçekleştirilen etkinliklerde hassas olunması gerektiğini aktaran Muhammet Tokat, “Son dönemlerde düğünlerin artmasıyla birlikte, ortaya çıkan durum biraz endişelendiriyor. Düğünler ile ilgili olarak topluma örnek olma adına düğünlere katılmama kararı aldık. Sağlık çalışanlarımızın önerilerini dikkate alalım ve maske, mesafe, hijyen kurallarına tam olarak riayet edelim. Bu süreçte hepimizin dikkatli olması lazım.” dedi.

“Yangınlar Ulusal Bir Mesele Olarak Ele Alınmalı”

Toplantıda son dönemlerde Milas bölgesinde yoğun bir şekilde görülen orman yangınları da görüşüldü. Bölgede ortaya çıkan yangınlar dolayısıyla daha dikkatli olunması gerektiğini aktaran Kaymakam Eren Arslan, “İnsanımız dikkatli olmalı. Ormanlık alanlarda ateş yakılması, piknik yapılması gibi birçok şeyi yasakladık. Muhtarlarımızın da vatandaşlarımızı bu konuda uyarmalarını talep ediyorum.” dedi. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, orman yangınlarının ulusal bir mesele olarak ele alınması gerektiğini vurgularken, “Bu kadar yangının olmasını sebepleriyle sonuçlarıyla ele alınmalı. Yangın çıkış nedenlerini iyi araştırmamız gerekiyor. Zeytinliklerimiz yanıyor, bunlar bizim en önemli alanlarımız. Bu memleket bizim, bu memleketi birlikte savunmamız gerekiyor diye düşünüyorum.” dedi.

“Muhtarlarımızın Şimdiden 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı Kutlarım”

Toplantıda konuşan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, muhtarların ve Milas’lıların 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı. Tokat, “Başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bizlere armağan eden istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyor; devletimiz ve milletimiz adına çok önemli bir gün olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nızı kutluyorum.” dedi. Toplantı, muhtarlardan gelen talep ve önerilerin dinlenmesinin ardından noktalandı.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık