Eczacılar mitinge hazır…

​​​​​​​Türk Eczacıları Birliği'nin çağrısıyla 16 Ekim'de Türkiye'deki tüm eczacılar Ankara'da "Büyük Eczacı Mitingi"nde buluşmaya hazırlanıyor. Muğla 32.Bölge Eczacılar Odası Başkanı Kadir Serkan Tekin, ‘’İlaç ve eczacılık sektörü çok ciddi sıkıntı içerisinde. Bu süreçte eczacılar ve vatandaşlarımız ciddi anlamda mağdur oluyorlar. İlaç yokları ve vatandaşlarımızın ilaç farklarına ödediği fiyat had safhada. Türkiye kendi ilaçlarının büyük bir kısmını üretebilecek ve halka ucuz olarak ulaştırabilecek kaynaklara, birikime sahip bir ülkedir. ’’

Eczacılar mitinge hazır…
  • 14 October 2022, Friday 10:11

Türk Eczacıları Birliği'nin çağrısıyla 16 Ekim'de Türkiye'deki tüm eczacılar Ankara'da "Büyük Eczacı Mitingi"nde buluşmaya hazırlanıyor. Muğla 32.Bölge Eczacılar Odası Başkanı Kadir Serkan Tekin, “İlaç ve eczacılık sektörü çok ciddi sıkıntı içerisinde. Bu süreçte eczacılar ve vatandaşlarımız ciddi anlamda mağdur oluyorlar. İlaç yokları ve vatandaşlarımızın ilaç farklarına ödediği fiyat had safhada. Türkiye kendi ilaçlarının büyük bir kısmını üretebilecek ve halka ucuz olarak ulaştırabilecek kaynaklara, birikime sahip bir ülkedir. ’’

Türk Eczacıları Birliği 16 Ekim’de Ankara’da bir miting yapacağını duyurdu. “Bu mitingin sebebi nedir?” sorusunu ise şöyle cevaplıyorlar:

‘’Türkiye’de eczacılar, halk sağlığı ve ilaç sektörüyle ilgili derin bir kriz söz konusu. Eczacılık sektörü ciddi bir ekonomik kriz içerisinde. Bu ekonomik kriz sonucu ilaç yoklukları had safhada yaşanmakta, eczacılarımız görevlerini yapamaz noktaya gelmiştir, kamuda çalışan eczacılarımız en son çıkarılan ek ödeme kapsamında yer almadığı için mağdur olmuşlardır. Geçtiğimiz Haziran ayında Türkiye’deki 54 eczacı odası Konya’da bir araya geldi ve bir eylemlilik programı hazırladı. Orada önce eczanelere afişler asılması, basına, TV’lere demeçler verilerek kamuoyunun bilgilendirilmesi, en sonunda 16 Ekim’de Büyük Eczacı Mitingi adıyla bir miting yapılması kararı alındı.

Haftalardır bu mitinge hazırlanıyoruz. Her eczacı odası kendi eczacılarını Ankara’daki miting alanına getirecek 16 Ekim’de. Bu miting Demokratik olarak bir hak arama mitingidir, sesimizi duyurabilme mitingidir. Çünkü gerçekten eczacılar çok zor durumda. Türk Eczacıları Birliği’nin yaptığı bir araştırmaya göre eczacıların yüzde 80’i kredi kullanmak zorunda şu anda. Ve her 2 eczaneden 1’i kapanma tehlikesiyle karşı karşıya. Bu çok kötü tabloyu kamuoyunun bilincine taşımak istiyoruz. Ve tabii siyasi iktidara hem bunu anlatmak hem bilgilendirmek hem de etkilemek amacıyla böyle bir miting yapılıyor.13 ilçemizle birlikte ilaç yokluklarına, eczacıların yok sayılmasına, ilaç fiyat farklarına, eczanelerdeki ekonomik çıkmaza, kamu eczanelerinin hak kayıplarına, kontrolsüz açılan fakültelere DUR demek için, 16 Ekim Büyük Eczacı Mitingine Muğla hazır…”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık