Ege’nin şampiyonları Milas Arena’da boy gösterdi…

Yeni Milasspor yararına düzenlenen, Ege ve Akdeniz Bölgesi’ndeki 140 devenin şampiyonluk için kıyasıya yarıştığı deve güreşleri, Milas Arena’da yapıldı. Güneşli bir havada gerçekleşen güreşlere Milas halkı yoğun ilgi gösterirken, yaklaşan yerel seçimler nedeniyle siyasiler de, Arena’daki seçmenlere ulaşma fırsatı buldu. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın himayesinde yapılan güreşlerde başkan Tokat’a, Çanakkale’den gelen bir de plaket takdim edildi.

Ege’nin şampiyonları Milas Arena’da boy gösterdi…

Adeta bir bahar gününü andıran güneşli bir havada gerçekleşen deve güreşleri Milas Arena’yı bir bayram yerine çevirdi. Güzel havayı fırsat bilen Milaslılar, Arena’yı piknik yerine dönüştürürken, Ege ve Akdeniz Bölgesi’nden katılan 140 deve, şampiyonluk için kıyasıya yarıştı.

Yeni Milasspor yararına düzenlenen güreşler, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat himayesinde gerçekleşirken güreş alanına; CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe, ilçe yönetim kurulu üyeleri, ilçe kadın ve gençlik kolları başkan ve üyeleri, Milas Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Çınar ve 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden belediye meclis üyesi adayı olan isimlerle birlikte giren Başkan Tokat, Arena’yı dolduran Milaslılara bir teşekkür konuşması yaptı.

 

“Biz işte buyuz!..”

 

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat; “Ülkenin değişik illerinden bu güzel organizasyona katılmak için misafirimiz olan çok değerli konuklarımız, çok değerli yörükler, yörük kültürüne sahip çıkanlar, bu güzel Pazar gününde Milas Arena’ya hepiniz hoş geldiniz” diyerek sözlerine başladı ve şöyle devam etti:

“Biz işte buyuz… Biz yörük’üz… Bu ülkenin birliği, dirliği ve geleceği bizlerden sorulur. Eğer yörük kültürü yaşıyorsa ve yaşatılıyorsa, bu ülkenin geleceğinden kaygı duymaya gerek yoktur. Çünkü yörük; vefalı, dürüst ve yolunu-izini bilen insan demektir. Yörük, cumhuriyetine ve Atatürk’üne sahip çıkan, O’na vefa duyan insan demektir. Ne Mutlu Türk’üm Diyene…

Değerli misafirler… Kültürümüzü yaşatarak bizi geleceğe taşıyoruz. Deve güreşi etkinlikleri bizim dönemimizde gerçekten çok önemli aşamalar katetti. İlçemiz neredeyse ülkemizin deve güreşi başkenti haline geldi. Sadece deve güreşleriyle değil, boğa güreşleri ve yörük göçleriyle, yörük şenlikleriyle gerçekten çok hareketli ve heyecanlı dönemler yaşadık. Sizler, bizlere sahip çıktıkça, sizler bizlere omuz verdikçe bu yükselişimiz devam edecektir.

Bildiğiniz gibi ilçemizi daha güzel bir ilçe haline getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Geçtiğimiz günlerde çok büyük yağışlar oldu. Felaketler yaşandı. Rabbim bizleri beterinden korudu. Yaptığımız bilinçli yatırımlarla, çevremizdeki tüm il ve ilçelerde felaketler, sel taşkınlıkları ve can kayıpları yaşanırken, Milas halkı Milas’ta ayakkabıları bile ıslanmadan caddelerde dolaştı.

Üstyapısıyla Milas, herkesin gıpta ile baktığı bir kent haline geldi. Caddeleriyle, kaldırımlarıyla, yeşil alanlarıyla, sosyal donatı alanlarıyla, tarihi restorasyonlarıyla ve daha birçok alanda yapılan çalışmalarla ilçemiz, gerçekten çok önemli aşamalar kaydetti. Türkiye’de köy sayısı en fazla olan ilçelerden biri olmasına rağmen, bölgesine en etkin hizmet götüren belediye, Milas Belediyesi oldu. Önümüzdeki süreçte Milas’ımıza ve bütün mahallelerimize çalışma ve uğraşlarımız devam edecektir.

Milas, akıllı yatırımlarla değişiyor ve gelişiyor. Biz kendimiz için değil, kentimiz için çalışıyoruz. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Güreşen develere başarılar diliyorum. Yararına bu güreşleri düzenlediğimiz Yeni Milasspor’umuza şampiyonluk yolunda başarılar diliyorum.”

Başkan Tokat’ın yaptığı konuşmanın ardından, Çanakkale’de meydana gelen depremde, depremzedelere yardım için ilk koşan belediyelerden biri olan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a, Çanakkale’den güreşlere katılanlar tarafından bir de teşekkür plaketi takdim edildi.

 

Milas Arena’da gerginlik…

 

Yeni Milasspor Kulübü yararına düzenlenen deve güreşlerinin yapıldığı Arena’ya, AKP Milas Belediye Başkan Adayı ve AKP ilçe yöneticileri, giriş yaptıkları sırada, AKP Milas Belediye Başkan Adayı Barış Saylak, vatandaşlara seslenmek istedi. Ancak güreş komitesi tarafından, güreşler başlamış olduğu ve O’nun himayesinde yapıldığı için Belediye Başkanı’nın konuştuğu, burasının siyaset alanı olmadığı gerekesiyle konuşma fırsatı verilmedi. Bu sırada vatandaşlar, güreş alanından çıkmayan AKP’lileri ıslıkla ve yuhalamayla protesto ettiler. Kısa süreli gerginlik daha sonra yerini, tekrardan güreşlere bıraktı.

 

 

 

  

 

 

 

 

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık