Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Ekizköylüler Antalya’da

Kömür madeni nedeniyle evleri ve bahçeleri istimlak edilecek olan Milas’ın Ekizköy Mahallesi sakinleri, aynı dertten muzdarip Antalya Korkuteli’nin Dereköy Mahallesi’nde yaşayan vatandaşları ziyaret etti.

Ekizköylüler Antalya’da

Ocak ayında Antalya Korkuteli Dereköy Yayla Mevkii'nde açılmak istenen açık kömür madenine karşı imza toplayan köylüler, kömür madeninin vereceği zararı yerinde görebilmek için Yatağan Turgut köyü ve Milas Ekizköy Işıkdere Mevkisi’ni incelemişti. 
Pazar günü ise, Ekizköylü ve Yatağan Turgutlu vatandaşlar, mücadelelerinin destekçisi Muğla Çevre Platformu ile birlikte, kömür madenine karşı direnen Antalya'nın Korkuteli ilçesi Dereköy halkıyla dayanışma toplantısına gitti. 40 yıldır Muğla'nın köylerini yutan kömür madeni ve termik santrallerin doğayı nasıl kirlettiğini, zeytin ağaçlarının ve diğer tarım ürünlerinin veriminin yıldan yıla nasıl azaldığını, insanların nasıl kanser olduğunu, maden sahasındaki şiddetli patlatmalar ve gürültü nedeniyle evlerinde huzur içinde yaşayamadığını anlattı.
Ekizköy-Turgut-Dereköy köylüleri, köylerinin arasında yüzlerce kilometre olsa da birlikte mücadele etmeye devam edeceğine söz verdi. 150’den fazla kişinin katılımı ile gerçekleşen toplantıda, Dereköy ve Muğlalıların yanı sıra A Platformu gönüllüleri, çevre gönüllüleri ve çeşitli siyasi partilerin temsilcileri katıldı.
Yüzlerce kilometre ötede benzer sorunları yaşayan köylüler, ‘Ekizköylüler insanca yaşam için direniyor’ pankartıyla kar üstünde hatıra fotoğrafı çektirdi. 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 1 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis