Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Oyun parklarına dikkat!

Milas’ta bir özel bir oyun alanına giren çocuklar ve ailelerinin kaydırağa sürülen cila nedeniyle vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandığı iddia edildi.

Oyun parklarına dikkat!

İddiaya göre olay, Milas’taki ücretli bir oyun salonunda meydana geldi.
2 anne, 2 ve 3 yaşındaki çocukları ile birlikte eğlenmek üzere oyun parkına gitti. Bu sırada çocuklar, top havuzunun da olduğu kaydırağa girmek istedi. Çocukların yaşı küçük olduğu için kaydırağa anneler de girdi.
Eğlenmek için girilen kaydırak, çocukların ve annelerin sakatlanmasıyla sonuçlandı. İddiaya göre, kaydırağa sürülen cilanın kaydırağı daha da kayganlaştırması nedeniyle çocuklardan birinin kafası sert bir şekilde kaydırağa çarptı. Annelerden birinin kolu ve omzu sakatlanırken, diğer annenin ise parmağı çatladı.
Bunun üzerine anneler, işletmeye tepki gösterdi. İddiaya göre aldıkları cevap “Müşterilerimiz kaydırak hızlı kaymadığı için, ‘eğlenemiyoruz’ şeklinde şikayet ettiler, biz de cilaladık. Yapabileceğimiz bir şey yok.” oldu.
Annelerden birisi, duruma “Çocuklar için yapılan bir oyun alanının bu kadar tehlikeli olması bizi çok şaşırttı. Kızımla daha önce gittiğimizde gayet güzel eğlenmiştik. Hiçbir sorun yaşamamıştık. Neden küçük çocukların oynadığı alan böyle tehlikeli bir hale getiriliyor? Biz oyun alanının küçük çocukların eğlenmesi için yapıldığını düşünmüştük ama anladığım kadarıyla yetişkin kişilerin eğlencesi doğrultusunda yönetiliyor.” diyerek tepki gösterdi.
UZMANLAR UYARIYOR
Öte yandan çocukların en büyük eğlencesi olan oyun parklarında gerçekleştirilen hatalı uygulamalar, çocukların yaralanmasına neden oluyor. Uzmanlar, parklarda yaşanabilecek sakatlanmalar veya yaralanmalara yönelik, “Geniş oyun alanı olan parkları tercih etmenizde fayda var. Çünkü iki park oyuncağının arasındaki mesafenin 2 metreden uzun olması gerekiyor. Çocukların düşme ihtimallerine karşı herhangi bir oyuncağa çarpmaması için park alanlarının geniş olması önemlidir. Çocuğunuz oynamaya başlamadan önce, parktaki oyuncakların bozuk ya da kırık olma ihtimallerine karşı ön kontrol yapmayı ihmal etmeyin.  Güvenlik amacıyla konulan demir parmaklıklara karşı temkinli olun. Çocuklar oldukça meraklıdır, kafalarını bu parmaklıklara sokabilirler. Bu nedenle gözünüz onun üzerinde olsun.” uyarısında bulunuyor. 
 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis