Ekonomik kriz kadın sığınma evlerini de vurdu

​​​​​​​HER GÜN ÇIKAN MAKARNAYA İSYAN ETTİLER

Ekonomik kriz kadın sığınma evlerini de vurdu

Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik kriz fiziksel, duygusal, cinsel, ekonomik ve sözlü istismara veya şiddete uğrayan kadınların barındıkları kadın sığınma evlerini vurdu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı evlerde kalan kadınlar, “Yemekte her gün neredeyse her öğün makarna çıkıyor. Çocuklarımız yetersiz besleniyor. Yemek porsiyonları küçüldü.” diyerek isyan etti.

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban’a yazdıkları mektupla şikayetlerini dile getiren sığınma evinde kalan kadınlar, çocuklarının yetersiz beslendiğini, idareye yapılan şikayetlere rağmen hiçbir çözüm bulunmadığını ifade ettiler.

KRİZİ BAHANE EDİYORLAR

Yaşanılan ekonomik krizin en çok çocukları ve kadınları mağdur ettiğini dile getiren CHP’li Alban, kadın sığınma evlerinde yaşanan mağduriyeti Meclis gündemine taşıdığını belirtti. Konuyla ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Alban, “Bakanlığınıza bağlı olan yatılı sosyal hizmet kuruluşlarında kalan kişilerden tarafımıza birçok şikayet gelmektedir. Özellikle kadın konukevlerindeki fiziki ortamın yetersizliği, yemek çeşitlerinin ve miktarının az olduğu iddia edilmekte, çocuklarıyla kalan kişilerin kreş gibi imkanlardan yararlanamadıkları öne sürülmektedir. Yine iddialar arasında, bu kadın konukevlerinde kalan kişilere verilmek üzere bağışlanan her türlü giyim eşyası, kişisel bakım ürünleri ve diğer malzemelerin kendilerine ulaşmadığı öne sürülmüştür” dedi.

Kadın sığınma evlerinde verilen yemeklerin ihaleye çıkarıldığını fakat ihaleyi alan firmaların yükselen maliyetleri bahane ederek porsiyonları ve yemek çeşitlerini azaltıldığı iddialarının bakanlık tarafından araştırılması gerektiğini vurgulayan Alban, özellikle çocuklarıyla birlikte kalan kadınların çok mağdur olduğunu kaydetti.

FİRMALAR DA ŞİKAYETÇİ

Özellikle kamu kurumlarının yemek ihalelerini alan firmalar da şikayetlerini dile getirdi. İhalenin yapıldığı tarihteki sıvı yağın şu anda 3 katı zamlandığını, patatesten soğana, salçadan tuza her ürüne gelen zamlardan dolayı ihale şartlarını yerine getiremediklerini ve bakanlıktan yeni ihale açmalarını talep ettiklerini belirttiler.

 

 

 

 

 

 

Editör: Tülay SÜKÜN
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık