İlçe temsilciliğinde görev değişimi… 

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Makina Mühendisleri Odası (MMO) Milas İlçe Temsilciliği’ne, Makina Mühendisi ve aynı zamanda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Milas Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Mehmet Günlük getirildi. 

İlçe temsilciliğinde görev değişimi… 

Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesine bağlı Milas İlçe Temsilciliği’nde atama yoluyla görev değişimi yaşanırken, İlçe Temsilciliği’ne seçilen yeni yönetim asıl ve yedek üyelerin katılımıyla ilk toplantısını gerçekleştirdi. 
Denizli Şubesi tarafından Milas İlçe Temsilciliği Yürütme Kurulu asıl üyeliklerine Mehmet Günlük, Serap Türker ve Mustafa Koban; yedek üyeliklere de Mustafa Alver, Dursun Demirkan ve Turgut Maral atandı. 

İlçe Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanlığı’na asıl üyelerden Mehmet Günlük seçilirken, Yürütme Kurulu Sekreterliğine Serap Türker ve Saymanlığa Mustafa Koban seçildi. 
İlçe Temsilciliğine seçilen Mehmet Günlük, ilçe genelinde kayıtlı üye sayısının 93 olduğunu; resmî kurumlar ve özel firmalarda çalışan makina mühendisleri de bu sayıya ilave edildiğinde yaklaşık 150 makina mühendisinin bulunduğunu belirterek; “Bizler bu görevlerde gönüllülük esasına dayalı olarak bulunuyoruz. 
TMMOB Makina Mühendisleri Odası, Anayasa’nın 135. Maddesi doğrultusunda çıkarılan 6235 sayılı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği kanununa göre 1954 yılında kurulmuş, kamu kurum niteliği taşıyan bir meslek kuruluşudur.
Makina Mühendisleri Odası her yıl artan üye sayısı ve faaliyetleriyle bugün TMMOB çatısı altında üye sayısı açısından en büyük ve en aktif üye tabanına sahip odadır. Günümüzün değişen koşullarına göre kendisini yapılandıran odamız, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkenin dört bir yanında örgütlü bir güç olmayı sürdürmektedir.
Odamız ana yönetmeliğinin 6. Maddesinde de belirtildiği üzere kuruluş amaçları arasında; ülke ve toplum yararları doğrultusunda yurdun doğal kaynaklarının işletilmesini, üretimin arttırılmasını, yurt sanayisinin ulusal çıkarlara uygun yönde gelişmesini sağlamak için teknik ve bilimsel çalışmalar yapmak ve bunları üyelerinin ve sanayinin yararına sunmak, makina mühendisliği hizmetleri ile ilgili her türlü araştırma, inceleme, proje ve raporların hazırlanmasını, uygulanmasını ve teknik uygulama sorumluluğunun uzman makina mühendisleri tarafından yapılmasını sağlamak ve bunların teknik kurallara uygunluğunu incelemek, denetlemek ve onaylamak olarak yer almaktadır.
Bu amaçlar doğrultusunda uzmanlık alanına giren konularda, ülkemizin ve toplumumuzun sorunlarının çözümünde aktif bir organizasyon olarak MMO, 67 yıllık geçmişinde, ülkemiz genelinde gerçekleştirdiği çok yönlü etkinliklerle demokratik mesleki kitle örgütü olarak Türkiye’de etkin bir kuruluştur” dedi.

“ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE DAHA ETKİN BİR ROL ÜSTLENECEĞİZ”

2 yıldır tüm dünyada etkisini sürdüren Covid 19 salgını nedeniyle oda üyeleri olarak toplumla etkileşme noktasında ara verildiğine dikkat çeken Günlük; “Hepimizin de bildiği gibi pandemi koşulları bir nebze gevşetildi. Dolayısıyla bizler de bundan sonra daha aktif bir çalışma programı yürüteceğiz. 
Örneğin içinde bulunduğumuz 2022 yılında doğalgazın ilçemize gelmesi için yoğun bir hazırlık içinde olduğunu biliyoruz. Bu konuda önümüzdeki günlerde, ilgili tüm kurumlarla işbirliği içerisinde yapacağımız ortak çalışmalarla toplumu bilgilendirecek toplantı, seminer gibi faaliyetlerle sahada olacağız.
Yine bölgemizin doğal kaynaklarını etkin ve doğru kullanma konusunda toplumsal bilici oluşturma çalışmaları içerisinde olacağız. Çünkü insanın olduğu her yerde biz varız. Bir yandan odamız üyelerinin haklarını korurken, diğer yandan da insanların yaşamlarını kolaylaştıracak projelerin doğru bir şekilde uygulandığını takip etmek durumundayız. 
Yapı Denetim Firmaları kurulmadan önce projeleri denetleme yetkisi bizlerdeydi ancak şimdi sadece mimarlar tarafından çizilen projelerdeki; tesisat, havuz, ısı yalıtım, yangın çıkışları gibi konuların mimari projede doğru bir şekilde yer alıp almadığını kontrol ediyoruz. Yani proje uygulanmaya başladıktan sonra bizlerin denetim yetkisi bulunmuyor. Ancak insanları kendi sorumluluk alanlarımızla ilgili bilgilendirmek de bizim görevimiz. Bu doğrultuda önümüzdeki süreçte daha aktif bir rol alacağız” dedi.

ÖNCEKİ TEMSİLCİ ÖNDER’E TEŞEKKÜR

Yeni yönetimin belirlenmesi üzerine yapılan ilk toplantının sonunda, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Milas İlçe Temsilcisi Yürütme Kurulu’nun önceki dönem Başkanı olarak görev yapan Veli Önder’e, vermiş olduğu hizmetler dolayısıyla yeni temsilci Mehmet Günlük tarafından teşekkür edildi.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık