Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

​​​​​​​Engellilerin ulaşım sorunları oda başkanına aktarıldı

Türkiye Sakatlar Derneği Milas Temsilcisi Hüsnü Tevşi, ilçedeki engelli bireylerin son günlerde artan ulaşım sorunlarını Milas Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Nurol Paskal’a aktardı. 

​​​​​​​Engellilerin ulaşım sorunları oda başkanına aktarıldı
  • 20 September 2021, Monday 10:00

Milas Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Nurol Paskal’ın makamında gerçekleşen görüşmede, engelli vatandaşlarımızın kent merkezi ve mahallelere ulaşımdaki yaşadıkları sorunları aktaran Türkiye Sakatlar Derneği Milas Temsilcisi Hüsnü Tevşi; “Toplumsal Sözleşmemiz Anayasamızda engellilerin de toplumun tüm fertleriyle eşit haklara sahip olduğu belirtilmişken, ne yazık ki her alanda olduğu gibi ulaşım konusunda da kimi zaman engelli bireylerimize zorluklar çıkarılmaktadır. 
Son günlerde özellikle Muğla Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Araçları yani şehiriçi dolmuşlarını kullanmak isteyen ilçemizdeki engellilere karşı yakışıksız bir tavır ve üslup kullanılmaktadır. Elbette şoför arkadaşımız engelli kartını sormak, hatta kontrol etmek durumundadır. Ancak bunu yaparken insani bir yaklaşım içerisinde ve güzel bir üslupla davranmalıdır. Özellikle engelli refakatçi kartı bulunan vatandaşlarımıza yönelik üslubu tasvip etmemiz mümkün değildir.
Öte yandan araçlarda ‘Engelli Rampası Var’ yazısının olmaması başka bir sorunu meydana getirmektedir. Bazen durakta bekleyen engelli, araçta bu uyarı yazısı olmadığı için binip binmemekte tereddüt ediyor. Bazen de sabah veya akşam saatlerinde araç dolu iken engelli araca bindiğinde farklı sorunları yaşıyor” diyerek, yaklaşan kış aylarına da dikkat çekerek ulaşımın daha da zorlanacağını söyledi.

“UKOME NEZDİNDE BU SORUNLARI ÇÖZMEYE ÇALIŞIYORUZ”

TSD Milas Temsilcisi Tevşi’yi dinleyen Milas Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Nurol Paskal ise; “Bu aktardığınız sorunların büyük bir bölümü bize yansıyan sorunlardır. Şehiriçi Kooperatif Başkanımız Sayın Ahmet Arıcı, Oda yöneticilerimiz bu konuda bugüne kadar gerekli girişimlerde bulunarak, sorunların çözümünü UKOME yetkililerinden bekliyoruz. Çünkü aktardığınız sorunların büyük bir bölümü Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı (UKOME) yetkisindedir. Bir kez daha bu sorunları yazılı olarak Ulaşım Daire Başkanlığı’na bildireceğiz. Öte yandan davranış konusunda gerekli uyarıları da şoför arkadaşlarımıza yapacağız. 
Sizin aracılığınızla buradan engelli kardeşlerimize şunun sözünü veriyoruz. İlçemizdeki tüm engelli kardeşlerimiz gönül rahatlığı içerisinde toplu araçlarına binsinler. Çünkü hiçbir sorunla karşılaşmayacaklardır” dedi.
Görüşmede, S.S. Milas 42 Nolu Taşımacılık Kooperatifi Başkanı Ahmet Arıcı ve Oda Yönetim Kurulu Üyeleri de hazır bulundu.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık