Eski başkanların ortak söylemi: “Önce İnsan…”

AKP Milas Belediye Başkan Aday Adayı Barış Saylak, yılın son günü geçmiş dönemlerde Milas belediye başkanlığı yapmış isimleri ziyaret ederek, yeni yıllarını kutladı ve bilgi-birikim ve deneyimlerinden yararlanmak istediğini söyledi. Ziyaret edilen eski belediye başkanları ise siyasetten önce hizmetin geldiğine vurgu yaptılar.

Eski başkanların ortak söylemi: “Önce İnsan…”

AKP Milas Belediye Başkan Aday Adayı Barış Saylak, İlçe Başkanı Fahri Acar ile birlikte Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı Ertuğrul Gezginci tarafından, geçmiş dönemlerde ilçemizde belediye başkanlığı yapan; Milas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Tireli, Ören Belediye Başkanı Kazım Turan, Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz, Beçin Belediye Başkanı Mehmet Balcı ve mevcut Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’a ‘yeni yıl’ ziyaretinin yanı sıra Milas Mehmet Önol Karadeveci Zihinsel Engelliler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki özel bireyleri ziyaret ederek yeni yıllarını kutladı.

Ziyaret edilen isimlerin dışında aynı görevi yapan diğer isimlerin de ziyaret edileceği belirtilirken, ilk ziyaretin yapıldığı Dr. Mustafa Tireli, kısa bir dönem başkanlık görevini yaptığını, kendi isteğiyle görevi bıraktığını belirterek; “Belediye meclis üyeliği ve kısa dönem belediye başkanlığı sürecinde siyaseti değil,  insanı ön plana koydum. Görevler, makamlar gelip geçicidir. Milas ve Milaslılar hizmetin en iyisine layıktır ve bu hizmetleri kimin yaptığının da bir önemi yoktur. Siyasi partiler vatandaşa hizmet etme aracıdır ve öyle değerlendirilmelidir” dedi.

Başkan Aday Adayı Barış Saylak ise, kendisiyle hem belediye meclisi üyesi olarak, hem de kısa dönem başkanlığı döneminde birlikte çalışma fırsatı bulduğunu belirterek; “Sayın başkan aynı zamanda benim nikâh şahidimdir. Bu anlamda benim ve eşimin hayatında, özel yeri olan birisidir. Bu ziyaretlerde, geçmişte Milas’a hizmet etmiş belediye başkanlarımızın yeni yılını kutlamak, hem de onların bilgi-birikim ve deneyimlerden yararlanmak düşüncesiyle buradayız. Çünkü Milas hepimizin ve ancak bu kenti ortak akıl ile yönetirseniz, halka en doğru ve kalıcı hizmetleri sunabilirsiniz” dedi ve geçtiğimiz hafta ziyaret ettiği sivil toplum kuruluşlarında söylediği, “Milas için söyleyecek sözü olan herkesi dinlemek, görüş ve önerilerini almak istediğini belirtti.

Dr. Tireli’nin ardından 5 dönem Ören Belediye Başkanlığı görevini yapan Kazım Turan ziyaret edildi. Turan, “2014 yılında belediye başkanlığı görevini, Muğla’nın büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla belde belediyesinin kapanmasıyla bıraktık. Sonrasında belediye başkanlığı için değil ama milletvekilliği için bir dönem aday adayı oldum. Bizlere bu saatten sonra ağabeylik yapma görevi düşer ancak bugüne kadar kapımızı çalan, bilgi ve birikimlerimizden yararlanmak isteyen olmadı. İlk kez siz bu düşünceyle bizi aradınız” diyerek ziyaret için teşekkür etti.

Milas merkez ve başta Ören olmak üzere eski belde statüsündeki büyük mahallelerin önemli sorunları olduğunu belirten Kazım Turan; “Bu sorunlara kalıcı çözüm bulunması için mutlaka beldenin eski yöneticileri ve belde halkının görüşleri alınmalıdır” dedi.

“Demokrasinin güzelliklerini yaşatmak şart!”

İki dönem Milas Belediye Başkanlığı görevinin ardından 3’ncü dönem yeniden seçilen ancak daha sonra milletvekili seçilerek bu görevi bırakan Fevzi Topuz ise, gerçekleşen ziyarette, adeta halkın belediye başkanı olmanın yollarını anlattı.

Topuz; “İki dönem tam, bir de yarım dönem başkanlık yaptım ve ardından milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gittim. Yaptığım bu görevler sırasında parti rozetini çıkardım ve bütünüyle halkın başkanı olmaya gayret gösterdim. Elbette görev yaptığım dönemlerde başardığımız ve halkın hizmetine sunduklarımız oldu, yapamadıklarımız da… Ancak kin ve nefret duygusuyla hareket etmeden, kimseyi ötekileştirmeden, farklı siyasi görüşten olan-olmayan ayırımı yapmaksızın olanaklar ölçüsünde hizmet etmeye çalıştık. Elbette takdir Milas halkınındır; ancak yönetenlerin de vicdanen rahat olması gerekir. Adil, eşitlikçi, öncelik sırasından şaşmadan hizmet sunmak, yönetenlerin birincil görevi olmalı.

Dün o görevi bizler yaptık, bugün başka arkadaşlarımız yapıyor, yarın da başkaları yapacaktır. Geleneksel bir ifade ile bu bir hizmet yarışıdır. Önemli olan seçim öncesinde ve sonrasında kimseyi kırmadan, hakaret derecesine varan sözler sarfetmeden süreci tamamlamaktır. Milas hepimizin ortak paydası ise herkes bu süreçte üzerine düşeni yapmalıdır. Bu anlamda kim benden görüş veya öneri isterse, fikrimden yararlanmayı düşünerek kapımı çalarsa, geri çevirmem. Size de bugünkü nazik ziyaretiniz için teşekkür ediyorum, katkı sunabileceğim her konuda desteğe hazırım” dedi.

“Gerginliğe meydan vermemeliyiz”

AKP Milas Belediye Başkan Aday Adayı Barış Saylak, İlçe Başkanı Fahri Acar ile birlikte mevcut Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ı da ziyaret ederek, yeni yılını kutladı. CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe’nin de hazır bulunduğu ziyarette, çocukluk arkadaşı olduklarına vurgu yapan Barış Saylak; “Bunun yanı sıra uzun yıllar birlikte çalıştık. Kader bugün bizi rakip yaptı ancak bu birbirimize karşı düşmanca tavır sergileyeceğimiz anlamına gelmiyor. Seçimler gelir geçer, sonrasında yine biz Milas’ta birlikte yaşayacağız. Düğünde, cenazede, sokakta karşılaşacağız. Sonuçta biri seçilecek ve seçilen kişi hepimizin başkanı olacaktır” diyerek, nezaket ziyaretini kabul ettiği için Başkan Tokat’a teşekkür etti.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise bazı kişilerin siyaset gömleğini giydikten sonra farklı bir kişiliğe büründüğüne vurgu yaparak; “Bunu kabullenmekte zorlanıyorum. İnsan dün ne ise, bugün de aynı olmalı. Bugüne kadar biz hep savunma pozisyonunda olduk. Kimseye saldırmadık, kimseye hakaret etmedik. Bazen yapmak istediğimizi, halka verdiğimiz sözü zamanında yerine getiremediğimiz olmuştur ancak hiçbir zaman insanlara yalan söylemedik.

İlçemize doğalgaz gelmesi konusunda yapılan bazı açıklamaları doğru bulmuyorum. OSB Mütevellit Heyeti olarak bu konuda ciddi adımlar attık. Zaten mevzuat gereği 2023’te Milas’a doğalgaz gelecek, ancak biz daha önce gelmesi için çaba harcıyoruz. Geçtiğimiz günlerde bu konuda tarafınızdan yapılan açıklamalara bakılırsa sanki bizler hiçbir şey yapmamış, doğalgazın gelmesi için sadece siz çaba harcıyorsunuz. Böylesine önemli bir konu seçim malzemesi yapılmamalı” dedi.

CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe ise seçim dönemlerinde birçok ‘Fake’ (sahte) hesap açıldığını ve bu hesaplar üzerinden ortamı gerecek bazı paylaşımlar yapıldığına dikkat çekerek; “İlçe örgütü olarak bizler bu konuda son derece dikkatli davranıyoruz. Sosyal medya üzerinde yapılan paylaşımlara, yorumlara azami dikkat gösteriyoruz. Çünkü ortamı geren taraf biz olmayacağız” derken, AKP Milas İlçe Başkanı Fahri Acar da aynı hassasiyeti taşıdıklarını belirterek; “Biz de kendi arkadaşlarımıza bu konuda gerekli uyarıları yapıyoruz. Siyaset bir yana her şeyden önce hepimiz bu kentte yaşıyor ve uzun yıllar önce başlayan ve devam eden arkadaşlıklarımız, dostluklarımız, hatta ticaretimiz var. Hepimizin ortak amacı Milas’a ve Milas halkına daha iyi hizmet verme çabasıdır. Bunun için bu görevlerdeyiz” dedi.

AKP Milas Belediye Başkan Aday Adayı Barış Saylak da bu konuda, başta meclis üyesi adayı arkadaşları olmak üzere çevresindekilere gerekli uyarıları yaptığını söyledi.

Ziyaret, günün anısına çekilen fotoğrafla son buldu.

Barış Saylak ve beraberindekiler, eski Beçin Belediye Başkanı Mehmet Balcı ve Mehmet Önol Karadeveci Zihinsel Engelliler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki özel bireyleri de ziyaret ederek yeni yıllarını kutladılar.

  

      

   

 

 

 

 

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık