Expolink Fuarcılık Yetkilisi’nden Açıklama: “FUARIMIZ DEVAM EDECEK”

11. Tarım Orman ve Hayvancılık Fuarı’nın organizatörü Zeki Erdoğan, Pazar akşamı sona eren Fuar sonrası, dün Milashan Otel’de bir basın toplantısı düzenleyerek, hem geçtiğimiz fuar hakkında bilgiler verdi, hem de fuarın son kez düzenlenmiş olabileceği konusunda açıklamalarda bulundu.

Expolink Fuarcılık Yetkilisi’nden Açıklama: “FUARIMIZ DEVAM EDECEK”

 

Zeki Erdoğan, 11 yıl once bu fuarı ilk kez düzenleme çalışmaları sırasında, başta Milas Belediyesi olmak üzere pek çok kişi ve kurumdan büyük yardımlar gördüğünü, bir ortak akıl çerçevesinde fuarı gerçekleştirdiklerini ve büyük bir başarıyla da 11 yıldır sürdürdüklerini belirterek, emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasında, son iki üç yıldır, kendisinin hiç istememesine karşın, siyasetçilerin arasında kaldığını belirterek, bu çekişmelerden fuarın zarar görmemesini diliyorum dedi. 
Fuarın düzenlendiği TARİŞ depolarının önümüzdeki yıl kendilerine verilmeyeceğini, ancak bu düşüncenin değiştirilebileceğini söyleyen Zeki Erdoğan, bu fuarın mutlaka burada ya da başka bir alanda, ama Milas’ta yapılacağını belirtti. “Biz bu fuarı dağın başında da yapsak, bu fuara katılan firmaların yine de geleceği anlaşılmıştır” diyen Erdoğan, temennimiz yeni bir fuar alanı yapılmasıdır. Ama bu, bu sure içinde gerçekleşmese de mutlaka fuarın 12.’sinin de yapılacağını belirterek, “gelecek yıl fuarımız 4-7 Mart 2021’de Milas’ta yapılacaktır” dedi. 
Bu yılki fuara bölgemizdeki 18 ilden 211 firmanın 400’e yakın marka ile katıldığını belirten Zeki Erdoğan, 121600 ziyaretçi ile fuarı kapattıklarını belirtti. Özellikle çevre illerden Aydın, İzmir, Manisa, Uşak’tan Ziraat Odaları’nın, kendilerinin de yakıt katkısıyla fuara otobüslerle çiftçileri getirdiğini ve firmaların çok iyi satış yaptıklarını, katılımcı firmaların ve alışveriş yapan çiftçilerin mutlu olduklarını vurguladı.
Yaşanan “gerginlikler” nedeniyle bu yıl fuara katılmayan firmaların da olduğunu söyleyen firma yetkilisi, “sonuçta başarılı bir fuar yaşadık, ama bu yıl, özellikle altyapı konusunda büyük sıkıntılar çektik. Tariş’in elektrik altyapısından dolayı, getirdiğimiz jeneratörleri devreye almada sıkıntılar yaşadık ve Tariş yetkilileri telefonlarımıza bile çıkmadı. Sonra özel bir firmayla sıkıntıları aştık, ikinci gün de arıza nedeniyle su verilemedi. Tuvaletler kullanılamadı, üçüncü dördüncü gününde de su basıncı yetersizliği nedeneyli sıkıntılar yaşadık. Pek çok kişi, bunların ‘kasıtlı’ olduğunu söyledi ama kendisine sorunu ilettiğimizde Belediye Başkanımızın MUSKİ’nin sorunu çözmesi için çalıştığını da biliyor ve teşekkür ediyoruz” dedi. 
“Milas Belediye Başkanı bu yıl bize destek vermedi, seyyar tuvaletleri de ancak Fahri Acar vasıtasıyla Yatağan Belediyesi’nden temin edebildik. Fuar öncesi kendisiyle defalarca konuşmaya çalıştığımız halde, bizle görüşmedi, O, sanırım geçmişte yaşanan kimi olaylarla ilgili olarak bizi sorumlu gibi gördü. Birkaç yıl once Tarım Bakanı Fakıbaba’nın geldiği fuarda, protokolü biz değil, bakanlık görevlileri yaptı. Biz davet etmemiştik, ama bakan gelince de başka türlü davranamazdık. Üstelik o fuarda Bakan’dan, yeni fuar alanı için Belediye’nin Koru’daki arazisine ek alanın mera olmaktan çıkartılıp verilmesi için söz de almıştık. Sonrasında, Belediyenin yapması gerekenler Tarım İl Müdürlüğü’nce belediyeye bildirilmiş olmasına karşın, üç yıldır bu konuda bir arpa boyu bile yol alınmadığını gördük. Ben Başkan’ın Cuma günkü mecliste söylediklerini duyunca şaşırdım. Siyasi çekişmelere ‘tarım fuarının’ kurban edilmemesi gerekir. ‘Bizim değil, O’nun son fuarı’ sözü hoş olmadı. Bu fuar elbirliğiyle, ortak akılla ve çaba ile, fedakarlıklarla yapıldı, hepsine teşekkür ediyorum. Evet, bu alandaki son fuarımız, çünkü TARİŞ yönetimi gelecek yıl için sözleşme yapmayacaklarını söylediler. Bu değişibelir tabi, ama şimdilik bu alandaki son fuarımız. Gelecek yıl 4-7 mart 2021’de 12. Tarım fuarını yine Milas’ta yapacağız. Bu sürede ortak aklın yine hakim olacağına inanıyorum. Bu fuarın başka bir kente gitmesi mümkün değil. Çiftçi Milas’ı istiyor” dedi. 
Bu noktada, “peki alternatif bir yer düşündünüz mü?” sorumuza ise, “biz yine burda yapmak isteriz. Bizim hiç kimseye kırgınlığımız olamaz. Eğer olmazsa mutlaka bir yer bulacağız, hiç olmadı, 20 dönüm bir yer kiralayıp, üzerine 5000 metrekare çadır yapar, yine yaparım. Ama tekrar söylüyorum, ben elbette bu fuardan para kazanmak için düzenliyorum ve düzenleyeceğim, ama CHP-AKP çekişmesine tarım fuarı feda edilmemelidir. Yine hepbirlikte yapmak için çalışacağız, ama mutlaka yapacağız” dedi. 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık