Fatih İlkokulu’nda iki farklı proje…

Zekâ ve yetenek üzerine yaptığı araştırmalarıyla tanınan bilim adamı Robert Sternberg ‘Akademik zekâlar kolay bulunur, ancak yaratıcılık çok nadir ve eşsizdir’ sözünden hareketle, sadece öğrencisini değil aynı zamanda velisini de eğitim hedeflerinin içinde gören Fatih İlkokulu “Yetenek yönetimi ve yetenek sponsorluğu” başlıkları altında bir çalışma yürüttü. Bir diğer proje ise ‘Annem-Babamla Birlikte Okuyorum’ adlı proje…

Fatih İlkokulu’nda iki farklı proje…

Okul Müdürü Bülent Hekimoğlu, yürütülen çalışma ile ilgili; “Aileler çocuklarının yetenekli olup olmadığı konusunda çok net yargılara sahip olmayabilirler. Ama bir gerçek var ki, o da; her çocuğun en az bir alanda yetenekli olduğudur. Bütün mesele hangi konuya ilgisi ve eğilimi olduğunu doğru olarak saptayabilmektir” dedi.

Proje amaçlı “görsel sanatlar” dalını bir pilot uygulama alanı olarak seçen Fatih İlkokulu, çocukları ve kendisinde resim yapma yeteneği olan bir veli ile görüşerek, karma bir aile resim sergisi açmaları yönünde onları cesaretlendirdi.

Ortak bir çalışma ile öğrencilere ve velilere yönelik bir resim sergisi açan Fatih İlkokulu, bu çalışma ile öğrencilerin yeteneklerini ateşlemeyi, yetenekleri doğrultusunda motive olmalarını hedefleyerek, bir velinin de yeteneğini geliştirmesine katkıda bulundu.

Okul Müdürü Hekimoğlu; “Yapılan son araştırmalar kendilerini yetişkin bir sanatçı olarak gören çocukların kendilerini böyle değerlendirmeyen çocuklara göre 400 kat daha başarılı olduklarını ortaya koymuş. Başarı motive olmanın gücüne bağlı “onlar gibi olacağım “demek en önemli tetikleyici.

Bu konuda amacımıza ulaştığımızı düşünüyorum. Zira sergi sonunda velilerimiz ve öğrencilerimizden olumlu geri bildirimler aldık. Resim yeteneği olan öğrenci velileri, ablaları ve öğrencilerimizden önümüzdeki yıl sergi açmak üzere çalışmalar yapmak istediklerini söylediler” diyerek katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

 

Annem-Babamla Birlikte Okuyorum

 

Fatih İlkokulu Müdürü Bülent Hekimoğlu, yürütülen bir diğer proje ‘Annem-Babamla Birlikte Okuyorum’ ile ilgili olarak da; “Bu proje çalışması ile aile içi iletişimin çocukların başarısı üzerindeki etkilerine dikkat çekmek istedik. Diğer ulaşmak istediğimiz bir hedefte, anne babalarını kitap okurken gören çocuklarımıza örnek olmaktı. Çünkü kitap okuma alışkanlığı da öğrenilen bir davranıştır. Ailesinin kitap okuduğunu gören öğrenci olumlu etkilenecektir diye düşünüyoruz. Çalışma şu şekilde gerçekleşmiştir. Sınıflara dağıtılan kitaplar sınıf velileri tarafından okundu ve daha sonra veliler toplanarak okudukları kitaplar ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştılar. Bunun ardından diğer sınıflarla kitapları değiştirdiler. Bu uygulamadan memnun olan veliler Aile içi iletişim, anne-baba çocuk iletişiminde farkındalıklarının arttığını ifade ettiler. Projenin sonunda velilere ve öğrencilere projeye katılım belgeleri verildi. Veliler proje ile ilgili duygu ve düşüncelerini anlattılar. Programın sonunda bir pasta kesilerek projenin başarısı birlikte kutlandı” dedi.

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık