Fatih İlkokulu’ndan örnek bir proje…

Farklı projelere imza atan Fatih İlkokulu öğretmen ve öğrencileri, yeni ve yine farklı bir projeyi uygulamaya koydular. ‘Pilot uygulama’ için okulun 2’nci sınıf öğrencilerinin aileleri belirlenirken, kısa zamanda projeden dönüş alan okul idaresi şimdi projeyi tüm sınıflarda uygulamaya hazırlanıyor.

Fatih İlkokulu’ndan örnek bir proje…

Aile içi iletişim ve çocuklarla birlikte anne-babaların da kitap okuma alışkanlığı kazanmalarını amaçlayan proje için okul idaresi, okulun 2’nci sınıf öğrencilerini ve ailelerini kapsayan bir proje başlattı.

Aile içi iletişimi konu alan kitapların okunması, okunduktan sonra diğer kitapların değişimiyle öğrenciler ve aileleri arasında bir döngüyü sağlayan projeden kısa zamanda olumlu dönüşleri gören okul idaresi, şimdi projeyi tüm sınıflara yaymaya hazırlanıyor.

Okul Müdürü Bülent Hekimoğlu; “Okul idaresi tarafından ikinci sınıflarda pilot olarak gerçekleştirdiğimiz etkinlikle aile içi iletişimin çocukların başarısı üzerindeki etkilerine dikkat çekmek istedik. Diğer ulaşmak istediğimiz bir hedef de, anne babalarını kitap okurken gören çocuklarımıza örnek olmaktı. Çünkü kitap okuma alışkanlığı da öğrenilen bir davranıştır. Ailesinin kitap okuduğunu gören öğrenci olumlu etkilenecektir.

Sınıflara dağıtılan kitaplar sınıf velileri tarafından okunuyor ve veliler toplanarak okudukları kitaplar ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaşıyorlar. Daha sonra diğer sınıflarla kitapları değişiyorlar. Veliler uygulamadan memnunlar. Aile içi iletişim, anne - baba çocuk iletişiminde farkındalıklarının arttığını ifade ediyorlar” diyerek projeye dâhil olan öğrenci velilerinin projenin genişletilmesi, hatta tüm okullarda yaygınlaştırılması gerektiği düşüncesini okul idaresiyle paylaştıklarını dile getirdi.

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık