Fatura isyanı Bodrum’dan başladı

İki katını aşan elektrik faturaları Bodrum’da yüzlerce kişinin katılımıyla protesto edildi. Yüksek faturalar ödemelerine rağmen sık sık elektrik kesintisi yaşayan vatandaşlar, Aydem’i göreve, hükümeti de istifaya çağırdı.

Fatura isyanı Bodrum’dan başladı
  • 31 January 2022, Monday 15:34

‘Hiçbir siyasi amaç taşımadıklarını’ belirterek Bodrum’daki Aydem önünde buluşan yüzlerce kişi, zamları protesto etti. Bugün saat 13.00’te Bodrum Aydem Hizmet Binası önünde toplanan halk, ‘Hükümet istifa’, ‘Aydem göreve, ’zamlar geri alınsın’, ‘elektrik haktır satılamaz’ gibi sloganlar attı. Vatandaşlar ayrıca, ‘elektrikler çok gelipduru bunun çaresini bulun gari’ yazan siyah çelengi bina önüne bıraktı. Kalabalık gruba yoldan geçen araç sürücüleri de destek verdi. Protestoda konuşmayı, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından Bodrumlu vatandaşlara çağrıda bulunarak eyleme davet eden ilk isim Kemal Aslan yaptı.

Aslan, “3 ayda dövizi de, faizi de, enflasyonu da yükseltip; yeni vergilerle halk soyuldu. Bir eve gelen elektrik faturası, yeni zamlarla 3 katına çıktı. En temel ihtiyaçların özelleştirilerek, vatandaştan gelir kaynağı olarak görülüyor. Şirketleri zengin etmek için garibanın, yoksulun, emekçinin cebindeki üç kuruşu çalıyorlar. Bu faturalar ödenmez! Bu faturaları ödetmeye çalışmak, bu kadar insanı karda kışta elektriksiz bırakmak demektir. Geçen yıl 5 milyon ailenin elektriğinin kesildiği göz önüne getirilirse bu yıl bu sayının katlanarak artacağı bellidir. Bu büyük eziyete son verilmeli, zamlar geri çekilmelidir.” dedi.

Bodrum genelindeki birçok mahallede dönem dönem elektrik kesintilerinin yaşandığını belirten Aslan, “Bodrum gibi dünyanın gözü önündeki bir şehre bu reva değildir. Yüksek enflasyon, artan kiralar, artan vergiler, fahiş oranda artan elektrik, akaryakıt, su faturaları ile vatandaşa darbe vurulmuştur. Biz sadece vatandaş olarak herhangi bir siyasi görüş ve düşüncesi altında olmayıp, sadece içinde bulunduğumuz durumu kamuoyuna aktarmak ve yurttaşların nefesini kesen zamların geri alınmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık