Faturalara TRT payı ilave edilmiş

Aralık ayında çıkan kanunla elektrik faturalarındaki yüzde 0.7'lik enerji fonu ile yüzde 2'lik TRT payının alınmasının iptal edilmesine rağmen Aydem'in son faturalardan kesinti yaptığı ortaya çıktı.

Faturalara TRT payı ilave edilmiş
  • 31 January 2022, Monday 15:31

Elektriğe gelen yüzde 125'e varan zammın ardından bir sürpriz de Aydem yaptı. Faturalara ilave edilen TRT payı ile enerji fonu alınmasının aralık ayında meclisten çıkan kanunla iptal edilmesine rağmen Aydem'in ocak ayında oluşturulan bazı faturalara eklediği ortaya çıktı. Sehven yüzde 0,7’lik enerji fonu ile yüzde 2’lik TRT payı kesen Aydem tarafından yapılan açıklamada, "30 Ocak 2022 tarihinde oluşturulan sınırlı sayıda faturada sistem güncellemesinden kaynaklı olarak sehven enerji fonu ve TRT payı bedelinin faturalara yansıtıldığı tespit edilmiş ve ivedilikle müdahale edilerek söz konusu faturalar iptal edilmiştir. Müşterilerimizin herhangi bir düzeltme işlemi yapmasına gerek yoktur ve bu konu herhangi bir mağduriyet oluşturmayacaktır. Düzeltilmiş faturalar en kısa zamanda müşterilerimize ulaştırılacaktır. Yaşanan aksaklık nedeniyle özür diler, anlayışınız için teşekkür ederiz." denildi.

 

Abonelere de, "30 Ocak 2022 tarihinde oluşturulmuş faturanız iptal edilmiş olup, gün içerisinde yeni faturanız düzenlenecek ve tarafınız ile paylaşılacaktır." şeklinde mesajlar gönderildi.

VEKİL DEMİR: BAKANLIKLA GÖRÜŞMELER GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Öte yandan gündemdeki elektrik zammı ile ilgili AKP Muğla Milletvekili Yavuz Demir de bir mesaj yayınladı. Demir, "Son günlerde elektrik tüketim bedellerinin yüksek olduğu yönünde siz kıymeti hemşerilerimizden yoğun dönüşler gelmektedir. AK Parti Muğla Milletvekili olarak konunun yakından takipçisi olduğumu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımızla görüşmeler gerçekleştirdiğimizi belirtmek istiyor, hepinize en içten selam ve saygılarımı sunuyorum." dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık