Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Fatura isyanı Yatağan’a sıçradı

Yatağan'da vatandaşlar elektriğe gelen zamları, Aydem Şubesi önüne, üzerinde asılı olan fatura ve gaz lambalı siyah çelenk bırakarak protesto etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise 150 kW olan tüketim sınırını 210’a çıkardıklarını açıkladı.

Fatura isyanı Yatağan’a sıçradı
  • 01 February 2022, Tuesday 17:28

Bodrum Gündem'in haberine göre; aralarında Yatağan Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Suat Tekin, Yatağan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mustafa Kuzu, Muğla Eczacılar Odası Başkanı Kadir Serkan Tekin, Yatağan Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kuru, Muhtarlar Derneği Başkanı Şuayip Özbek, muhtarlar, esnaf ve vatandaşlar, Aydem Yatağan Şubesi önüne üzerine gaz lambası ve faturaların asıldığı siyah çelenk bırakarak tepkilerini gösterdi.
Yatağan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mustafa Kuzu yaptığı konuşmada yetkililere seslendi. Kuzu, "Bu elektrik fiyatlarından çok mağdur olduk. Bu mağduriyetin giderilmesi için gerekli mercilere her ne kadar müracaat etmişsek de bizim sözlerimiz pek kale alınmadı. Bu görmüş olduğunuz fatura bin 200 liralık bir fatura. Bu bin 200 liralık faturanın 439 lirası, güvenlik bedeli altında alınan para. Biz bakanlıktan gerekse yetkililerden açıklama istiyoruz. Bu ücret nedir ne değildir? Biz vatandaş, esnaf, Sivil Toplum Örgütleri olarak bu gibi ücretlerin ne olduğunu bilmiyoruz. Bunları acilen bakanlık bizlere bildirmeli…” dedi.

Tarife 210 kW’a çıkarıldı
Önceki gün düzenlenen kabine toplantısının ardından konu
şan Cumhurbaşkanı Erdoğan, elektrikte indirimli tarifenin aylık 150 kilovat tüketimden 210 kilovata çıkarıldığını duyurdu. Düzenleme, Resmi Gazete'de yayımlanarak dün itibarıyla yürürlüğe girdi. Erdoğan, “Elektrik faturalarının iki-üç kat arttığı yönündeki şikayetler üzerine ilgili kurumlarımıza elektrik tarifelerinin yeniden düzenlenmesi talimatını verdik. En düşük tarifede günlük 5 kilovat olarak hesaplanan elektrik tüketim tutarını 7 kilovata dolayısıyla aylık tüketimi 150 kilovattan 210 kilovata çıkarıyoruz." dedi.

Değişiklikle faturaların 40-50 TL arasında daha düşük gelmesi bekleniyor.

 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis