Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Flos Olei'nin 2023 yılı dünyanın en iyi 500 zeytinyağı markası arasında 2 Milaslı

​​​​​​​            Her yıl İtalya'da düzenlenmekte olan ve dünyanın en kaliteli 500 zeytinyağı markasının belirlendiği bir değerlendirme organizasyonu olan Flos Olei'nin 2023 sonuçları açıklandı. 21 ülkenin zeytinyağı markalarının değerlendirildiği yarışmada Türkiye'nin Marmara Bölgesinden üç Ege Bölgesinden 4 zeytinyağı markası dünyanın en iyi 500 markası arasına girmeyi başardı. Türkiye'nin ilk ve tek AB coğrafi işaretli zeytinyağına sahip olan Milas'tan Sitare - Osman Menteşe Çiftlik markası ile Kairos Zeytinevi listede yer aldılar.

Flos Olei'nin 2023 yılı dünyanın en iyi 500 zeytinyağı markası arasında 2 Milaslı

            İtalyan gazeteci, gıda eleştirmeni, şarap ve zeytinyağı tadımcısı Marco Oreggia'nın uzman tadımcı Laura Marinelli ile birlikte zeytinyağına gereken önem ve ilginin verilebilmesini sağlayabilmek, dünyada kaliteli zeytinyağı üretimini teşvik edebilmek amacıyla 2010 yılında başlattığı Flos Olei zeytinyağı yarışmaları 2010 yılından bu yana yapılıyor. Organizasyonun 2023 yılı değerlendirme sonuçları açıklandı. Dünyanın en iyi 500 zeytinyağı markası arasında Avrupa'dan 10, Asya'dan 1, Afrika'dan 3, Güney Amerika'dan 5, Okyanusya'dan 2 ülkenin zeytinyağı markaları dünyanın en iyi 500 markası arasına adlarını yazdırmayı başardı. En iyi 500 marka içinde İtalya'dan 4, İspanya'dan 2 marka 100 tam puan alma başarısı gösterdi. Listede Türkiye'den 7 marka yer aldı.Bunlar Marmara Bölgesinden Hızırlar Medikal Gıda, Bata Tarım Farm, Buta Assos markaları ile Ege Bölgesinden Gaia Oliva, Granpa, Kairos Zeytinevi ve Sitare - Osman Menteşe Çiftlik markaları.

            Flos Olei - 2023 listesindeki dünyanın en iyi 500 markası arasına Ege'den girmeyi başaran iki marka, Türkiye'nin ilk ve tek AB coğrafi işaretine sahip zeytinyağı olan Milas'tan yarışmaya katıldılar. Flos Olei yarışmalarının başladığı 2010 yılından bu yana yarışmalara katılan Sitare - Osman Menteşe Çiftlik zeytinyağı her yıl olduğu gibi bu yıl da listede yer aldı. Yine Milas'ın zeytinyağı markalarından olan Kairos Zeytinyağı da 2013 yılından bu yana katıldığı yarışmada, 2017 yılı dışında bir kez daha listede yer almayı başardı.

            Latincede anlamı "çiçek" ve "en iyi kısım" olan "flos", yağ anlamına gelen "olei" den oluşan ve "En iyi zeytinyağı" anlamına gelen "Flos Olei"nin 2023 yılı değerlendirmesinde 500 markanın Türkiye'den giren 7 markadan ikisinin Milas'tan olması, Milas'ta sevinçle karşılandı. MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, her yıl Flos Olei listesine girmeyi başaran Sitare - Osman Menteşe Çiftlik markasının yöneticisi Ali Osman Menteşe ile Milas'ın Şenköy mahallesindeki zeytinliklerinden elde ettiği Kairos Zeytinevi markalı zeytinyağı sahibi Zeynep ve Cem Çelikoğlu'nu kutlayarak teşekkür etti. Milas zeytinyağının dünyanın en iyi 500 markası arasında yer almasını sağladıkları için Ali Osman Menteşe ve Zeynep - Cem Çelikoğlu çiftini kutlayan Reşit Özer "Siz her yıl ürettiğiniz kaliteli Milas zeytinyağlarının adını dünyaya duyurdunuz. Sizin bu başarınız, Milas zeytinciliğinin gelişmesinde çok önemli bir gelişme. Sizlerin bu başarılarınız sayesinde Milas zeytinyağı dünyaya bir kez daha adını duyurmuş oldu" dedi ve teşekkür etti.

  

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık