Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Gaziler Günü Boğaziçi’nde tekne gezisiyle kutlandı

​​​​​​​Milas’a bağlı Boğaziçi Mahallesi’nde Gaziler Günü dolayısıyla muhtarlık tarafından 7. Geleneksel Gaziler Buluşması gerçekleştirildi. Buluşmada tekne turu yapan gazilerimiz, protokol ve halkla bir araya gelerek tebrikleri kabul etti.

Gaziler Günü Boğaziçi’nde tekne gezisiyle kutlandı
  • 13 September 2021, Monday 10:28

Milas’a bağlı Boğaziçi Mahallesi’nde 2014 yılında dönemin muhtarı İbrahim Köksal tarafından, Gaziler Günü sebebiyle birincisi başlatılan Gaziler Buluşması’nın 7.’si bu yıl da Boğaziçi Mahallesi Muhtarı Ferhat Karakoyun ile protokolün ve yöre halkının katılımıyla gerçekleştirildi.

Renkli ve duygusal görüntülere sahne olan, gazilerimizin onurlandırıldığı buluşmaya; Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Milas Garnizon Komutanı Albay Muammer Mersincik, Boğaziçi Mahalle Muhtarı Ferhat Karakoyun, azalar, yöre halkı katıldı.

Bayraklarla karşılanan Milas Muharip Gaziler Derneği üyesi Milaslı gazilerimiz Gaziler Günü tebriklerini kabul etti.

Daha sonra etkinlik, MHP’li Belediye Meclis Üyesi Sinan Erbey’in teknesi ile Mandalya Körfezi’nde tur ile devam etti.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, buluşmada gazilerimizle yakından ilgilenerek,

“Gaziler Günü istiklalimizi, özgürlüğümüzü, birlik ve beraberliğimizi borçlu olduğumuz gazilerimizin hatırasını yâd etme ve onlara şükranlarımızı bir kez daha ifade etme günüdür.

         Vatan ve millet söz konusu olduğunda fedakârlığı vatandaşlık ilkesi sayan bir kültürün temsilcileriyiz. Tarih boyunca insanlığa yol gösteren büyük medeniyetler kuran bu anlayışta,  şehitlik ve gazilik milli ve manevi değerlerimizin en yüce makamları olarak kabul edilmiştir.

         Bugün üzerinde huzur ve kardeşlik ortamı içinde yaşadığımız bu ülke şehitlerimiz ve gazilerimizin bizlere emanetidir. Bu kutsal mirası hassasiyetle korumak ve gelecek nesillere bireyleri olmaktan gurur duyacakları bir Türkiye bırakmak şehit ve gazilerimize vefa borcumuzdur.

         Bu vesileyle, aziz şehitlerimizi ve başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize aileleri ile birlikte sağlıklı ve huzurlu uzun ömürler diliyorum.” dedi.

Boğaziçi Mahalle Muhtarı Ferhat Karakoyun da Gaziler Günü Buluşması’nın ilkinin bir önceki dönemin muhtarı İbrahim Köksal tarafından başlatıldığını hatırlatarak, bu geleneğe sahip çıktıklarını söyledi.

Muhtar Karakoyun, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Bu güzel buluşmayı devam ettiriyoruz. Boğaziçi Muhtarlığı, Boğaziçi halkı olarak gazilerimizi ağırlamaktan, misafir etmekten memnuniyet duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Şanlı tarihi boyunca, tüm zorluklara karşı hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymış, bu fedakârlığın karşılığında girdiği her mücadeleden zaferle çıkmıştır. Cumhuriyetimin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanımız için canlarını hiç düşünmeden feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilik mertebesi ile şereflenmiş gazilerimize de sağlıklı, uzun ömürler diliyorum.” 

Buluşmada duygu dolu anlar yaşadıklarını ifade eden Milas Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Sarban, 7.’si düzenlenen Gaziler Günü Buluşması’nda emeği geçen herkese gaziler adına teşekkür etti.

Buluşma, hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık