Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Geleceğe nefes vermek için 11.11'de hazır olun

Ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak, özellikle son aylarda çıkan orman yangınları neticesinde zarar gören alanların yeniden ağaçlandırması amacıyla tüm Türkiye’de eş zamanlı yapılacak ağaç dikme etkinliği kapsamında 11 milyon fidan toprakla buluşacak. Etkinliğin Muğla etabında ise 195 noktada 200 bin fidan dikilecek.

Geleceğe nefes vermek için 11.11'de hazır olun

Yüzde 68’i ormanlarla kaplı olan Muğla’da, 11 Kasım’da düzenlenecek etkinlikle 200 bin fidan toprakla buluşacak. 
Türkiye’nin 2023 noktasında eş zamanlı düzenlenecek etkinlik kapsamında 11 milyon fidan dikimi gerçekleştirilecek. 11.11.2019 günü saat 11.11’de 11 milyon fidan dikimi etkinliği kapsamında Muğla’nın 13 ilçesi, 10 orman işletme müdürlüğü, 57 işletme şefliğinin sorumluluk alanındaki 195 noktada 18 bin 182 kişi, 200 bin fidan ile geleceğe nefes verecek.
Etkinlik kapsamında; başta geçtiğimiz yıllarda yanan araziler olmak üzere, kamu kurumlarına ait alanlar, köy okulları, mezarlıklar, yol kenarları gibi alanlar seçildi. Fidan dikiminde ise Milli Eğitim Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı personelleri, belediyeler, köy ve mahalle muhtarlıkları, STK’lar ve tüzel kişilerle işbirliği yapılarak her bir kişinin 12-15 adet fidan dikecek şekilde katılımcı sayısı belirlendi. Fidan dikimine vatandaşlar da davet edilirken etkinliğin gerçekleştirileceği noktalar önümüzdeki günlerde paylaşılacak.. 
Etkinlik tanıtımı kapsamında Milas’ta ve Bodrum'da görev yapan gazetecilerle bir araya gelen Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak ve Milas Orman İşletme Müdürü Çetin Akkaya, orman varlığı bakımından Muğla’nın Türkiye’de Karabük’ten sonra 2. sırada olduğunu belirterek bir dizi açıklamalarda bulundu.
“TAKİPTEYİZ”
Son dönemde gündeme gelen Muğla’da çıkan yangınlardaki terör şüphesi ile ilgili soruyu yanıtlayan Yaprak, “Bizim Muğla gündemimize baktığımızda araştırmalarımız devam ediyor ancak kayda girmiş bir durum yok. Ama belirli bir süreleri var, takipteyiz. Jandarma, emniyet, istihbaratla yakından çalışıyoruz. Adli süreç başlatılmış birkaç yangınımız var. Mesela Bayır yangınında tespit edilmiş bir durum var. Savcılığa intikal ettirildi.” dedi.
Temin edilecek fidanların tamamının Muğla Orman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki fidanların olduğunu belirten Yaprak, Guinness Rekorlar Kitabı için başvuruların yapıldığını söyledi.
BÖLGE MÜDÜRÜNDEN PİNA AÇIKLAMASI
2007 yılında çıkan yangının ardından otel yapılan Pina Yarımadası’nın durumuyla ilgili göreve geldiği ilk günlerde araştırmalar yaptığını belirten Müdür Yaprak, 1987 yılında bölgenin Turizm Merkezi ilan edildiğini ifade ederek, “91 yılında Turizm Bakanlığı’na tahsis edilmiş, izin verilmiş. 2007 yılında yangın çıkıyor. 223 hektar alan zarar görüyor, bu firmalardan bir tanesi izin verilen alanın 8.4 hektarlık alandan 2.9 hektarı… Yani kesinlikle ‘yandı sonra da izin verildi’ değil. İnsanlar zaten iznini almış, yanmasını zaten istemezler. Ayrıca yanan alanlarda da ciddi bir maliyetle yeşillendirmeler ve ağaçlandırmalar yapılmış.” dedi.
YANAN ALANLAR HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ
Basın açıklamasının ardından Milas’ın Denizcik Orman Deposu’nda konuşlu olan yangın söndürme helikopteri tarafından yanan orman arazilerine ilişkin gezi düzenlendi. 7 Ağustos’taki Tuzabat yangını ile eş zamanlı çıkan ve evleri tehdit eden Mumcular yangını, havadan görüntülendi. Orman işçilerinin 6 saatte güçlükle söndürdüğü yangında zarar gören arazideki çalışmalar sürüyor.  
 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık