Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Genç çiftçilere 3’ncü etap büyükbaş hayvanlar dağıtıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nca 2016 yılında başlatılan ve 3 yıldır devam eden ‘Genç Çiftçi Projesi’ kapsamında, 2018 yılının 3’ncü etap büyükbaş hayvan dağıtımı gerçekleştirildi. 90 adet büyükbaş hayvan, ilçemize bağlı mahallelerde ikamet eden 18 genç çiftçiye teslim edildi.

Genç çiftçilere 3’ncü etap büyükbaş hayvanlar dağıtıldı

Milas Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, büyükbaş sığır yetiştiriciliği projeleriyle hibe alan genç çiftçilere hayvan dağıtımının 3’ncü etabını da gerçekleştirdi.  AKP Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir, Milas Kaymakamı Eren Arslan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Muğla İl Müdürü Ş. Fırat Erkal, İlçe Müdürü Eşref Arslan, 153 Nolu Milas Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Satış Kooperatifi Başkanı Kamil Gül, bazı mahalle muhtarları ve hak sahibi genç çiftçiler ile ailelerinin katıldığı teslim töreninde, AKP Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir genç çiftçilerle bir süre sohbet etti. Ülkemizde ve bölgemizde son yıllarda tarım ve hayvancılığa yönelik destek ve hibelerin, bundan sonra da artarak devam edeceğini söyleyen Demir; “Bu desteklerle hem aile bütçesine, hem de ülke ekonomisine katkı sağlanıyor. Dolayısıyla bu projeyi yararlı buluyor, çiftçilerimize olan getirisini de son derece önemsiyoruz. Özellikle kırsalda yaşayan gençlerimizi tarımsal faaliyetlere ve hayvancılığa yöneltmekle bir anlamda istihdam da sağlanmış oluyor. Umarım birazdan teslim alacağınız büyükbaş hayvanlar sizlere ve ailenize hayırlı-uğurlu olur, hem siz hem de ülkemiz kazanır” dedi. Tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlanması amacıyla yürütülen proje kapsamında 2018 yılı içerisinde Milaslı 18 çiftçiye 5’er adet büyükbaş hayvan desteği verildi. Kurayı bizzat kendileri çeken hak sahibi çiftçiler, büyük bir mutlulukla hayvanlarını teslim aldılar.

İlçemizde, 2016 yılında 31, 2017 yılında 29 genç çiftçiye destek verilirken 2018 yılının son etabında ise 18 genç çiftçi projeden yararlandı. Bu yıl içerisinde daha önce de 26 çiftçi projeden yararlanmıştı.   Genç Çiftçi Projesi’nin kırsalda kalkınma için büyük anlam ifade ettiğine dikkat çeken Milas Kaymakamı Arslan da hibe alan genç çiftçileri tebrik ederek, çiftçilere hayırlı üretimler diledi.

 

 

 

 

 

 

 

Editör: Adem KANKAYNAR
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis