Gençlerden örnek davranış

Milas Gençlik Merkezi çatısı altında toplanan gönüllü gençler, kırsalda yaşayan yaşlı bir çiftin zeytin hasadına yardımcı oldu.

Gençlerden örnek davranış

Milas Gençlik Merkezi, 2019 Gönüllülük Yılı faaliyetleri kapsamında gençlerin evrensel, milli, manevi ve insanî değerlere sahip, çevreye saygılı ve toplumsal hayata aktif katılan bireyler olabilmeleri için çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyor.
Milas Gençlik Merkezi çatısı altında toplanan gönüllü gençler, bu kez yaşlılara yönelik örnek bir yardım faaliyeti düzenledi.
Milas’ta yaşayan liseli ve üniversiteli gönüllü gençler, ilçedeki kırsal mahallelerden biri olan Pinar’da yaşayan Hanife ve Hüseyin Özkaya çiftini ziyaret ederek zeytin hasadına yardım etti.
Ellerine zeytin silme makinesi ve sırık alan gençler, ilk önce zeytin silkti ve ardından örtü dışına çıkan zeytinleri topladılar. Toplanan zeytinler daha sonra zeytinyağı fabrikasına götürüldü. Gönüllü gençler burada da zeytin tanelerinin zeytinyağına dönüşme aşaması hakkında bilgi aldı.
Özkaya çiftiyle sohbet ederek zeytin hasadının inceliklerini öğrenen gönüllü gençler, etkinlik sırasında bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
Milas Gençlik Merkezi Müdürü Aşkın Binbir, yaptığı açıklamada gönüllülük esasıyla düzenlenen zeytin hasadı etkinliğinde yaşlılar ile gençler arasında birlikteliği ve gençlerin sosyalleşmesini sağlamayı amaçladıklarını söyledi.
Kredi ve Yurtlar Kurumu Milas Müdürü Serkan Acarsoy ise gönüllülük faaliyetinin üniversiteli gençlerin okudukları yöre hakkında bilgi sahibi olmalarını ve sosyalleşmelerini sağladığını belirtti.
Yıl içinde sokak hayvanları, engelli ve dezavantajlı bireyler, madde bağımlısı gençler ve köy okullarındaki öğrencilerle ilgili yardım faaliyetleri düzenlediklerini kaydeden Binbir, “Bizim medeniyetimizin kökünde yardımlaşma ve gönüllük var. Biz bu değerlerimizi canlı tutmak adına gençlerimizle birlikte gerçekleştirdiğimiz gönüllülük faaliyetlerimizi sürdüreceğiz.” diye konuştu.
İlk defa zeytin hasadına katıldığını ifade eden gönüllü gençlerden Hiranur Çelik, yaşlılara saygı gösterilmesi ve değer verilmesi gerektiğine dikkat çekerek, büyük emekle sofralara gelen zeytin ve zeytinyağının değerinin bilinmesini ve israf edilmemesini istedi. 
İlerleyen yaşına rağmen çalışmaktan vazgeçmeyen 84 yaşındaki Hüseyin Özkaya ise zeytin hasadını yaparken zorlandığını, ancak gönüllü gençlerin yardımıyla kolay bir hasat gerçekleştirdiklerini, gençlerin desteğinden de büyük mutluluk duyduğunu söyledi. 

HABERE AİT RESİMLER

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık