Giresun sel felaketinden sonra....        

Bir yurttaşımız, geçtiğimiz hafta yaşanan Giresun Sel Felaketi’ne dair fotoğrafları ve yazılanları gördükten sonra, su baskınlarının Milas’ta da yolaçtığı sıkıntıları hatırlamış ve bizlere de hatırlatmak istemiş.

Giresun sel felaketinden sonra....        
  • 02 September 2020, Wednesday 9:49

Sosyal medya hesabından paylaştığı konular, geçmişte birkaç kez haber yaptığımız konular olunca, yetkililere biz de buradan hatırlatalım dedik.

Şunları yazmış vatandaşımız:

“2013 yılından bu zamana kadar birkaç kez Sular altında kalan Milas İlçesi KORU mahallesi  bu kış da felaketi bekliyor.     Yerel ve genel basından da görüleceği gibi 2015 ve 2018-2019 yıllarında birçok ev ve işyeri sullar altında kalmıştır. Koru ve Ağaçlıhöyük ovası göl haline gelmiştir. Bu su taşkınlarından köylülerin ve iş yeri sahiplerinin büyük kayıpları olmuştur. Hatta bir iş yeri, mahkeme kararıyla zararının tesbiti  ile, sebep olan kurum ve kişilerin de tesbitini yaptırmıştır.        

En son felaketi DSİ ve Karayolları yetkilileri bizzat yerinde gördüler. Sular çekilince gerekenler yapılacağı söylenmesine rağmen hiçbir işlem yapılmadı..                         

DSİ tarafından taşkın koruma işi, sel felaketinin önüne geçilmesi için ıslah çalışması, can ve mal kayıpları  olmadan yapılması gerekiyor..                      

Karayollarının kapalı olan menfezleri hala açılmadı . Dolayısıyla suların önünde duran yol Baraj gövdesi gibi su toplamaya ve göl olmaya devam ediyor.  Yolun arkasında suların yükselmesi bu kış çok daha büyük  felakete yol açabilir. Normal yağmurlarda bile 25- 30 cm yüksekliğinde su göleti oluşuyor.

Dileğimiz su taşkınları ve felaketlerin yaşanmaması için gereğinin yapılması...

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık