Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

Girgin: Karabel Tüneli’nin akıbeti nedir?

​​​​​​​CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yazılı olarak yanıtlamasını istediği soru önergeleriyle, Karabel Tüneli’ni ve Dont ve Emirler Mahalleleri’ni bağlayan yolun kapatılmış olmasını TBMM gündemine taşıdı.

Girgin: Karabel Tüneli’nin akıbeti nedir?
  • 07 September 2022, Wednesday 10:00

YILAN HİKAYESİNE DÖNÜŞTÜ

Muğla’nın Fethiye ve Seydikemer İlçelerini, Burdur ve Antalya İllerine bağlayan D350 Karayolu üzerinde Karabel Mevkisinde toplam 6.720 metre uzunluğunda çift tüp olarak yapımına başlanan Karabel Tünelinin bir kısmının yapımı tamamlanmış, kalan kısmının ise yapım süreci durdurulmuştur. Tünelin yapım süreci tam bir yılan hikâyesine dönmüştür. Daha önce bu konuda defalarca soru önergesi verdik, bütçe görüşmelerinde gündeme getirdik ancak İktidar kulağının üzerine yatıyor.

HANİ 2019’DA TAMAMLANIYORDU?

Bakan Karaismailoğlu acilen şu sorulara yanıt vermelidir: 300 Milyon TL’lik yatırımı olan bahsi geçen tünelin ne kadarının yapımı tamamlanmıştır? 500 gün içerisinde en geç 2019 yılında tamamlanacağı söylenen tünelin yapım süreci neden durdurulmuştur? İhaleyi alan şirketin çalışmayı tamamlayamamasının nedeni nedir? Tünelin yapımı için bütçe ayrılacak mıdır? Yoksa yapımdan vaz mı geçilmiştir?

KAMU ZARARININ BEDELİ VATANDAŞIN CEBİNDEN ÇIKIYOR

Yakın dönemde bütçe ayrılacak ise; büyük miktarda zaman ve yakıt tasarrufu sağlayacağı söylenen tünelin yapımının gecikmesi/vazgeçilmesi nedeni ile yaşanan ekonomik, çevresel ve sosyal maliyet ne kadardır? Tünel yapımından vaz geçilmiş ise; bugüne kadar yapılan harcamanın miktarı ne kadardır ve bu kamu zararının bedelini kim ödeyecektir? Süreç ile ilgili neden kamuya bir açıklama yapılmamıştır? Gizlenen bir konu mu vardır?

DONT-EMİRLER MAHALLESİ’Nİ BİRLEŞTİREN YOLU NASIL KAPATIRSINIZ?

Sadece Karabel Tüneli de değil. Dont-Emirler Mahalleleri’ni birleştiren yol da kapalı.

Seydikemer Dont Mahallesi’nde yaşayan yurttaşlarımızın birçoğu, burada bulunan tarlalarını ekip biçerek geçimini sağlamaktadır. Dont Mahallesi’nin Kuzey-Batı yönündeki orman arazisinin kiralanması sonucu, belli bir kısmı telle çevrilmiş ve makilik açılmış, içine muhtelif meyve açları dikileceği söylenmiştir. Kiralanan yerin ortasında Emirler Mahallesi yolu geçmesine rağmen, bu yol kapatılmış ve arazi sahiplerinin geçmesi engellenmiştir.

ÇİFTÇİLER VALİLİĞE DİLEKÇE VERDİ

Mağdur olan çiftçiler imza toplayarak dilekçelerini Valiliğe teslim etti. Ancak bir sonuç alamadı. Yetkililer burada resmi bir yol olmadığını sözlü olarak ifade etseler de, bahse konu yerden geçen Dont-Emirler Mahallesi’ni birleştiren yolun tarihi çok eskilere gitmektedir. Çiftçilerimizin kullandığı yolun ne gerekçeyle olursa olsun kapatılması doğru değildir. Bu yolun açılması için derhal çalışma yapılmalı;  yol kapalı olduğu için ekip biçemeyen ve bu nedenle zarar eden çiftçilerimizin zararları karşılanmalıdır.

Girgin son olarak; “geçen hafta Bekçiler yolunu gündeme getirmiştik. Bu hafta Karabel Tüneli ve Dont-Emirler Mahalleleri’ni birleştiren yolu gündeme getiriyoruz. Bu konuların takipçisi olacağız” dedi.

Editör: Tülay SÜKÜN
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık