Girgin’den depremzede işçiler için araştırma önergesi

​​​​​​​CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin dün TBMM’de söz alarak depremin çalışma hayatını darmadağın ettiğine dair bir konuşma yaptı. Konu hakkında bir de araştırma önergesi veren Girgin, “TBMM bu konuda daha aktif çalışmalı, bölgedeki emekçilerin sorunlarını çözecek adımlar atmalıdır” dedi.

Girgin’den depremzede işçiler için araştırma önergesi
  • 22 March 2023, Wednesday 10:31

Girgin açıklamasında şunları söyledi:

ORTADA SOSYAL DEVLETE YAKIŞAN ÇÖZÜMLER YOK!

“Çalışma hayatına dair yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle yapılan düzenlemeler mağduriyeti giderecek ölçüde değildir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na soruyorum: Deprem bölgelerinde çalışan toplam ücretli sayısının belirlenmesi, çalışanların sektörel dağılımının ve depremin sektörlere etkilerinin tespiti, başka bir geliri olmayanlara ne kadar destek verildiğinin ortaya konulması, ölen işçilerin meslek gruplarına göre dağılımının yapılması, kapanan iş yerlerindeki işçilerin sayısı ve bunlardan etkilenen işçi sayısının belirlenmesi, iş gücü hareketlerinin seyri ve deprem nedeniyle diğer bölgelere gidenlerin iş gücüne katılımının ne olduğunun ortaya konulması ve kayıt dışı çalışanlara ilişkin verilerin tespiti hususlarında ve bu konulara dair sosyal devlete yakışan çözümlerin ve bunların yasal altyapısının hazırlanması için bir çalışma var mıdır?”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık