Güllük Demiryolu planı haritadan silindi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı’nda 2007 yılında çalışmalarına başlanan Güllük Demiryolu projesine yer verilmedi.

Güllük Demiryolu planı haritadan silindi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bakanlığın 2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı’nı açıkladı. Türkiye’de 2053’te bölünmüş yol ağının 38 bin 60 kilometreye, demiryolu hat uzunluğunun da 28 bin 590 kilometreye çıkarılacağını bildiren Karaismailoğlu’nun sunumu sırasında paylaşılan demiryolu haritasında Aydın-Güllük Demiryolu projesinin işaretlenmediği dikkatlerden kaçmadı. 

Türkiye’de mermer ve feldspat madenlerinin en fazla çıkarıldığı bölge olan Denizli-Aydın-Çine- Yatağan ve Milas için hayati öneme sahip olan Güllük Demiryolu projesi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2053 planının içerisinde yer almadı.

Oysa, sözkonusu demiryolu hattı, Denizli-Muğla-Aydın 1/100 binlik Çevre Düzeni Planı’nda yer alıyor.

Geçtiğimiz yıllarda büyük beklenti içerisinde girilen, birçok madenin daha ekonomik yollarla taşınması için 2007 yılında başlatılan Güllük Demiryolu projesi hakkında bakanlığın 2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı’nda yer verilmemesi tepki çekti.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık