Image Slider
Fevzi Topuz
Mehmet Cayirli
Durmus Ozdemir
Ahmet Aras

GÜLLÜKLÜLER İSYAN EDİYOR..

​​​​​​​“LİMAN SAHASINI BÜYÜKŞEHİR ALSIN”

GÜLLÜKLÜLER İSYAN EDİYOR..

Geçtiğimiz gün Güllük’te sonbahara girmiş olmamıza karşın yazdan kalma günlerin keyfini çıkarmaya çalışırken, pek çok Güllüklü ile selamlaşma ve ordan burdan konuşma imkanı bulduk. Kuşkusuz bu konuşmaların çoğu, Güllük’ün gündemdeki sorunları ile ilgiliydi..

Bunlardan iki tanesini ayırarak, bu haberimizin konusu haline getirmek istedik.

Birincisi gençlerin talebi idi. Gazeteci olduğumuzu öğrenen bir grup genç yanımıza gelerek, Güllük’te basket oynamak için hiç bir yer olmadığını belirterek, belediyeden, Güllük’te basketbol sahası yapması taleplerini ilettiler. Daha önce voleybol sahası olan yerin, şimdi Vakıflar eliyle bina yapılması sonrasında, oyun oynayacak alan bulamadıklarını belirten gençler, “bu durum Güllük için tam bir ilgisizliktir. Güllük kocaman bir yerleşim yeri oldu, ama biz gençlerin basketbol oynayabileceği bir yerimiz yok. Bu talebimizi yıllardır söyler dururuz, ama kimse ilgilenmiyor bile..” diyerek, sitemden de öte tepkilerini dile getirdiler.

Biz de ilgililere iletiyoruz. Milas Belediyesi mi, yoksa Büyükşehir Belediyesi mi el atar bilemiyoruz, ama gerçekten bu böyleyse, bu gençlere bir değil, Güllük gibi bir beldede birkaç spor tesisi yapmak gerektiğini belirtiyoruz..

EN BÜYÜK SORUN, GÜLLÜK LİMAN SAHASI..

Bu ziyaretimizde, Güllük’ün belki de en önemli sorunu olan Güllük Liman Sahası’nın ne olacağı ise, şu dönemin en önemli konusu. Vatandaşların ısrarlı hatırlatmalarıyla, zaman da daralıyor.

Bilindiği gibi eski Güllük Limanı’nın olduğu bölge, yandaki balıkçı barınağıyla mevcut iskele ve Güllük çay bahçesinin de içinde olduğu alanı da kapsayan ve Denizcilik İşletmelerine ait olan eski Liman bölgesi, geçtiğimiz yıllarda Marina yapılmak üzere ihale edilmişti. O dönem büyük fırtınalar koptu. Çünkü, Güllük’te vatandaşların hayat alanı olan bu bölge, özel bir Marina tarafından kapatılacak ve Güllüklülerin kullanımından kopartılacaktı. Büyük tartışmalar yaşandı. Sonrasında, Marina projesinin iptal edildiği öğrenildi. Bunun üzerine Özelleştirme İdaresi tarafından bu alanın bu kez yeniden ihaleye çıkıldığı öğrenildi. Geçtiğimiz haftalarda da CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban burada halkla bir toplantı yaparak, bu karara karşı mücadele edeceklerini açıklamıştı.

Güllüklüler, şartnameye göre, burayı alacak olanların ne yapacağı, belli değil. Daha öncekinde Marina yapılacağı biliniyordu. Şimdi ise bu belli değil. Burayı 45 yıllığına kiralayacak olan kişi ya da şirketler, muhtemelen istedikleri gibi değerlendirecekler. Bizle sohbet eden Güllüklü vatandaşlar, “yani burayı alacak kişiler, bu limandan belki de yükleme işi yapacaklar. Ne olacağı belli değil. Ama Güllük’ün yaşam alanı burası. Burasının ne olacağı belli olmadan bu şekilde ihale edilmesi Güllüklüler olarak bizi çok rahatsız ediyor. İhale için son başvuru tarihi olarak da 12 Kasım 2020 gösterilmiş. Bize bu konuda hiç bir açıklama yapan kişi ya da kurum da yok. Açıkçası, kırk katır mı, kırk satır mı bekliyor bizi, bilemiyoruz. Lütfen bu nedenle şu talebimizi dile getirin. Biz, bu ihale eğer iptal edilemezse, burayı hiç olmazsa Büyükşehir Belediyesi’nin ihaleye girerek almasını istiyoruz. Hiç olmazsa o zaman buralar halka kapanmaz. Ama başka birileri alırsa, Güllüklülerin hayat alanı olan, denizle buluşacağı bu alanın ne olacağı belli değil. Üstelik, şöyle bir korkumuz da var. Pek çok Güllüklü dostumuz da böyle düşünüyor. Kıyıkışlacık’ta yapılmak istenen ikinci yükleme iskelesi projesine herkes karşı çıktığından, muhtemelen burası yapılamayacak. O zaman, burası acaba o yüzden mi yeniden ihaleye çıkarıldı, yükleme iskelesi olarak mı kullanılacak? Endişeliyiz. Bu nedenle, eğer iptal edilmeyecekse, Büyükşehir Belediyesi’nin bu alanı kiralamasını istiyoruz” diyorlar.

Biz, vatandaşın bu talebini iletelim. Eski liman bölgesinin büyükşehirce kiralanması da Güllüklüler açısından muhtemelen en iyi seçenek olacaktır. Böylece, güzel bir turizm merkezi olarak Güllük’ün merkezi, daha halktan yana projelerle, daha da güzelleşecek ve değer kazanacaktır.. Belki böyle bir atılım, Güllük’ün su sporları merkezi haline gelmesinin de başlangıcı olacaktır.

Beğendim 2 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 1

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık
siteacilis