Güllük'teki kutlama

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Silahlı Kuvvetler Günü, Güllük'te de sabah küçük bir törenle kutlandı. Son yıllarda gelenek olduğu üzere, ulusal bayramlarda sabah saatlerinde eski Atatürk anıtı önünde bayramı kutlamak isteyenler toplanıyor. Bu kez 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı saatleri göz önüne alınarak, buluşma ve tören saati 10.00 olarak belirlendi.

Güllük'teki kutlama

Kalabalık toplandıktan sonra, saat tam onda saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile tören başladı.  Töreni yöneten Turan Kıymaz, günün anlam ve önemine ilişkin kısa bir konuşma yaptı. Ardından emekli öğretmen Günay Akçam, Nazım Hikmet'in Kurtuluş Savaşı Destanı'nı coşkuyla okudu. Daha sonra Atatürkçü Düşünce Derneği önceki Milas Şube Başkanı ve Genel Merkez Genel Kurul Delegesi Gülçin Erşen, ADD Genel Merkez Yönetim Kurulu'nun hazırladığı basın açıklamasını okudu.  

Tören esnasında görevli jandarma, bayram kutlaması yapan topluluğun bulunduğu alanın çevresinde konuşlandı.  Zaman zaman fiziksel mesafenin korunması konusunda müdahalede bulundu.  Çevredeki kafelerde oturan yabancıların da İstiklal Marşı söylenirken,  ayağa kalktığı ve saygıyla dinlediği gözlemlendi.

Tören sonunda alkışlar ve marşlarla dağılan kalabalıktan, birçok kişi Atatürk anıtı önünde fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi.

Akşam da belediye hoparlörlerine eşlik ederek, İstiklal Marşı'nın ve marşların söylenmesi ile kutlamalar sürdü.

 

Editör: Gülçin Erşen
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Site en altı
yukarı çık